Της Μάρως Καρούση 

Σκέψου μερικά μπερδεμένα πράγματα. Κορδόνια και ακουστικά που δεν λύνονται, δρόμοι που χάνεσαι, σχέσεις που εσύ θες αυτό και αυτός το άλλο, μα εσύ εννοούσες εκείνο και αυτός κατάλαβε το παραδίπλα… ουφ κουράστηκες ήδη ε;

Και αν σου έλεγα πως υπάρχει ένα πράγμα στη Γη, που μόλις μπερδεύεται καταλήγει καλύτερο;

Φυσικά και μιλάω για το φαγητό και μερικούς ταιριαστούς ή και εξαιρετικά αταίριαστους συνδυασμούς που μας προσέφεραν τα πιο εντυπωσιακά και πεντανόστιμα φαγητά-υβρίδια, φαγητά δηλαδή που είναι δύο σε ένα!

Πάμε χωρίς άλλες κουβέντες να δούμε ποια είναι λοιπόν αυτά!

#1 Αλμυρά pancakes

Θα ξεκινήσω με mainstream επιλογές, ώστε να εισαχθείς με σωστό και ομαλό τρόπο σε αυτά τα νέα γαστρονομικά μονοπάτια. Pancakes λοιπόν αλλά όχι τα κλασσικά με σιρόπι σφενδάμου ή πραλίνα, που ζητάει μέχρι και το 3χρονο ξαδερφάκι σου.

Αλλά αλμυρά pancakes με σος cheddar και crispy μπέικον.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ReyPablo_Maroussi (@reypablo_maroussi) στις

#2 Waffle chicken

Πάμε και στα λίγο πιο δύσκολα; Δεν θέλω να είσαι από εκείνες που θα πουν «Η βάφλα με τα γλυκά, το κοτόπουλο με τα αλμυρά», γιατί αν δεν έχεις δοκιμάσει το waffle chicken δεν ξέρεις τι σημαίνει αρχικά έρωτας!

Και ενώ λοιπόν τρως την πρώτη μπουκιά και λες «Κοίτα ρε τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι», έχω να σου πω πως οι βάφλες με κοτόπουλο χρονολογούνται στις αρχές του 1600 όταν και εμφανίστηκαν στην Πενσιλβανία, δεν είναι δηλαδή κάποια σύγχρονη ανακάλυψη.

Α, και δεν ξέρω αν το ανέφερα πριν αλλά μιλάμε για fried chicken, έτσι;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Penny Lane Comfort Food (@pennylane_cf) στις

#3 Μπουγατσάν

Δικό μας! Περήφανα θεσσαλονικιώτικη συνταγή του αγαπημένου μας Estrella, που προκάλεσε πανικό και στα αθηναϊκά  δρώμενα.

Βέβαια εντάξει, περίμενες να γίνει κάτι λιγότερο από τον συνδυασμό αφράτου κρουασάν μέσα σε κρέμα μπουγάτσας;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη estrella/world street food (@estrella.worldstreetfood) στις

#4 Cronut

Κάηκε το μυαλό σου; Να δεις τι θα πάθει ο ουρανίσκος σου μόλις το δοκιμάσεις, γιατί οι λάτρεις του γλυκού, αλλά πρόσεξε με, οι σκληροπυρηνικοί λάτρεις του, αυτοί που πέφτουν στα πόδια σου για να μοιραστείτε ένα γλυκάκι κάθε φορά μετά το φαγητό, θα το λατρέψουν με όλο τους το είναι, με όλη τους την ψυχή.

Συνδυασμός αφράτου κρουασάν ξανά, μαζί με donuts και… αντίο ζωή!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #cronutgirl (@cronutgirl) στις

#5 Churro Ice Cream Sandwich

Έι εσύ, ναι, ναι ο σκληροπυρηνικός fan των γλυκών είσαι ακόμα εδώ;

Δεν θα πω πολλά… θα πω, 2 τραγανά ζεστά churros… θα πω παγωτό βανίλια ανάμεσα τους… θα πω ποιος-το-σκέφτηκε-αυτό-παναγία-μου και θα σιωπήσω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ABC7 Southern California (@abc7la) στις

#6 Μοτσαρέλα sticks Doritos

Προσοχή, προσοχή! Μην ενθουσιαστείς πολύ, μην αρχίσεις να ψάχνεις ασταμάτητα αυτό που μόλις διάβασες, γιατί αγαπημένη μου φίλη, δυστυχώς (πολλά δυστυχώς), αυτό το όνειρο θερινής νυκτός υπάρχει μόνο στην Αμερική.

Αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει από το να περιγράψουμε το τι είναι.

Sticks μοτσαρέλας, ναι ναι εκείνα που μόλις τα δαγκώνεις, έχουν την μαστιχωτή υφή, και από την έξω τους μεριά έχουν κρούστα από πατατάκια Doritos.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EPICDELI (@epicdeli) στις

#7 Ramen burger

Ίσως να είναι από τα πιο περίεργα πράγματα που μπορείς να φας όταν αναφερόμαστε στα φαγητά διπλής όψεως.

Έχουμε την κλασσική εικόνα ενός burger στο μυαλό μας, με το μπιφτέκι του, με το τυρί του, με τα onion rings του, με το bacon του που πήγα να το ξεχάσω, και με τα αφράτα ψωμάκια του. Ώπα, εδώ γράφουμε λάθος.

Αντί για ψωμάκι, η Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα ο Ιάπωνας chef Keizo Shimamoto, έβαλε noodles ramen πάνω και κάτω, και μάντεψε. Έγινε το απόλυτο food trend.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Little Baobei (@littlebaobeiparis) στις

Συμπέρασμα; Ρίσκαρε, δοκίμασε νέες γεύσεις, πειραματίσου στη μαγειρική σου και γενικά… μην διαβάζεις τέτοια άρθρα βράδυ.