Το φαινόμενο Μαραβέγιας: 4 στυλιστικές καινοτομίες που γνώρισε στο ανδρικό κοινό

Πού να βρούμε κάποιον να του μοιάζει λοιπόν;
Το φαινόμενο Μαραβέγιας: 4 στυλιστικές καινοτομίες που γνώρισε στο ανδρικό κοινό

Της Μάρως Καρούση

Δεν είναι μυστικό πως από την πρώτη στιγμή που μας συστήθηκε, φάνηκε πως ο Κωστής Μαραβέγιας ήταν ένας καλλιτέχνης λίγο πιο διαφορετικός από ό,τι είχαμε συνηθίσει. Καθιέρωσε ένα ολόκληρο μουσικό κεφάλαιο στην Ελλάδα, καθώς εισήγαγε τον όρο του μουσικού με όλα τα γράμματα κεφαλαία στις ελληνικές σκηνές, με τον πιο άρτιο τρόπο. 

«Σμιλευμένος» από περίεργα και κάπως εξωτικά στοιχεία -όπου περίεργα ίσον αγαπημένα- στιγμάτισε μια σπουδαία εποχή της μουσικής, με το balkan pop και το στοιχείο της Μεσογείου να ξεπηδάει από κάθε νότα του. Αλλά το θέμα δεν έμεινε μόνο εκεί. 

Ο Κωστής Μαραβέγιας είναι σαν να έχει ξεπηδήσει από άλλη εποχή και αυτό αποτυπώνεται με τον πιο ξεχωριστό τρόπο στις στυλιστικές του επιλογές. Η θεωρία λέει πως ποτέ δεν το έκανε εσκεμμένα, η πράξη όμως αποδεικνύει ότι ο ίδιος δεν αποτελεί μόνο ένα μουσικό πρότυπο, αλλά και ένα fashion icon, που πάνω απ’ όλα, απενοχοποίησε το floral στο συντηρητικό ανδρικό κοινό. 

Και όχι μόνο! Πάμε λοιπόν να δούμε, τι εστί η φράση «Να μωρέ, ντύσου απλά λίγο πιο Μαραβέγιας!». 

Floral πουκάμισα 

Ίσως από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του, και εκείνο το στοιχείο που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό μόλις ακούς «Μαραβέγιας». Εντάξει ναι, μετά το «Πιο χαμηλά Λόλα».  

Φόρεσε τόσα πολλά πανέμορφα και πολύχρωμα λουλουδάτα πουκάμισα, με αποτέλεσμα να γίνουν τάση, και το ανδρικό κοινό να τα αγαπήσει και να τους δώσει την αξία που τους πρέπει.

Αυτή η τάση φυσικά, επικρατεί τις λίγο πιο ηλιόλουστες μέρες, ναι ναι εκείνες που «Μην ανάβεις το φως, τράβα απλά την κουρτίνα», γιατί για τις χειμερινές μέρες, ο Μαραβέγιας φρόντισε για άλλο trend. 

Χρωματιστές κάλτσες 

Μπορεί να μην σου αρέσει καθόλου το στυλ του Μαραβέγια, όμως ένα πράγμα δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς. Ότι είναι βαρετός!

Γενικά ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν συναντήθηκε ποτέ με τη λέξη ανία, ούτε στα μουσικά, ούτε στα στυλιστικά μονοπάτια.  

Δίνοντας λοιπόν πάντα προσοχή στα «Μικροπράγματα», δεν θα τον δεις ποτέ να φοράει μαύρες, γκρι ή λευκές κάλτσες, αλλά γεμάτες χρώματα, σχέδια, διάθεση. Γιατί ναι, ο Κωστής Μαραβέγιας έχει μια ανεξήγητη ενέργεια, θετικότητα, και διάθεση μέχρι και στις κάλτσες του.  

Ζιβάγκο 

Μπορεί το ζιβάγκο στους άντρες να έχει πολιτικοποιημένη μορφή (όλοι ξέρουμε με ποιον συνδέεται), όμως στον καλλιτεχνικό χώρο ο Μαραβέγιας  του έδωσε την χροιά που έπρεπε.

Τέρμα πια στα βαρετά πουκάμισα τον χειμώνα, στα t-shirts με logo που δεν καταλαβαίνει κανείς.   

Με στυλ ενός μποέμ καλλιτέχνη, που πίνει μονό ελληνικό καφέ και κυκλοφορεί παντού με το ποδήλατο του, φόρεσε ζιβάγκο σε όλα τα χρώματα, με αντιστοίχως συγκλονιστικά μη βαρετά σακάκια και έφερε όντως την αλλαγή.

Καρό παντελόνια 

Πόσο μπροστά είσαι ρε Κωστή; Φόρεσες τα καρό παντελόνια before it was cool.

Εάν αυτό δεν σε κάνει fashion icon, δεν ξέρω τι μπορεί να σε κάνει. Ειδικά την φετινή χρονιά της μόδας, που το καρό και γενικότερα τα prints (ναι, ναι και το floral) είναι κορυφαίες τάσεις, ο Μαραβέγιας παρουσιάζεται σαν ένας άλλος μάντης Κάλχας του στυλ. 

Βέβαια, το πόρισμα είναι πως τίποτα από αυτά δεν έγινε επιτηδευμένα και με σκοπό να προκαλέσει/εντυπωσιάσει/ξεχωρίσει…

Ο Κωστής Μαραβέγιας φόρεσε απλώς όλα αυτά που του άρεσαν και αυτά με τη σειρά τους έγιναν trends. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στον χώρο της μόδας!