Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι: Τα καλύτερα του haute couture

Με τους μεγαλύτερους Oίκους μόδας να παρελαύνουν και τελικά να καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν.
Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι: Τα καλύτερα του haute couture

Της Μάρως Καρούση 

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετές εβδομάδας μόδας και Οίκοι που καθορίζουν και επιτάσσουν τις τάσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες σεζόν. Όμως υπάρχει και μια γενική αλήθεια που ποιος μπορεί να αρνηθεί; 

Όταν μιλάει το Παρίσι για μόδα, όλος ο υπόλοιπος κόσμος υποκλίνεται. Όπως ακριβώς συνέβη στην εβδομάδα μόδας που ξεκίνησε στην Πόλη του Φωτός, και παρέλασαν οι σπουδαιότεροι Οίκοι. 

Άλλωστε όλοι ξέρουν ότι μπορείς να κερδίσεις οποιαδήποτε στυλιστική κουβέντα με το επιχείρημα «Μα το είδα στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι!». Ποιος θα σου πει τι! 

Ας δούμε λοιπόν ποιες ήταν οι σημαντικότερες στιγμές της πιο μεγάλης γιορτής της μόδας  μέχρι τώρα, για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019.

Chanel 

To Grand Pale γέμισε από χρώματα, υφάσματα, και ένα κλίμα high fashion που δύσκολα συναντάς όμοιο του στον κόσμο.

Το σκηνικό ήταν έτσι στημένο, σαν να είχε ξεπηδήσει από την πιο γραφική αλλά συνάμα φουτουριστική βίλα μιας επαρχιακής ευρωπαϊκής πόλης, με έναν μεγάλο κήπο με ελιές, ροδιές και δάφνες, ενώ τα μοντέλα περπάτησαν γύρω από μια πισίνα με haute couture δημιουργίες, με άμεσες επιρροές από τον 18ο αιώνα.

Δηλαδή με λίγα λόγια, μαγεία… 

Το πρώτο νυφικό haute couture

O αγαπημένος μας γαλλικός Οίκος πρωτοτύπησε για ακόμα μια φορά, αφού έκλεισε την επίδειξη με ένα ασημί μαγιό και αντίστοιχο swimming σκουφάκι.

Το top model από την Ιταλία, Vittoria Ceretti, παρουσιάσε το λαμπερό μαγιό, μαζί με το πέπλο που έδινε την πιο μαγική κίνηση στο catwalk και κάπως έτσι η Chanel θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά.

To Art deco του Armani

View this post on Instagram

Elegant suits or trouser separates are a defining element of the #GiorgioArmaniPrivé aesthetic #pfw Credits: @schohaja

A post shared by Armani (@armani) on

Εάν μιλάμε λοιπόν για τη μόδα του αύριο, ο Armani μας παρουσίασε τη μόδα του μεθαύριο!

Φουτουριστικά σχέδια, έντονα χρώματα, σαγηνευτικά κόκκινα, ονειρικά μπλε, και ενώ κύρια πηγή ήταν η δεκαετία του ‘2ο, το «χέρι» του Armani του έδωσε την πινελιά του σύγχρονου.

Εντυπωσιακά γεωμετρικά prints που απογειώθηκαν με αντίστοιχα κοσμήματα, «έδεσαν» μοναδικά με τα φτερά και το glam, και εκεί που λέγαμε «Μα τα φτερά, τα στρας, τα prints ακούγονται ήδη πως θα είναι τάσεις».

Ε ναι, από τον Armani ακούστηκαν!

To Cirques de Couleurs της Σήλιας Κριθαριώτη

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια, συμμετέχει στην επίδειξη μόδας haute couture του Παρισιού για τέταρτη χρονιά και εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους.

Εμπνευσμένη από την ενέργεια, την θετική διάθεση και το όνειρο, δήλωσε πως ήθελε να κινηθεί σε δημιουργίες κόντρα μέσα στο μουντό Παρίσι, με τις φασαρίες και την κατάσταση που επικρατούσε.

«Ήθελα να δώσω πολύ χρώμα και έναν τόνο ελπίδας, χαράς, αισιοδοξίας».

Και το έκανε! Με pastel φορέματα, φτερά, και τούλινες επιφάνειες στην καλύτερη τους μορφή.

Το tabula rasa του Givenchy

Μεγάλα μανίκια, μάσκες, το μαύρο ως κύριο χρώμα, και ο ερωτισμός να υπάρχει διάχυτος στον Givenchy.

Η σχεδιάστρια Waight Keller δήλωσε πως ήθελε την απλότητα, ήθελε να συνδυάσει μεταμοντέρνα στοιχεία με την κληρονομιά πάντα του Οίκου, μαζί με το tabula rasa, δηλαδή το απόλυτο κενό που έχει η ψυχή μόλις έρχεται στον κόσμο.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η επίδειξη του Givenchy πραγματοποιήθηκε σε τελείως άδειες αίθουσες του μουσείου μοντέρνας τέχνης στο Παρίσι.