Waffle, κροκόδειλος και καβούρι… Τα πιο περίεργα burgers της πόλης είναι εδώ!

Ετοιμάσου και καλή σου όρεξη!
Waffle, κροκόδειλος και καβούρι... Τα πιο περίεργα burgers της πόλης είναι εδώ!

Της Μάρως Καρούση 

Burger: Μία λέξη, τόσα συναισθήματα! Ένα ψωμάκι, τόσες σκέψεις! Θα μπορούσαν να γραφτούν μικρά ερωτικά ποιήματα για αυτή την εξελιγμένη μορφή του σάντουιτς, για αυτή την περήφανη βερσιόν του «Έλα μωρέ φάε ψωμί, τυρί και έχω και ένα μπιφτέκι από το μεσημέρι, να σου το ζεστάνω;».

Το θέμα είναι πως καλώς ή κακώς -ναι, σιγά μην βάλουμε το κακώς και το burger στην ίδια πρόταση, οπότε καλώς- η πόλη έχει γεμίσει με τόσες πολλές επιλογές για να γευτείς αυτό το εξαιρετικό έδεσμα και ίσως έχει έρθει ένας μικρός κορεσμός και ένα «Έλα μωρέ, ψωμί, τυρί και σαν ζεσταμένο μπιφτέκι από το μεσημέρι είναι». Αλλά ίσως, έτσι;

Γιατί η γαστρονομική εξέλιξη είναι εδώ, η fusion κουζίνα είναι και αυτή εδώ, και το κεφάλαιο burger δεν έμεινε αμέτοχο σε όλο αυτό τον νέο δρόμο.

Άλλωστε, πού μπορεί να ανθίσει καλύτερα η εξέλιξη και οι πειραματισμοί του φαγητού, από το αγαπημένο και κλασσικό στο μυαλό μας, street food, ή αλλιώς το αγαπημένο μας μπεργκεράκι;

Ναι, με πατάτες εννοείται, τι είμαστε, τίποτα περίεργοι;

Ας δούμε λοιπόν που μπορούμε να βρούμε όχι μόνο τα πιο γευστικά αλλά και τα πιο ευφάνταστα, πρωτότυπα και ελαφρώς… περίεργα burgers της πόλης.

Berliner

Στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στο Νέο Ηράκλειο, υπάρχει εκείνο το μαγαζί που ικανοποιεί στο έπακρον, τα «θέλω» των αναποφάσιστων.

Εκείνο το μαγαζί που αν πεις «Μα εγώ δεν ξέρω τι θέλω, γλυκό ή αλμυρό; Ψωμάκι ή βάφλα;», θα σου φωνάξει «Είμαι εγώ εδώ». «Μα και αν θέλω κρουασάν αλλά πάλι burger;». «Πάλι είμαι εδώ!».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη berliner // burgers&more (@berlinerlovesyou) στις

Το Berliner τα έχει όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα φυσικά.

Πρωτότυπος κατάλογος, μοναδικές γεύσεις, φαντασία και εξαιρετικές επιλογές, με αυτούς που θέλουν να ρισκάρουν (και φρόντισε να είσαι σε αυτούς γιατί είναι εξαιρετικό) να πρέπει να παραγγείλουν το waffle peanut burger, με βάφλα για ψωμάκι, κρέμα φυστικοβούτυρο, crispy μπέικον και σιρόπι σφενδάμου.

Σου ακούγεται περίεργο, το αντιλαμβάνομαι, αλλά δοκίμασε το και το Νέο Ηράκλειο θα γίνει ξαφνικά το στέκι σου.

Φυσικά και υπάρχουν και πιο mainstream επιλογές, με το ίδιο waffle burger να περιέχει μπιφτέκι, μπέικον, σως από cheddar και ξανά σιρόπι σφενδάμου.

Πάει πολύ στα αλμυρά, μην επιμένεις.

The Big Kahuna

Και λες «σιγά τα περίεργα burger, δεν είναι και από κροκόδειλο που λέει ο λόγος». Κοίτα να δεις, όμως, που δεν το είπε τελικά μόνο ο λόγος, αλλά και το Big Kahuna στο Γκάζι.

Σαν αρχικό σχόλιο για να «χωνέψεις» αυτό που θα έρθει παρακάτω, ας αναφέρουμε ότι είναι ένας χώρος άρρηκτα συνδεδεμένος με χαβανέζικες και ασιάτικες γεύσεις, με το εξωτικό στοιχείο στα καλύτερά του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE BIG KAHUNA (@thebigkahuna_burgers) στις

Πάμε όμως στο καλό! Είναι εκείνο το μαγαζί που μπορεί να σου προσφέρει το burger που ονομάζεται the predator, όπου predator ίσον… κροκόδειλος.

Έτσι, υπάρχει ένα εξαιρετικά γευστικό burger με φιλέτο κροκόδειλου, ψητό ανανά με chili, lime και κόλιανδρο. Και onion rings για να αγγίξουμε και λίγο το mainstream.

Τώρα αν ξαφνικά γίνεις πολύ μεγάλος fan του κρέατος από κροκόδειλο, μπορείς να παραγγείλεις  και το the jungle of Zimbabwe, που είναι τέτοιοι κεφτέδες σε τραγανή χρυσαφένια κρούστα, γεμιστοί με καπνιστό cheddar.

Burger Ap

Εάν υπήρξες  fan του Μπομπ Σφουγγαράκη, μόνο συγκίνηση θα νιώσεις στο άκουσμα της επόμενης φράσης.

Στην Αγία Παρασκευή, το Burger Ap, του γνωστού chef Άκη Πετρετζίκη, έχει καβουροπάτι! Και αν κρίνουμε από το πόσο μαγικά νόστιμο είναι, σίγουρα έχει και τη μυστική της συνταγή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burger AP (@burger_ap) στις

Έτσι λοιπόν, οφείλεις στην παιδική σου ηλικία (εντάξει, ακόμα βλέπουμε Μπομπ αλλά άστο να πέσει κάτω), να παραγγείλεις το Soft Shell Crab Burger, το οποίο έχει τραγανό καβούρι (you see my point?), σως τεμπούρα, σουρίμι και coleslaw.

Οι πατάτες κάθε burger, έχουν ως topping λιωμένο cheddar και κομματάκια από crispy μπέικον.

Απλώς το αφήνω εδώ…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burger AP (@burger_ap) στις