#10yearchallenge Σαββάτου: Σάββατο στα 20 και Σάββατο στα 30

Πόσο άλλαξαν τα πράγματα τελικά;
#10yearchallenge Σαββάτου: Σάββατο στα 20 και Σάββατο στα 30

Της Ελένης Τύπου

Μέχρι χθες, 30 και κάτι ήταν η φιλόλογος στο σχολείο σου. Μία κυρία που νόμιζες πως δε θα καταλάβει ποτέ τις ατασθαλίες σου.

Και τώρα στα 30 έχεις φτάσει εσύ, φορώντας ακόμη τα σταράκια σου.

Ξέρουμε τι έκανες Σάββατο βράδυ στα 20.

Όταν σε προσκαλούν σε πάρτυ το Σάββατο:

Στα 20: Είναι ένα πάρτυ σε κάποιο σπίτι ή σε κάποιο κλαμπ, όπου θα διασκεδάζετε σε φρενήρεις ρυθμούς από placebo μέχρι Σάκη, θα έρθει αυτός που θέλεις, θα του κάνεις σπάσιμο και τα ξημερώματα θα σου δώσει το πρώτο φιλί όταν θα παίζει το Wicked Game, και θα το θυμάστε για πάντα.

Έκτοτε κάθε φορά που θα παίζει το Wicked Game στο ράδιο, δηλαδή 2 φορές τη μέρα όταν κολλάς στην κίνηση, θα το θυμάσαι.

Στα 30: Η πρόσκληση του πάρτυ είναι ένα mail από την εταιεeία με πολλαπλούς παραλήπτες, που τελειώνει με την μόνιμη επωδό: «Ενημερώστε μας για την παρουσία σας». Και σκέφτεσαι… Να σηκωθώ το Σάββατο, να πάω να δω όλους αυτούς που βλέπω κάθε μέρα, να πούμε τα ίδια… Θα κάτσω μέσα να δω το «Μωρό της Bridget Jones» στο Netflix.

Όταν βγαίνεις έξω το Σάββατο:

Στα 20:  Στα 20, δεν υπήρχε κανένας μα κανένας ανασταλτικός παράγοντας για να μη βγεις έξω το Σάββατο.

Στα 30:  Σκέφτεσαι: «Ε τι να βγούμε τώρα Σαββατιάτικα με όλη την πιτσιρικαρία και την κουτσή Μαρία, και άντε να ψάχνω 2 ώρες πάρκινγκ, να βρίζω πως αφήνουν έτσι τα μηχανάκια τους και δε μπορεί να παρκάρει άνθρωπος, να ξοδεύω βενζίνη για να το αφήσω στο τέλος στο παρκινγκ 7 ευρώ την ώρα, να μη βρίσκω μετά να κάτσω, να είμαι σε εμπόλεμη ετοιμότητα μόλις δω κάποιον να ζητάει λογαριασμό για να αρπάξω τη θέση του, να στριμώχνομαι σαν τη σαρδέλα με το ποτό στο χέρι λες κι είμαι 16 και να σκέφτομαι αν στο πάρκινγκ η 3η ώρα υπολογίζεται από την αρχή. Γι’ αυτό ασ’ το, καλά είναι και στο σπίτι».

#10yearchallenge Σαββάτου: Σάββατο στα 20 και Σάββατο στα 30

Τηλέφωνο Σάββατο βράδυ:

Στα 20: Αν το σταθερό σου χτυπάει στις 11 το βράδυ, το σηκώνεις άνετα, γιατί είναι είτε για να βγείτε, είτε για να τα πείτε κάνα δίωρο με την κολλητή σου και να αποκρυπτογραφήσετε τη συμπεριφορά του Νίκου, που σήμερα στο κυλικείο της σχολής έκανε κάτι αψυχολόγητο. Πήρε φακελάκι ζάχαρης από το δικό σου τραπέζι και όχι από το δικό του.

Στα 30: Αν το σταθερό σου χτυπάει στις 11 το βράδυ, λες ή κάποιος πέθανε ή κάποιος γέννησε.

Το μόνο που δεν αλλάζει είναι το Wicked Game. Noo I, don’t want fall in love… with you…

Καλό Σαββατόβραδο, κορίτσια!