Τα υγιεινά σνακ με ελάχιστες θερμίδες που κοντράρουν στα ίσα τα πατατάκια

Και τις σοκολάτες μη σου πούμε.
Τα υγιεινά σνακ με ελάχιστες θερμίδες που κοντράρουν στα ίσα τα πατατάκια

Της Μάρως Καρούση 

Και έχει έρθει εκείνη η ώρα που έχεις χουχουλιάσει στον καναπέ, με τις πιτζάμες σου, την κουβέρτα του, τη γάτα ή τον σκύλο σου και το στομάχι σου δεν θα παίξει το ρόλο του συμμάχου ούτε αυτό το κρύο βράδυ.

Και λες, δεν πειράζει, δεν θα το μάθει κανείς, είμαι μόνη μου και ναι, θα φέρω την οικογενειακή σακούλα με τα πατατάκια και ίσως βουτήξω και κανένα στη μερέντα να δω πώς είναι!

Το θέμα είναι πως έρμαιο της λιγούρας σου θα υποπέσεις ακόμα μια φορά στο αμάρτημα του «αν δεις πως δεν χορταίνεις, σταμάτα», για τον μόνο λόγο πως δεν έχεις ψάξει τι εναλλακτικές υπάρχουν. Που και θα σε χορτάσουν, και θα ησυχάσουν την χωρίς λόγο ή και με, μεταμεσονύκτια πείνα σου αλλά παράλληλα, άκου να δεις που είναι και υγιεινά.

Ποια είναι τα σνακ αυτά;

#1 Αραβική πίτα με ντιπ γιαουρτιού

Όπως έχεις την κλασσική αραβική σου πίτα και μονολογείς «Πάλι θα φάω κάτι σαν τοστ για βράδυ;», τη βάζεις στο φούρνο σε αέρα για 3 λεπτά και μόλις βγει, την σπας σε κομμάτια και  φτιάχνεις ένα ντιπ με γιαούρτι και πάπρικα.

#2 Sticks λαχανικών

Τώρα αν όντως δεν έχεις καμία λιγούρα και θες πολύ απλά κάτι να μασουλάς και να απασχολείς ουσιαστικά τα χέρια σου στη θέαση της αγαπημένης σου σειράς, μπορείς ωραιότατα να κόψεις ένα μποστάνι από αγγούρια και καρότα, να τους ρίξεις χοντρό αλάτι και ξύδι και να βουτήξεις στο ντιπ γιαουρτιού της προηγούμενης κατηγορίας.

Τα υγιεινά σνακ με ελάχιστες θερμίδες που κοντράρουν στα ίσα τα πατατάκια

#3 Ρυζογκοφρέτες με πίτσα

Και όμως υπάρχουν και κοντράρουν στα πολύ ίσια, οποιοδήποτε πατατάκι και γαριδάκι του εμπορίου!

Είναι πεντανόστιμες, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, και έχουν -πρόσεξε με- πάνω από τις μισές θερμίδες που έχουν όλα τα υπόλοιπα αντίστοιχα snacks.

#4 Μους σοκολάτας

Ναι πολύ καλά διάβασες!

Επειδή η λιγούρα δεν κάνει διακρίσεις έχουμε τη λύση και για τα μεταμεσονύκτια γλυκά της μονοπάτια, αφού σου προσφέραμε απλόχερα μια ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή συνταγή για την πιο smooth μους σοκολάτας με μόλις 60 θερμίδες! 60 ΘΕΡΜΙΔΕΣ!

Τα υγιεινά σνακ με ελάχιστες θερμίδες που κοντράρουν στα ίσα τα πατατάκια