Τα 5 κορυφαία ξένα συγκροτήματα όλων των εποχών

Δεν δίδαξαν μόνο μουσική αλλά υπήρξαν έμπνευση για τους επόμενους.
Τα 5 κορυφαία ξένα συγκροτήματα όλων των εποχών

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Αδιαμφισβήτητα η εποχή των ’80s – ’90s ήταν η «χρυσή» εποχή της μουσικής, καθώς τα τραγούδια αλλά και τα μουσικά συγκροτήματα διαμόρφωσαν την τέχνη του πεντάγραμμου.

Οι τραγουδιστές – θρύλοι , οι οποίοι μέχρι και σήμερα έχουν μείνει στην κορυφή παγκοσμίως όχι μόνο επειδή έγραψαν διαχρονικά τραγούδια αλλά επειδή δίδαξαν ολόκληρες γενιές μέσω των τραγουδιών τους.

Έγραψαν ιστορία ακριβώς επειδή τα κομμάτια τους είχαν την ταυτότητα των μουσικοσυνθετών τους και ιστορίες που αρκετές φορές ήταν προσωπικά βιώματα.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα συγκροτήματα;

Guns and Roses

Είναι ένα από τα καλύτερα ροκ συγκροτήματα όλων των δεκαετιών καθώς αυτό αποδεικνύεται μέσα από τις μουσικές τους επιτυχίες αλλά και από την παγκόσμια αναγνωρισιμότητά τους. Το συγκρότημα αρχικά δημιουργήθηκε το 1985 στο Los Angeles έπειτα από συγχώνευση των συγκροτημάτων Hollywood Rose, του οποίου αρχηγός υπήρξε ο Axl Rose καθώς και από το συγκρότημα L.A. Guns.

Οι επιτυχίες τους διαδέχονταν η μία μετά την άλλη αφού κατατάχθηκαν στην 33η θέση με τους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, και όχι αδίκως!

Πιο πρόσφατα, το 2012 έκαναν την είσοδό τους στο Rock and Roll Hall of Fame. Τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια τους τα οποία έχουν μείνει ως… ύμνοι στην ιστορία της ροκ μουσικής είναι τα Sweet child of mine, November rain, Paradise city και Patience, κομμάτια που έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό μας και που μας θυμίζουν τι εστί ποιοτική μουσική.

The Beatles

Tα λόγια για αυτό το συγκρότημα είναι πραγματικά περιττά, διότι δεν δίδαξαν μόνο μουσική αλλά υπήρξαν έμπνευση για όλους. Μέσα από τους στίχους των τραγουδιών τους ήταν οι πρώτοι οι οποίοι μίλησαν για τον ρατσισμό, την κατανόηση και την επανάσταση.

Η δημιουργία του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ το 1959, ενώ οι θρύλοι που το πλαισίωσαν ήταν οι John Lennon, Paul Mccartney, George Harrison και Stuart Sutcliffe.

Έχουν διακριθεί με αμέτρητες επιτυχίες παγκοσμίου εμβέλειας, καθώς έχουν πουλήσει πάνω από 600 εκατομμύρια αντίτυπα, έχουν κερδίσει 10 Grammy awards, ένα Oscar για την καλύτερη μουσική επένδυση, ενώ το 1988 εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

Ένα στοιχείο που ίσως να μην γνώριζες είναι ότι κατατάσσεται στην κατηγόρια του Βασιλικού συγκρότηματος αφού έχουν αξιωθεί με τον τιμητικό τίτλο MBE, το οποίο απονέμεται μόνο σε ήρωες πολέμου!

Μερικά από τα πιο διάσημα κομμάτια τους είναι το Let it be, το Yesterday και το Don’t let me down.

Rolling Stones

Το βρετανικό συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 έμελλε να αφήσει το δικό του στίγμα στην μουσική. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts και Bill Wyman ήταν τα τέσσερα άτομα που αποτελούσαν το θρυλικό συγκρότημα. Το είδος της μουσικής το οποίο πρέσβευαν ήταν η ροκ εν ρολ .

Οι επιτυχίες τους ήταν ασταμάτητες αφού έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο ,ενώ το 1989 κατατάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame και έχουν μείνει μέχρι και σήμερα γνωστοί με τον τίτλο ως «η μεγαλύτερη ροκ εν ρολ μπάντα».

Metallica

Ας δούμε το Αμερικανικό συγκρότημα της heavy metal μουσικής το οποίο σχηματίστηκε στο Los Angeles στις 28 Οκτωβρίου του 1981.

Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στον χώρο της μουσικής καθώς οι πωλήσεις των δίσκων τους ανέρχονται σε 92 εκατομμύρια παγκοσμίως, το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι βρίσκονται στην 7η θέση στο μουσικό πάνθεον της Αμερικής λόγω των πωλήσεών τους!