Ύλη στα SOS: Τι λένε οι γυναίκες, τι καταλαβαίνουν οι άντρες

Το «Τι έχεις;» - «Τίποτα», στα καλύτερά του.
Πριν το reunion! Οι 3 μεγαλύτερες αλήθειες που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw για τις σχέσεις και τους άντρες

Της Μάρως Καρούση 

Υπάρχει λοιπόν αυτή η ταινία με τίτλο «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες» που ήρθε και συντάραξε την ήσυχη -η λέξη λήθαργος φάνηκε υπερβολική- πραγματικότητα του αντρικού φύλου.

Από εκείνη τη στιγμή, χτύπησε το μαγικό καμπανάκι ότι ίσως, ΙΣΩΣ, οι γυναίκες δεν εννοούν απόλυτα όλα αυτά που λένε και πως ίσως, ΙΣΩΣ, η διαδικασία με την οποία καταλήγουν στους πολυσύνθετους και δαιδαλώδεις συλλογισμούς τους, είναι κάπως πιο περίπλοκη και χρήζει χαρτογράφησης.

Αλλά επειδή το αντρικό φύλλο δεν αντιλήφθηκε το δώρο που του έκανε ο χολιγουντιανός κινηματογράφος και ο φίλτατος Mel Gibson, ξαναγυρίζουμε στο day 1, με τη μέρα της Μαρμότας να είναι εδώ και να πρέπει να εξηγούμε ξανά τα ανεξήγητα.

Φυσικά και θα ξεκινήσω με τον θρύλο της γυναικείας ατάκας, τη συνήθεια που έγινε λατρεία, τη φράση που έδωσε άλλο νόημα σε τρεις απλές συλλαβές.

#1

-Τι έχεις;

-Τί-πο-τα!

Ξέρω, ξέρω το έχω ακούσει από ιστορίες φίλων, το έλεγαν οι γραφές, έχω κάνει πρόβες, ήμουν έτοιμος για αυτή τη στιγμή, γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να απαντήσω.

-Μα αφού κάτι έχεις, είσαι σίγουρη;

-Ν α ι!

Εντάξει aboard, δεν έχει κάτι. 

Προφανώς, προφανέστατα, ξεκάθαρα και ολοφάνερα το τίποτα σημαίνει 99, 9%  όλα τα κακά της Γης και αυτό που πρέπει να κάνεις ως άντρας είναι να παγώσεις το χρόνο και να φέρεις στη μνήμη σου όλα αυτά που έχεις πει και έχεις πράξει τα τελευταία 24ωρα.

Ύλη στα SOS: Τι λένε οι γυναίκες, τι καταλαβαίνουν οι άντρες

Γιατί ναι δεν είμαστε τίποτα τρελές να θυμώνουμε με το αν έκανες  κάτι τον προηγούμενο μήνα. Εκτός και αν έκανες…

Στην ουσία, εάν υπήρχε το  «ατάκες γυναικών που εννοούν κάτι άλλο» στα δελτία στοιχημάτων, το τίποτα θα είχε τη μικρότερη απόδοση. Είδατε; Εμείς πώς καταλαβαίνουμε τα δικά σας;

#2

-Κάνε ό, τι θέλεις!

Χμ ναι, από τα θέματα ανάπτυξης! Ήταν και αυτό στα SOS αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ όλο το κατεβατό που πρέπει να πω, οπότε θα πάρω την safe οδό. 

-Νομίζω πως δεν έχεις καλή διάθεση και πιθανότατα θα μου πεις εσύ τι πρέπει να κάνω;

(κλασσική 2λεπτη γυναικεία σιωπή)

Ή όχι, όχι μήπως να πάω να δω τα παιδιά να σε αφήσω να ηρεμήσεις; Ή να έρθεις και εσύ μαζί να ξεσκάσεις λίγο; Ή να πάρεις καμία φίλη σου τηλέφωνο να μιλήσετε; Ή να σου φέρω κάτι να φας; Ή να σου φέρω δαχτυλίδι; ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΜΙΛΑ!

Γλυκό μου πλάσμα, μόλις άνοιξες τις πύλες της κολάσεως. Καλύτερα να το άφηνες στην πρώτη σου φράση και θα άκουγες απλώς το κατεβατό του «Τι εννοείς, ότι και γκρινιάζω και δεν μπορείς να αντιληφθείς και το λόγο και σε καθιστώ και άβουλο», που εντάξει μεταξύ μας παλεύεται, σώζεται ρε παιδί μου.

Η δίλεπτη σιωπή που θα ακολουθούσε πριν από αυτό το κατεβατό όμως ήταν η παγίδα που έπεσες και αποφάσισες να συνεχίσεις τη φράση σου πετώντας όλες τις λάθος λέξεις στην πιο λάθος σειρά. Έβαλες μπροστά όλα τα στερεοτυπικά κλισέ για τις γυναίκες και αφού σε προλάβαμε πριν βάλεις να παίξει στο laptop και το Ημερολόγιο, παρέδωσες.

Ύλη στα SOS: Τι λένε οι γυναίκες, τι καταλαβαίνουν οι άντρες

Φυσικά και δεν εννοούμε στην κυριολεξία το κάνε ό, τι θέλεις, αφού το point όλης της κουβέντας είναι να ξαναπαγώσεις το χρόνο και να φέρεις στη μνήμη σου όλα αυτά που έχεις πει και έχεις πράξει τα τελευταία 24ωρα

Γιατί είπαμε δεν είμαστε τίποτα τρελές να θυμώνουμε με το αν έκανες  κάτι τον προηγούμενο μήνα. Εκτός και αν ξαναέκανες…

#3

-Όμορφη κοπέλα η ξαδέρφη της Ελένης!

Ώπα! Εκτός ύλης! Δεν μου μίλησε κανείς για αυτό, από ιστορίες παππούδων είχα ακούσει πως οι γυναίκες όταν λένε τέτοιες φράσεις χρησιμοποιούν ερωτηματικό. Δεν πειράζει, δεν πειράζει man μου χαλάρωσε και απάντα σαν να είναι ερώτηση. 

-Όχι φυσικά!

Κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται. Εάν είσαι με μια κοπέλα που δεν ξέρει τι της γίνεται, ποια είναι και τι αξίζει, ναι ναι αυτή η φράση θα είχε ειπωθεί με μορφή ερώτησης, σηκωμένο φρύδι και την τελευταία φράση σε συχνότητα που σπάει τζάμι, οπότε ναι 12 points σε εκείνους τους άντρες.

Εάν όχι, τότε όλα πήγαν λάθος, βγήκες εκτός θέματος και έχασες την Αθήνα για 12 μόρια. Προφανώς και το νόημα δεν κρύβεται πίσω από την ομορφιά της ξαδέρφης της Ελένης και τα δίμετρα της πόδια, αλλά στο πώς θα απαντήσεις εσύ.

Γιατί ναι, εάν η κοπέλα είναι σαν τη χαμένη αδερφή της Adriana της Lima, το όχι φυσικά υποτιμάει τη νοημοσύνη μας, το ναι που του έτρεξαν και κάποια σαλάκια, προμηνύει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, οπότε η καλύτερη οδός είναι να το αναγνωρίσεις αλλά συνετά και με μέτρο.

Και αν πεις και ένα «Ωραία είναι μωρέ αλλά άντε βρες μου μία με το χαμόγελο σου», θα σώσεις όλα τα «τίποτα» και «κάνε ό, τι θέλεις» που ειπώθηκαν ποτέ στο γυναικείο σύμπαν.

Ύλη στα SOS: Τι λένε οι γυναίκες, τι καταλαβαίνουν οι άντρες