#10yearchallenge στις τάσεις της μόδας – Το τότε και το σήμερα

Τι από όσα φορέσαμε το 2009 έχει «ταξιδέψει» αναλλοίωτο στο σήμερα;
#10yearchallenge στις τάσεις της μόδας - Το τότε και το σήμερα

Της Μάρως Καρούση 

Ένα από τα μεγαλύτερα trends αυτών των ημερών στα social media, είναι το #10yearchallenge.

Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος και μη, στο εξωτερικό αλλά και τη χώρα μας, επιδόθηκε με ζήλο και ενέδωσε στο να ποστάρει φωτογραφίες του σήμερα συγκριτικά με το πώς έμοιαζε δέκα χρόνια πριν.

Επειδή, όμως, ένα από τα θέματα που πραγματικά αξίζει σύγκριση με το παρελθόν, καθώς «κουβαλάει» αρκετά στοιχεία από αυτό σε κάθε μορφή του, είναι αναμφίβολα η μόδα, ας δούμε ποιες ήταν εκείνες οι τάσεις, ποια ήταν εκείνα τα trends που προτιμήθηκαν όσο τίποτα άλλο από το γυναικείο κοινό.

Και φυσικά ποια από αυτά, έχουν επιστρέψει στο 2019!

Σκισμένα jeans

Εκεί κάπου στο 2009 εμφανίστηκε για πρώτη φορά ένα πολύ μεγάλο trend για το χώρο των τζιν παντελονιών και αυτό είναι το ripped jean.

Το φόρεσαν πολύ όλες οι μεγάλες stars του Hollywood, από τη Rihanna μέχρι τη Beyonce και εν μία νυκτί έγινε must. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έχασε μια από τις κορυφαίες θέσεις στην καρδιά μας και έτσι του λέμε ένα μεγάλο «ναι» και για το σήμερα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amy Jackson // Fashion Jackson (@fashion_jackson) στις

Open toe boots

Όταν μας «συστήθηκαν» σίγουρα μας φάνηκε κάπως περίεργη η ιδέα του να φοράς ένα χειμερινό peep toe σε μποτάκι. Όμως όπως φάνηκε, έπαιξαν μεγάλο ρόλο τα σχέδια και το κόψιμο του κάθε παπουτσιού για το αν θα έπαιρναν το εισιτήριο της διαχρονικότητας ή όχι, με μερικά από αυτά να αποκτούν μεγάλο φανατικό κοινό.

Τα χρόνια λοιπόν πέρασαν και τα open toe boots χάθηκαν από το προσκήνιο μέχρι το 2018 όπου επέστρεψαν δυναμικότατα και τα μεγαλύτερα fashion pages γέμισαν με αυτού του είδους τα παπούτσια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE ICONIC (@theiconicau) στις

Χρωματιστά κολάν

Εκείνη τη χρονιά, κάθε διάσημη που σέβεται τον εαυτό της, φόρεσε τουλάχιστον 10 διαφορετικά κολάν σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια. Λαμέ, κόκκινα, πράσινα, μωβ, δερμάτινα, με διαφάνειες και γενικά οτιδήποτε είχε σχέση με αυτό το στοιχείο, φορέθηκε όσο κανένα άλλο και όλες τις ώρες της ημέρας.

Ευτυχώς για εμάς, αυτό το trend έμεινε στο χρονοντούλαπο του 2009, με εξαιρετικές fashionable επιλογές από καλσόν και overnee κάλτσες να το αντικαθιστούν με τεράστια επιτυχία.

Βάτες

Ναι ναι ξέρουμε, οι βάτες ανήκουν στα ’80s, όμως η πρώτη φορά που «ξεκλειδώθηκαν» και μπήκαν στην χρονομηχανή ήταν το 2009. Και από τότε δεν έφυγαν ποτέ.

Οι βάτες είναι εκείνο το στοιχείο της μόδας που άπαξ και γύρισε, εδραιώθηκε και στιγμάτισε πάρα πολλά διαφορετικά στυλ γυναικών. Δυνατό, σοφιστικέ και s e x y, είναι το trend που είναι εντέλει, το πιο σύγχρονο από όσα εμφανίστηκαν τότε!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) στις