Αν γνωρίζεις πάνω από 2 είσαι η εξαίρεση: 10 λέξεις που κανείς άντρας δεν ξέρει τι σημαίνουν!

10 γυναικείες λέξεις που οι άντρες αγνοούν...
Αν γνωρίζεις πάνω από 2 είσαι η εξαίρεση: 10 λέξεις που κανείς άντρας δεν ξέρει τι σημαίνουν!

Yπάρχουν κάποιες λέξεις που οι άντρες προσποιούνται ότι τις ξέρουν και κουνάνε με συγκατάβαση το κεφάλι τους, ενώ στην πραγματικότητα υποψιάζονται μόνο το γενικό τους concept.

Και αν ποτέ καλούνταν ν’ απαντήσουν στο δικαστήριο συγκεκριμένα τι ακριβώς σημαίνει η κάθε λέξη, δε θα είχαν σαφή απάντηση.

Ποιες είναι αυτές;

Μα, φυσικά…

  1. Κονσίλερ

Τι υποψιάζονται: Είναι κάτι από μακιγιάζ. Είναι κάτι για τα μάτια. Όχι, είναι κάτι για τα φρύδια. Όχι, για τις βλεφαρίδες για να δείχνουν πιο μακριές, ναι ναι, αυτό είναι! Ή μήπως είναι κάτι σαν κορσές για να κρύβει την κοιλιά;

  1. Μαγιά

Τι υποψιάζονται: Είναι κάτι σαν την σόγια. Δηλαδή; Η σόγια τι είναι; Το χρησιμοποιούμε στο φαγητό, αλλά όχι στο κανονικό φαγητό, σε ιδιαίτερες περιπτώσεις… ίσως την Πρωτομαγιά, γι’αυτό λέγεται μαγιά.

  1. Χαλάουα

Τι υποψιάζονται: Έχει σχέση με την αποτρίχωση που γίνεται…στα Αραβικά Εμιράτα. Ή είναι κάποιο είδος σάουνας ή τζακούζι με αιθέρια έλαια από την Κωνσταντινούπολη.

  1. Κουάφ

Τι υποψιάζονται: Τίποτα.

  1. Ώχρα

Τι υποψιάζονται: Είναι χρώμα. Είναι το χρώμα της ώχρας. Δηλαδή εκρού, όχι μπλε, εντάξει κόκκινο.

Αν αναλογιστείς πόσες αποχρώσεις έχει στο μυαλό του ένας άντρας για την ώχρα, αναρωτιέσαι γιατί το «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» δεν το ονόμασαν «Οι εκατό πενήντα αποχρώσεις του ώχρα»;

  1. Ταφτάς

Τι υποψιάζονται: Είναι κάτι μεταξύ τάπας και φαχίτας μάλλον.

Δηλαδή κάτι σαν: «Σας παρακαλώ, φερ’ τε μας ακόμη δύο ταφτάς, αλλά αν γίνεται χωρίς το καυτερό πιπέρι» ή ας πούμε γυρνάς σπίτι κουρασμένος και λες:

«Αγάπη, σήμερα μια συνάδελφος στη δουλειά είπε ότι έφτιαξε ένα πολύ ωραίο ταφτά, δε φτιάχνεις κι εσύ κανένα; Γιατί, οk, καλά τα φασολάκια, αλλά και κάτι πρωτότυπο το πεθύμησα».

  1. Σελάκ

Τι υποψιάζονται: Εντάξει, αυτό είναι εύκολο, είναι λακ, αλλά πρέπει να είναι πιο εξελιγμένη μορφή, γιατί κοστίζει πολύ περισσότερο. Αγοράζαμε πριν δέκα χρόνια λακ, ρε φίλε, με 5 ευρώ και κρατούσε 3 μήνες, και τώρα είναι κάποιο Σελάκ που αγοράζουμε με 20 και κρατάει 2 βδομάδες! Πού πάει ο κόσμος;

  1. Μπέικιν πάουντερ

Τι υποψιάζονται: Το πιο κοντινό που έρχεται στο μυαλό του άντρα όταν ακούει Μπέικιν Πάουντερ είναι ο 6ος Πάουερ Ρέιντζερ.

Και αυτό αν έχει γεννηθεί το 85′, αλλιώς φαντάζεται ότι είναι κάποιος Άγγλος σημαίνων πολιτικός, το όνομα του οποίου πήρε ένα ξακουστό γλυκό, γιατί προσέφερε αξιόλογα πράγματα στο έθνος.

  1. Αφέλειες και ανταύγειες

Τι υποψιάζονται: Τι αφέλειες και ανταύγειες; Δεν είναι το ίδιο; Ποια είναι η διαφορά; Οι ανταύγειες είναι…«ξανθιές ανταύγειες».

  1. Ντεκαπάζ

Ναι ναι, όλοι οι άντρες ξέρουν το ντεκαπάζ. Το έχουν ακούσει έστω μία φορά στην ζωή τους. Αλλά αν αύριο τους απειλούσε κάποιος με το πιστόλι στον κρόταφο και τους έλεγε «αν μου απαντήσεις τι είναι το ντεκαπάζ, δε θα σε πυροβολήσω», ποιος θα γλίτωνε;