Έχουμε ακούσει πάρα πολλές θεωρίες για το πόσο ευεργετικές ιδιότητες «κουβαλάει» το λεμόνι και ήρθε η ώρα να τις εξετάσουμε μία μία, δίνοντας σε αυτό το αρκετά παρεξηγημένο φρούτο τη θέση που του αξίζει.

Φυσικά και δεν θα περάσουμε σε υπερβολικά επίπεδα, δηλαδή να στύβουμε  ολόκληρα λεμόνια μέσα στο νερό μας, γιατί αυτό όχι μόνο δεν θα μας δώσει τα αποτελέσματα που θέλουμε, αλλά πιθανότατα θα οδηγήσει σε επικίνδυνες οδούς.

Σε τι λοιπόν μπορεί να βοηθήσει λίγος χυμός λεμονιού μέσα σε ένα ποτήρι νερό καθημερινά;

Απώλεια βάρους

Και δεν θα το πούμε εμείς, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι στο φλοιό και το χυμό του λεμονιού, κρύβονται στοιχεία ικανά για να μειώσουν το βάρος και την αύξηση του λίπους.

Έτσι, μπορεί να μην ανακαλύψαμε το μαγικό ζωμό που σου αφαιρεί εκείνα τα 3 κιλά που σε παιδεύουν από πάντα και για πάντα, όμως με μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να γίνει σπουδαίος σύμμαχός σου.

Γιατί είναι καλό να ρίχνεις λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού στο νερό σου

Προστασία από το κρύωμα

Το λεμόνι ως γνωστόν περιέχει μεγάλη δόση βιταμίνης C και κατ’ επέκταση αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη άμυνα για τα κρυολογήματα του χειμώνα.
Στην περίπτωση, όμως, που δεν πιάσει η πρώτη του ιδιότητα ως άμυνα και εν τέλει αρρωστήσεις, πάλι θα σε σώσει το λεμόνι αφού ο χυμός του  βοηθάει στη διάσπαση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και απαλύνει πάρα πολύ από τον πονόλαιμο.
Γιατί είναι καλό να ρίχνεις λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού στο νερό σου

Καλύτερο δέρμα

Το νερό είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το δέρμα μας από μόνο του. Όταν δε, συνδυάζεται με το λεμόνι το οποίο δρα σαν προστατευτικό φράγμα για το δέρμα μας και καταπολεμά όλες τις βλαβερές ουσίες που μπορεί να συναντήσουμε στο περιβάλλον, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και το δέρμα σας πιο ενυδατωμένο από ποτέ.

Να λοιπόν που το λεμόνι μπορεί να κάνει τη διαφορά!