3 + 1 βήματα για να οργανώσεις και να κάνεις λειτουργική τη ντουλάπα σου

Και δεν αναφερόμαστε στα ρούχα που κρύβονται στο εσωτερικό της.
3 + 1 βήματα για να οργανώσεις και να κάνεις λειτουργική τη ντουλάπα σου

Της Μάρως Καρούση 

Και είναι εκείνη η στιγμή που βιάζεσαι τόσο πολύ στην θεωρία, αλλά καθόλου στην πράξη, και πρέπει πάση θυσία να βρεις ένα outfit για να πας στη δουλειά/στο ραντεβού/στο «έλα ναι μόλις έφυγα από το σπίτι».

Και κοιτάς απορημένη με το τι πήγε λάθος στη ζωή σου και σχεδόν απηυδησμένη την κλασσική καρέκλα που έχουν φωλιάσει όλα τα ρούχα σου και φυσικά την ντουλάπα σου που δίνει πλέον άλλο νόημα στο «εδώ η μάνα χάνει το παιδί και το παιδί τη μάνα». 

Θα βάλεις λοιπόν κάτι που 99% δεν θα σου αρέσει. Να ξέρεις, όμως, πως άπαξ και ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα outfit που σου δημιουργεί νεύρα… μάντεψε ποιος δεν θα θέλει να μοιράσει καλημέρες…

Η λύση είναι μπροστά στα μάτια σου αλλά η αναβλητική σου φύση θα το αποφύγει με εξωπραγματικές σκέψεις, όπως για παράδειγμα «Ωραία πόσο μπορεί να κοστίζει ένας στυλίστας το μήνα;».

3 + 1 βήματα για να οργανώσεις και να κάνεις λειτουργική τη ντουλάπα σου

Ξέρεις πολύ καλά που πάει αυτό έτσι; Η οργάνωση της ντουλάπας και η αναδιαμόρφωση της, μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα, αλλά ένα τεράστιο για την ζωή σου, χωρίς ίχνος υπερβολής, αφού όλα θα είναι πιο εύκολα και ίσως κερδίσουμε και μερικές παραπάνω καλημέρες. Ποια είναι λοιπόν τα βήματα για τη σωστή αναδιάταξη της ντουλάπας σου;

#1 Το κάθε ρούχο με τον «φίλο» του

Σκέψου να θες να βάλεις ένα από τα μαύρα σου παντελόνια και ένα απλό πουλοβεράκι και όλα αυτά να βρίσκονται διάσπαρτα στις 122 άκρες του δωματίου σου. Όχι!

Κάντο λοιπόν σαν challenge για τον εαυτό σου, να φτιάξεις την ντουλάπα σου σαν να είναι ένα κατάστημα ρούχων, με κάθε είδος να έχει το δικό του χώρο. Και να ξέρεις πως το 80% το έχουμε πετύχει ήδη!

#2 Κρεμάστρες

Σίγουρα θα έχουμε μια μικρή συλλογή από κάθε λογής κρεμάστρες της Γης, πλαστικές, ξύλινες, χειροποίητες από κάτι DIY στο pinterest, όμως αυτό πρέπει να σταματήσει. Μια σωστή ντουλάπα που σέβεται τον εαυτό της, πρέπει να έχει παρόμοιες αν όχι ολόιδιες κρεμάστρες, γιατί πάνω από όλα, ακόμα και αν δεν είναι άρτια τοποθετημένα όλα τα ρούχα, το γενικό σύνολο μοιάζει ομοιόμορφο.

3 + 1 βήματα για να οργανώσεις και να κάνεις λειτουργική τη ντουλάπα σου

#3 Mirror mirror on the wall

Και δοκιμάζεις το παντελόνι αλλά ο καθρέφτης σου είναι πορτραίτου, οπότε τρέχεις στο σαλόνι να δεις πως μοιάζεις, αλλά κοίτα που έχεις κάτι βάζα που σου κόβουν το πάνω μέρος, οπότε τρέχα και στο μπάνιο να δεις και αυτό το σημείο, και γενικά αν ζαλίστηκες και εσύ με αυτό το στυλιστικό παζλ, τοποθέτησε έναν ολόσωμο καθρέφτη στο εσωτερικό φύλλο της ντουλάπας σου.

Φτάνει πια το μικρό κατοστάρι μέσα στο σπίτι κάθε φορά που θέλεις να βγεις.

#extra for shoes

Αυτό αφορά είτε έναν χώρο μέσα στην ντουλάπα σου είτε στο γενικότερο χώρο του δωματίου σου.

Τα παπούτσια σου δεν πρέπει πλέον να είναι διάσπαρτα σε εκείνες τις 122 άκρες του δωματίου σου που ήταν και τα ρούχα.

Αγόρασε ή φτιάξε ένα καλό σύστημα αποθήκευσης με μία από τις καλύτερες λύσεις να είναι μια υφασμάτινη κάθετη παπουτσοθήκη που κρέμεται όπως ακριβώς τα ρούχα μας.

Και κάθε ζευγάρι και είδος θα βρει κυριολεκτικά τη θέση του.