Game of Τhrones final season: Το trailer και η ημερομηνία της πρεμιέρας μόλις αποκαλύφθηκαν

The winter is here πιο πολύ από ποτέ.
Game of Τhrones final season: Το trailer και η ημερομηνία της πρεμιέρας μόλις αποκαλύφθηκαν

Της Μάρως Καρούση

Kαι ναι, ενώ είχαν αρχίσει να εντείνονται όλο και περισσότερο τα σενάρια για την τελική ημερομηνία του τελευταίου κύκλου του GoT, σήμερα το πρωί το HBO μας το αποκάλυψε μαζί με ένα τεράστιο δωράκι.

Αρχικά, ο όγδοος και τελευταίος κύκλος της θρυλικής αυτής σειράς, που καθήλωσε τη μισή υφήλιο, για να μην πω όλη και φανώ υπερβολική, θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου και θα έχει όπως είναι ήδη γνωστό 6 επεισόδια – τηλεταινίες, με αυτό να συνεπάγεται πως η διάρκεια τους θα ξεπερνά τη μία ώρα.

Η είδηση όμως δεν βρίσκεται απλώς σε αυτό, αφού μπορούμε πλέον να μιλάμε και επίσημα, για το πρώτο teaser του Game of Thrones, για την πρώτη εικόνα που αποφάσισαν οι συντελεστές να μας δείξουν, ως – πιθανολογούμε- στοιχεία για το τι θα ακολουθήσει στην «αυλαία»  του στολιδιού του HBO.

Game of Τhrones final season: Το trailer και η ημερομηνία της πρεμιέρας μόλις αποκαλύφθηκαν

Και αν είσαι σκληροπυρηνικός fan του GoT όπως εμείς, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει τα κρυμμένα στοιχεία που μας προσέφερε το trailer αλλά εμείς όπως και να έχει, βρισκόμαστε εδώ για να τα αποκωδικοποιήσουμε. Ναι, ναι αφού συνέλθουμε από την ανατριχίλα της επικής μουσικής των τίτλων και των ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ερωτηματικών που μας άφησε.

Το trailer ξεκινάει με τον John Snow να προχωράει στις κατακόμβες του κάστρου των Stark, μπροστά από το άγαλμα της μητέρας του Lyanna Stark.

Πρώτο easter egg

Tα λόγια της Lyanna «Πρέπει να τον προστατέψεις». Ξέρεις πολύ καλά πότε ακούστηκε αυτή η φράση έτσι; Θα σε βοηθήσουμε εμείς! Season 6… φινάλε… η Lyanna έτοιμη να μας αποχαιρετήσει μια και καλή, γυρίζει στον Ned και του ζητάει να προσέχει το γιο που έχει με τον Rhaygar Targaryen.

Όπως συνεχίζει το βήμα του ο John, βλέπουμε το φτερό που κρατούσε η Lyanna στο χέρι της να πέφτει στο πάτωμα.

Και έτσι περνάμε στο easter egg 2

Είναι ακριβώς το ίδιο φτερό που τοποθέτησε ο Robert Baratheon στο άγαλμα της Lyanna μαζί με τον Ned. Φυσικά και δεν τελειώνει εδώ όμως.

Στην πέμπτη σεζόν, η Sansa ανακαλύπτει ένα φτερό στο πάτωμα και όπως προχωράει, αυτό αντικαθίσταται κατά έναν μαγικό τρόπο με ένα κερί.

Και ξαφνικά ακούγεται η φωνή της αγαπημένης/λατρεμένης/γιατί George Martin γιατί, Catelyn να λέει στη Sansa και την Arya,

«Όλος αυτός ο τρόμος που έχει έρθει στην οικογένεια… και όλα αυτά και δεν μπορούσα να αγαπήσω ένα ορφανό παιδί»

Easter egg 3 λοιπόν.

Αυτά τα λόγια τα έχουμε ξαναακούσει από την αγαπημένη μας Catelyn στην τρίτη σεζόν στο επεισόδιο «Dark Wings, Dark Words», όταν ο στρατός των Βορείων κατευθυνόταν στο Riverrun.

Και επειδή δεν είμαι σίγουρη ότι ανατριχιάσατε αρκετά, προς το τέλος του mini trailer, ο John Snow συναντά το άγαλμα του Ned, και η φωνή του μέχρι τότε πατέρα του ακούγεται να λέει,

«Είσαι ένας Stark. Μπορεί να μην έχεις το όνομα μου, αλλά έχεις το αίμα μου».

Easter egg 4

Season 1 -λες και προλάβαμε να χαρούμε τον Ned και σε άλλες- επεισόδιο «The Kingsroad». O Ned περπατάει μαζί με τον John για τελευταία φορά  και υπόσχεται μέσα του να πει την αλήθεια στον «γιο» του σχετικά με τη μητέρα του μέσα από αυτά τα ίδια λόγια. ΜΙα υπόσχεση που φυσικά δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει.

Ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε από το trailer του Game of Thrones είναι πως, όσα λόγια ειπώθηκαν, από Lyanna , Catelyn και Ned, απευθύνονται στην πραγματική ταυτότητα του John Snow.

Και σίγουρα αυτό που μας προκάλεσε ΤΟ mental breakdown, είναι ότι τα τρία αδέρφια Stark, βλέπουν τους εαυτούς τους ως αγάλματα στις κατακόμβες, πράγμα το οποίο ισοδυναμεί με ένα πράγμα. Με το αγαπημένο θέμα του GoT, ναι με το θάνατο. Η θεωρία μας φυσικά εστιάζεται στο γενικότερο κλίμα θανάτου και όχι των συγκεκριμένων απαραίτητα ατόμων και ναι, σιγά το νέο, αφού ξέρεις πολύ καλα πως δεν βλέπεις το Μικρό σπίτι στο λιβάδι.

Ξαφνικά τα κεριά και οι πυρσοί σβήνουν, και μια κρύα και παγωμένη ομίχλη που προφανώς και προμηνύει τους White Walkers κατακλύζει την ατμόσφαιρα. Το φτερό της Lyanna παγώνει, ο John με την Arya σηκώνουν τα σπαθιά τους, η παγωμένη ομίχλη τους πλησιάζει και…

GAME OF THRONES

THE FINAL SEASON

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

#FORTHETHRONE