Της Μάρως Καρούση 

Η μόδα αλλάζει, και (χίλια) ευτυχώς, κάτι που αρέσει πολύ στο ευρύ γυναικείο κοινό, το οποίο απενοχοποιεί επιτέλους το σώμα και τις καμπύλες του και είναι πλέον περήφανο να περπατήσει στις παραλίες και γιατί όχι στις πασαρέλες.

Το plus size modeling είναι πλέον μία μεγάλη τάση, αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι και η πλειονότητα της βιομηχανίας μόδας το έχει αγκαλιάσει, δίνοντας του τη θέση που του αξίζει.  

Και ποια είναι αυτή; Το να θέσει ως πρόσωπα μεγάλων projects, αυτή την κατηγορία των μοντέλων.

Σημείο σταθμός σε αυτή την αλλαγή του stop body shaming, αποτέλεσε η πολυσυζητημένη και πανέμορφη Ashley Graham, με το s e x y σώμα της και το αψεγάδιαστο πρόσωπό της, να γίνονται σπουδαίοι μηχανισμοί marketing παγκοσμίως, για αυτή τη νέα τάση.  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) στις

Ας δούμε λοιπόν 4 φορές που το σπουδαίο αυτό plus size model όπως λέγεται στο χώρο της μόδας, ή η πανέμορφη αυτή παρουσία όπως λέγεται στην πραγματική ζωή, χάραξε το σωστό δρόμο για όλες τις γυναίκες εκεί έξω. 

1) Power of paparazzi 

Την περσινή σεζόν εγκαινίασε τη νέα της σειρά με μαγιό σε συνεργασία με την εταιρεία Swimsuits For All, όμως η συγκεκριμένη καμπάνια είχε κάτι το ιδιαίτερο και αυτό ήταν να προβάλλει μόνο αρετουσάριστες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από paparazzi και δεν έχουν ίχνος Photoshop.  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) στις

2) Sports Illustrated  

To γνωστό περιοδικό γύρισε σελίδα, τοποθετώντας την Ashley Graham στο εξώφυλλο του καθιερωμένου ετήσιου τεύχους του.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ήταν η πρώτη φορά που το εν λόγω περιοδικό επέλεξε να τοποθετήσει στην πρωταγωνίστρια γραμμή του ένα μοντέλο που ξεφεύγει από τα στεγανά του χώρου της μόδας και η αλήθεια είναι πως άρεσε πολύ.

3) Barbie 

Η ίδια λάνσαρε το δικό της μοντέλο της πολύ γνωστής κούκλας, σκορπίζοντας τεράστια χαρά σε όλα τα κορίτσια εκεί έξω που πλέον μπορούν να παίζουν και να βλέπουν ρεαλιστικά πρότυπα από τις αγαπημένες τους Barbie. 

H Ashley Graham όταν ερωτήθηκε για το πώς ένιωθε ως κοριτσάκι όταν έπαιζε με αυτές τις κούκλες, δήλωσε πως ποτέ δεν είχε οφθαλμαπάτες πως μοιάζει με αυτές. Απλώς πίστευε ότι αυτό ήταν το τέλειο και το φυσιολογικό και αν υπήρχε η αντίστοιχη Barbie με αυτή που δημιούργησε η ίδια όλα θα ήταν διαφορετικά.  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) στις

4) Οι απαντήσεις της στα σχόλια 

Είναι από εκείνες τις γυναίκες που και αν έχουν δεχτεί σκληρή κριτική για το πώς μοιάζει, απλώς δηλαδή για το ότι δεν τηρεί το 90-60-90 ώστε να είναι «ικανή» και «άξια» για να περπατήσει στις πασαρέλες. Η ίδια ποτέ δεν απαντούσε θεωρώντας πολύ απλά πως δεν χρειάζεται. 

Η ώρα της απάντησης ήρθε όταν αρκετοί επικριτές της, άφησαν κακεντρεχή σχόλια κάτω από posts της στο instagram, στα οποία γυμνάζεται. Σχόλια του στυλ «ποτέ δεν θα γίνεις αδύνατη» και «αφού γυμνάζεσαι γιατί παραμένεις χοντρή;».

Η Ashley Graham απάντησε και απάντησε όπως ακριβώς έπρεπε.

«Οι λόγοι που γυμνάζομαι είναι για να μένω υγιής, να αισθάνομαι καλά, να ‘καθαρίζω’ το κεφάλι μου και για να δείχνω στα κορίτσια σαν εμένα ότι μπορούμε να κινηθούμε ακριβώς όπως όλες οι άλλες». 

Η απάντηση της δεν έμεινε εκεί, αφού ήρθε μια δήλωση της που αποτέλεσε «φωνή» για όλες τις γυναίκες εκεί έξω. 

«Στο τέλος της ημέρας καμία γυναίκα δεν θα είναι καλή για την κοινωνία. Γιατί λοιπόν να μην αρχίζουμε να αγκαλιάζουμε αυτό που είναι το ‘διαφορετικό’. Αυτό που είσαι εσύ, που είναι αυτή ή αυτή ή αυτή, και να βαφτίσουμε αυτό όμορφο;».