Οι ένοχες απολαύσεις της Κυριακής

Κάθε Κυριακής.
Οι ένοχες απολαύσεις της Κυριακής

Της Ελένης Τύπου

Τα σύννεφα με την απαλή ροζ – γκρι απόχρωση, οι στάλες της σιγανής βροχής, που πέφτουν στις τσιμεντένιες ταράτσες, ο οικείος ήχος, που σε κάνει να ρεμβάζεις από το παράθυρο και να βλέπεις απέναντι τα άλλα παράθυρα, σα φωτισμένα τετραγωνάκια που  ζωγράφισε κάποιος στον τοίχο της πολυκατοικίας, δημιουργούν ένα κλίμα για ρέμβη, χουζούρι και… ένοχες απολαύσεις.

  1. Βασιλικό χουζούρι

Το κυριακάτικο βροχερό χουζούρι μπορεί να πάει σε άλλο επίπεδο. Να φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Το μόνο που χρειάζεται γι’ αυτό είναι να φορέσεις το νοητό σου στέμμα και να χουζουρέψεις στο κρεβάτι όσο τραβάει η ψυχή σου χωρίς τύψεις, snoozing και «πέντε λεπτά ακόμη».

  1. Πατατάκια με γεύση παγωτό

Ή παγωτό με γεύση πατατάκια. Και ναι, ναι, όλη τη βδομάδα πρόσεχες τη διατροφή σου, έτρωγες μαρούλια σαν την Kate Moss, επέτρεπες μόνο καστανή ζάχαρη, αντιστεκόσουν στο βραδινό και γι’ αυτό κρέμασες μία φωτογραφία σου στο ψυγείο από το καλοκαίρι του ‘03 που ήσουν 16 χρονών, για να τη βλέπεις, να κλαις και τα δάκρυα να σε εμποδίζουν να ανοίξεις το ψυγείο, αλλά τώρα αξίζεις μια γαστρονομική διαστροφή.

Παγωτό και τα πατατάκια που φύλαγες για τις σκληροπυρηνικές λιγούρες.

  1. Το απόλυτο κοίταγμα στο ταβάνι

Μολονότι έκανες ναπολεόντεια σχέδια γενικής καθαριότητας για την Κυριακή, σε έχει ρουφήξει η μαύρη τρύπα της απραγίας. Περιφέρεσαι ασκόπως πέρα δώθε τυλιγμένη στην κουβέρτα η οποία σέρνεται από πίσω σου στο πάτωμα σα να είσαι η αυτοκράτειρα της τεμπελιάς. Πέφτεις στον καναπέ και απλώς κοιτάς το ταβάνι χωρίς νόημα.

Έχετε ακούσει τη φράση: «όταν κοιτάς πολύ ώρα το ταβάνι, αρχίζει να σε κοιτάει αυτό»; Όχι. Γιατί δεν υπάρχει αυτή η φράση. Γιατί μπορείς να κοιτάς το ταβάνι όσο θέλεις.

Οι ένοχες απολαύσεις της Κυριακής

  1. Sex & the city

Ναι, ναι, για νιοστή φορά θέλεις να αφεθείς στα χιλιο – ιδωμένα κλισέ. Κι ας ξέρεις τους διαλόγους, κι ας ξέρεις την κατάληξη.  Λατρεμένα επιφανειακά κλισέ, που σε κάνουν να χαμογελάς, να ονειρεύεσαι και να ταξιδεύεις.

  1. Μεταμεσονύκτια μακαρόνια

Υπάρχουν διαφόρων ειδών μακαρόνια: πένες, φαρφάλες, λιγκουίνι, φουζίλι, αλλά υπάρχει ένα είδος μακαρονιών, που είναι το πιο παχυντικό απ’ ‘ολα. Τα μακαρόνια που τρώμε νυχτιάτικα. Εκεί που σε έχει πάρει ο ύπνος στον καναπέ, ανοίγεις τα μάτια σου και ξαφνικά σε κατακλύζει μια αβυσσαλέα, ζωώδης πείνα.

Σηκώνεσαι μες στη νύχτα σα να υπνοβατείς, βάζεις μια κατσαρόλα στο μάτι και ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια μακαρονάδα όνειρο με χιλιάδες θερμίδες. Πετάς τα μακαρόνια σε μια μεγάλη γαβάθα, ρίχνεις τη σάλτσα και όλα τα τυριά που υπάρχουν στο ψυγείο σου. Και η ονειρική μακαρονάδα δικαιωματικά παίρνει την πρώτη θέση στην πυραμίδα των ένοχων απολαύσεων.

Καλή απόλαυση!