Το professional secret για να παραμένει matte η επιδερμίδα σου

Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.
Σου τελείωσε το ξεβαφτικό; Ο φθηνός και ενυδατικός τρόπος να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου

Του make-up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Σε ταλαιπωρεί το δέρμα σου; Και πιο συγκεκριμένα η λιπαρή σου επιδερμίδα;

Το λιπαρό δέρμα είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο στον τομέα του beauty. Έχοντας και εγώ μικτή  επιδερμίδα όπως οι περισσότεροι Έλληνες και όντας επαγγελματίας , γνωρίζω περί τίνος πρόκειται.

Το πρώτο βασικό βήμα είναι ο σωστός καθαρισμός. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς καθώς και το πρωί μόλις ξυπνήσεις, πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό gel που ειδικά φτιαγμένο για λιπαρά δέρματα.

Στη συνέχεια εφάρμοσε μια oil – free ενυδατική σε όλο σου το πρόσωπο ώστε να καταφέρεις να το ενυδατώσεις μεν, χωρίς να του προσθέσεις λιπαρότητα δε. Όσον αφορά στο μακιγιάζ σου, χρησιμοποίησε ένα pore minimizer στην περιοχή «Τ» του προσώπου σου για να καταφέρεις να μικρύνεις τους πόρους και έπειτα φόρεσε το oil – free foundation σου.Το professional secret για να παραμένει matte η επιδερμίδα σου

Εάν βγάζεις αρκετή λιπαρότητα μέσα στη μέρα, τότε το pro tip είναι εδώ: Χρησιμοποίησε τα ειδικά blotting papers ταμπονάροντας απαλά την περιοχή που έχει εκκρίνει λιπαρότητα. Τα ειδικά αυτά λεπτά χαρτάκια έχουν κατασκευαστεί για να απορροφούν μόνο τη λιπαρότητα χωρίς να χαλούν το μακιγιάζ σου.

Είναι το μυστικό πολλών επαγγελματιών όταν θέλουμε το μακιγιάζ να κρατήσει πολλές ώρες.

Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!