Κρατάς φιλικές σχέσεις με τον πρώην σου; Η επιστήμη έχει κάτι πολύ ανησυχητικό να σου αποκαλύψει

Να και κάτι που (δεν) θέλεις να ξέρεις.
Ο πεντάλογος της τέλειας σχέσης όπως την αντιλαμβάνεται ένας άντρας

Της Μάρως Καρούση 

Η αλήθεια είναι πως εμείς τα είχαμε πει και τα είχαμε πει και πρόσφατα. Οι πρώην δεν μπορούν να μένουν φίλοι και επιτέλους ήρθε και επίσημη έρευνα, με τα στοιχεία της, με τα πειράματά της, με τα όλα της, για να το επιβεβαιώσει αυτό.  

Ένωσαν λοιπόν όλοι οι ψυχολόγοι και οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Όκλαντ, τα πτυχία και τις γνώσεις τους και η επιστήμη απεφάνθη το εξής:

Όσοι διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους πρώην τους είναι στα όρια της ψυχοπάθειας!

Και δεν μελετήθηκε ένας, δεν μελετήθηκαν δέκα, αλλά 861 φιλίες ανθρώπων, με αποτέλεσμα οι πιο μυστήριοι και… περίεργοι -ας το θέσουμε ευγενικά-, να είναι εκείνοι που έχουν διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τους πρώην τους.  

Κρατάς φιλικές σχέσεις με τον πρώην σου; Η επιστήμη έχει κάτι πολύ ανησυχητικό να σου αποκαλύψει

Και το θέμα πάει ακόμα παραπέρα, αφού αυτή η ομάδα ανθρώπων φάνηκε να έχει κάποια χαρακτηριστικά, γνωστά ως «Σκοτεινή Τριάδα», με αυτό να σημαίνει πως έχουν στην προσωπικότητα τους τα στοιχεία του ναρκισσισμού, της ψυχοπάθειας και της συνεχούς χειραγώγησης του άλλου.

Ναι ναι, αγαπημένη μου φίλη, αυτοί είναι οι άνθρωποι που λένε «Και από εδώ ο/η πρώην μου, μην ανησυχείς όμως είμαστε πλέον φίλοι!». Φίλοι… Αυτό σου απάντησε ο πιθανότατα ψυχοπαθής νυν σου!  

Γιατί προσπαθούμε να κρατήσουμε φιλικές σχέσεις με τους πρώην

Και λυπάμαι αλλά θα το πάω και ακόμα πιο μακριά, αφού καλά (καθόλου όμως), τα επιστημονικά πορίσματα, όμως για να είμαστε σωστές και αντικειμενικές ως προς την αλήθεια, πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από την επιδίωξη φιλίας με τους πρώην. 

Τα άτομα λοιπόν αυτά, δρουν βάση της θεωρίας του δεδομένου. Δηλαδή, ο κύριος λόγος που διατηρούν φιλία με τους πρώην, είναι για να βεβαιώνουν την παρουσία του άλλοτε αγαπημένου τους, ες αεί στη ζωή τους.

Κρατάς φιλικές σχέσεις με τον πρώην σου; Η επιστήμη έχει κάτι πολύ ανησυχητικό να σου αποκαλύψει

Δεν μπορούν να δεχτούν με τίποτα το τέλος ως έννοια και θα κάνουν τα πάντα έστω και ασυνείδητα για να τα διατηρήσουν όλα σε μια ψυχική «φορμόλη». Έλα, ότι αυτό δεν είναι από μόνο του creepy τώρα;  

Και το θες και πιο απλά; Για να επιβεβαιώνουν απλούστατα τον εγωισμό τους και για να αποφύγουν οποιοδήποτε ίχνος συναισθηματικού ξεκαθαρίσματος.  

Οπότε, για να γυρίσουμε στο αρχικό και θεμελιώδες, θα τολμούσα να πω, συμπέρασμά μας, τώρα ειδικά που έχουμε και την έγκριση της επιστημονικής κοινότητας, οι πρώην δεν είναι φίλοι, εκτός φυσικά και αν αυτό που έζησαν ήταν κάτω του μετρίου.

Και εσύ αγαπημένη μου, δεν θα συμβιβαστείς με τίποτα κάτω του μετρίου. Αν αγαπάς δυνατά, θα πονάς και δυνατά και αυτή ας είναι η δική σου ψυχοπάθεια.