Της Ελένης Τύπου

Και μολονότι διανύουμε την digital era -όπου ακόμη και τα σκληροπυρηνικά ξεσπάσματα ζήλιας φοράνε έναν μανδύα σύγχρονης ανωτερότητας-, μετρώντας ήδη δύο δεκαετίες από τα ξεκατινιάσματα του Beverly Hills, τα συναισθήματα είναι συναισθήματα, είτε στην εποχή του Σαίξπηρ, είτε στην εποχή του free… Wi- Fi.

Και κάποιες αντιδράσεις παραμένουν «κλασσικές αξίες» όπως:

1. Χτυπάει το τηλέφωνο σου στις 12:00 τη νύχτα

Κούλα: – Ποιος ήταν;

– Από το γραφείο;

– Από το γραφείο κηδειών; Ποιο γραφείο ρε Μάνο στις 12 τη νύχτα;  Τι μπορεί να σε θέλουν τέτοια ώρα δηλαδή;

– Μου τη σπάνε από το γραφείο, θα μου τη σπας κι εσύ;

– Ε βέβαια, σ’αυτούς δεν μπορείς να μιλήσεις έτσι, μόνο σε μένα σε παίρνει.

Κουλ: – Από το γραφείο είναι; Αχ, τι τραβάς κι εσύ ρε μωρό μου!

2. Χαριεντίζεσαι (για να μην το πούμε διαφορετικά) μεταμεσονύκτια στο Facebook

Κούλα: – Με ποιον μιλάς τέτοια ώρα στο Facebook;

– Με τον Στάθη, μου στέλνει κάτι βλακείες.

– Δηλαδή για το Στάθη, που είστε όλη μέρα μαζί, έχεις χρόνο να στέλνετε βλακείες, για μένα, που με βλέπεις 2 ώρες πριν κοιμηθείς, δεν έχεις χρόνο ούτε για τα σοβαρά.

Κουλ: – Μωρό μου, άσε το Facebook, να φτιάξω κρέπες με σοκολάτα;

Εσύ πόσο τον ζηλεύεις; Οι αντιδράσεις σου σε κατατάσσουν σε πολύ συγκεκριμένη κατηγορία

3. Γίνεσαι φίλος στο Facebook με κάποια που τα χείλη της φαίνονται από το φεγγάρι

Κούλα: – Με αυτή τη Victoria V που γίνατε φίλοι και ανεβάζει στο προφίλ της στίχους Σαχτούρη και Σαμπάνη, τι ακριβώς σας συνδέει;

– Ωχ μωρέ, αυτή με έκανε add.

– Και εσύ τις δέχεσαι όλες; Δε βλέπεις ότι γράφει το «πλημμύρα» με ένα «μ» ;;;;;!!! Δηλαδή, σοβαρά τώρα, μιλάς με τέτοιες;; Να τη σβήσεις αμέσως!

Κουλ: – Πέτυχα χθες τυχαία την Victoria V. που έκανες add. Είναι ωραία αυτή η νεολαία. Τι νούμερο σουτιέν λες να φοράει; 5 ή 6;

4. Έξοδος με φίλους

Κούλα: -Πού θα πάτε; Να μου στείλεις που θα κάτσετε! Και να σου πω και κάτι, μια μέρα έχεις ελεύθερη και προτιμάς να βγεις με τα φιλαράκια σου, που έχουμε να βγούμε από την ορκωμοσία μου έξω. Με έχεις δεδομένη!

Κουλ: -Μωρό μου, καλά κάνεις και βγαίνεις, έχεις μουχλιάσει, άντε να βγείτε να βρείτε καμιά στο Στάθη, αλλά που να βρείτε; Όλες είναι στην τουαλέτα και βγαίνουν σέλφι!

5. Champions League με φίλους

Κούλα: – Θα έρθουν πάλι οι κάφροι φίλοι σου να μου κάνουν χάλι το χαλί και να μου ζητάνε μουστάρδα; Αλλά, οk, δε με πειράζει αυτό, με πειράζει, που ένα μήνα σε παρακαλάω να πάμε την Πέμπτη για ποτό και πνίγεσαι, αλλά η Μπαρτσελόνα είναι πιο σημαντική από μένα, βέβαια.

Κουλ: -Λοιπόν, σας έχω παραγγείλει πίτσες – μπύρες. Πάω απέναντι στην Κική να μην καταλάβω ποτέ τι είναι το οφσάιντ. Έχω στρώσει και τσόχα για μετά, αν δε βγαίνεις, πάρε με τηλέφωνο, γιατί εσύ μόνο στην αγάπη κερδίζεις. Σ’ αγαπώ.

Κάπως έτσι ξετυλίγεται το μοτίβο της «cool – οσύνης».

Τώρα σε ποια κατηγορία ανήκεις εσύ, ενίοτε έχει να κάνει με τη σύμπτωση και την ένταση των συναισθημάτων.

Ξαφνικά, σε μια στιγμή, από άνετη μπορεί να θυμίσεις incognito πράκτορα της CIA που σπάει τους κωδικούς του σε κινητό, pc, tablet.

Θέματα καρδιάς είναι αυτά…