Το 2019 ήρθε να ανανεώσει την ερωτική σου ζωή και ιδού ο τρόπος

New year, new love life.
Ο πεντάλογος της τέλειας σχέσης όπως την αντιλαμβάνεται ένας άντρας

Της Σοφίας Ψύλλια

Έφτασε το 2019 και η ερωτική σου ζωή δεν είναι όπως τη θέλεις; Έχεις όλο τον καιρό μπροστά σου να διορθώσεις την κατάσταση. Δεν σημαίνει ότι επειδή άλλαξε η χρονιά τελείωσε και η διορία σου για να ευτυχήσεις.  

Το 2018 μπορεί να μην ήταν η χρονιά σου όσον αφορά στον ερωτικό τομέα της ζωής σου. Ίσως ήταν γεμάτο ανατροπές, διλήμματα, νέες εμπειρίες, λάθος και σωστές αποφάσεις.  

Μην απογοητεύεσαι αν ο απόηχός του δεν σε ικανοποιεί. Το κλειδί για να πετύχεις όσα επιθυμείς είναι να έχεις υπομονή και επιμονή. Άλλωστε, το 2018 έμαθες πολλά από τα λάθη σου και εξαιτίας του αναθεώρησες πολλές απόψεις σου.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη.  

Ο πρίγκιπας του παραμυθιού μπορεί να άργησε να έρθει ή να ήρθε και να μην είναι όπως τον φανταζόσουν. Αν λοιπόν ζεις μια ερωτική κατάσταση που δεν σου αρέσει και δεν ξέρεις πως να την διορθώσεις, θα πρέπει να ξέρεις πως λύσεις υπάρχουν.

Βαριέσαι αφόρητα στην σχέση σου 

Ήρθε το 2019 και είστε ακόμα μαζί. Κανονικά θα έπρεπε να πετάς από τη χαρά σου που ο νέος χρόνος σε βρήκε αγκαλιά με τον άνθρωπό σου. Όμως, οι δεύτερες σκέψεις βασανίζουν το μυαλό σου και εμποδίζουν την ευτυχία σου.  

Αναρωτιέσαι γιατί δεν είσαι όσο ενθουσιασμένη ήσουν στην αρχή, γιατί ο ρομαντισμός έχει χαθεί, γιατί μαλώνετε συνέχεια, γιατί, γιατί… Σταμάτα. Μην μεγαλοποιείς τα προβλήματα μέσα στο μυαλό σου. Αν θέλεις να έχετε μέλλον συζήτησε μαζί του όσα σε απασχολούν και βρείτε τη λύση μαζί.  

Το 2019 ήρθε να ανανεώσει την ερωτική σου ζωή και ιδού ο τρόπος

Θυμήσου τους λόγους που τον ερωτεύτηκες και τις στιγμές που ένιωσες τυχερή που τον έχεις στην ζωή σου. Ξεκίνα να κάνεις μικρές πράξεις που θα ξυπνήσουν τον έρωτά σας. Όλες οι σχέσεις περνούν κρίση. Εκεί είναι η στιγμή που θα αποδειχτεί αν η αγάπη σας είναι τόσο δυνατή ώστε να αντέξει όλες τις δυσκολίες.  

Θα αντέξει λοιπόν;  

Χώρισες  

Εκεί που όλα ήταν μια χαρά και ζούσες τον απόλυτο έρωτα σε χωρίζει με την πιο ανούσια δικαιολογία. Οι αμέτρητες ώρες που ονειρευόσουν την κοινή σας ζωή  και τα σχέδια που έκανες, έπεσαν στο κενό. So what?

Η ευτυχία σου δεν εξαρτάται από κανέναν παρά μόνο από εσένα την ίδια. Αν πραγματικά άξιζε τώρα θα ήταν δίπλα σου. Δεν θα επέτρεπε ο νέος χρόνος να σε βρει μόνη, ειδικά εξαιτίας του. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να είσαι μόνη σου, παρά σε μια σχέση που δεν σου προσφέρει τίποτα παρά μόνο στεναχώρια. 

Το 2019 μάθε να επενδύεις σε ανθρώπους που σου αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους και οι οποίοι νοιάζονται πραγματικά για εσένα. Όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία θέση στη ζωή σου. 

Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην σου  

Άλλαξε ο χρόνος και το πρώτο πρόσωπο που στο οποίο θέλεις να ευχηθείς είναι ο πρώην σου. Βαθιά μέσα σου γνωρίζεις ότι η επικοινωνία μαζί του σου κάνει κακό αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι. Προσπάθησε το 2019 να κόψεις τις κακές συνήθειες που σε κρατάνε πίσω.  

Το 2019 ήρθε να ανανεώσει την ερωτική σου ζωή και ιδού ο τρόπος

Τα τοξικά πρόσωπα του 2018 πρέπει να μείνουν σε αυτό. Ήρθε η ώρα να σκεφτείς τι πραγματικά αξίζεις και να βρεις την ψυχική γαλήνη που έχεις ανάγκη. Αυτή η κατάσταση που βιώνεις τώρα θα σε οδηγήσει σε αδιέξοδο. Υπάρχει λόγος που αυτός ο άνθρωπος δεν είναι στη ζωή σου και που συνεχίζει να σε πληγώνει μη επιστρέφοντας σε αυτήν.  

Αναλογίσου αν όντως σου λείπει ο ίδιος ή αν δεν μπορείς να αντέξεις την ιδέα του ότι είσαι single. Είτε ισχύει η μία περίπτωση, είτε η άλλη, μία είναι η απάντηση. Αγάπησε τον εαυτό σου και πέρνα χρόνο μαζί του. Μόνο αν σε αγαπήσεις  θα μπορέσεις να βρεις την αγάπη και αλλού.  

Ποτέ δεν είναι αργά για μια καινούρια αρχή, πόσο μάλλον με τον ίδιο σου τον εαυτό.  

Δεν υπήρξε ποτέ δεύτερο ραντεβού  

Ήρθε λοιπόν, η στιγμή που σου ζητάει να βγείτε ραντεβού. Ατελείωτες ώρες προετοιμασίας και αγωνίας μέχρι να τον δεις. Συναντιέστε και κατά την δική σου άποψη όλα ήταν μαγικά. Ήπιατε, φάγατε, μιλήσατε και στο τέλος σου είπε πόσο υπέροχα πέρασε μαζί σου.           

Οι μέρες, όμως, περνούν και δεν χτυπάει το τηλέφωνο. Ένα ακόμα ραντεβού που έμεινε εκεί. Μια ακόμα «αποτυχία» όπως βιάστηκες να την αποκαλέσεις. Το γεγονός πως δεν σου ζήτησε να βγείτε ξανά δεν σημαίνει ότι έκανες κάτι λάθος.  Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους.  

Συμπέρασμα;

Το 2019 πρέπει να γίνεις πιο επιλεκτική όσον αφορά στον ερωτικό σου σύντροφο. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου σε ανούσιες γνωριμίες. Όταν γνωρίσεις τον σωστό άνθρωπο δεν θα έχεις καμία αμφιβολία. Ο σωστός για εσένα, θα σε ψάξει γιατί θα έχει νιώσει το ίδιο.  

Να κυνηγάς το αμοιβαίο και το αληθινό. Μόνο τότε θα υπάρξει μέλλον.