2019 checklist: Να ερωτευτώ! (✔)

Κάνε τικ στη λίστα της επιτυχίας.
2019 checklist: Να ερωτευτώ! (✔)

Της Ελένης Τύπου

Είναι τοις πάσι γνωστό πως τα New Year’s resolutions τα οποία αφειδώς σκορπίζεις ως μεγαλόπνοα πλάνα για το νέο έτος, χάνονται δια μαγείας σε ένα παράλληλο σύμπαν μαζί με την πρωτοχρονιάτικη χρυσόσκονη την πρώτη μέρα του χρόνου.

Μήπως να δοκιμάζαμε μια πραγματική λίστα που θα κολλήσει στο ψυγείο με το μαγνητάκι από τη Σαντορίνη και θα έχει κάπως λίγο πιο απτούς και ενδιαφέροντες στόχους;

Ας πούμε το 2019:

1. Να βρεις το βιβλίο, που θα γίνει το αγαπημένο σου.

2. Να αγοράσεις κάτι που πάντα ήθελες, αλλά δεν το έκανες, γιατί δεν ήταν πολύ χρήσιμο και είχες τύψεις να πληρώσεις τόσα…για ένα ποδήλατο ( ; ) ή έναν ρετρό αποχυμωτή ( ; )

3. Να δεις μια all time classic ταινία…ως το τέλος! Πόσες φορές σε έχει πάρει ο ύπνος στο Breakfast at Tiffany’s;

4. Να κάνεις μια καλή πράξη. Οποιαδήποτε. Από το να αγοράσεις μανταρίνια σε κάποιον που έχει ανάγκη στο δρόμο μέχρι να μεταπείσεις κάποιον που θέλει να πέσει από τον 12ο όροφο.

5. Να μη θεωρείς δεδομένα όλα αυτά που έχεις και σε περιτυλίγουν! Να τα νοιάζεσαι, να τα κοιτάς, να τα φροντίζεις, να τα ποτίζεις και να τα σκέφτεσαι.

6. Να χαίρεσαι με τα μικρά, που δεν είναι καθόλου μικρά. Όπως το μπλε κομματάκι του ουρανού που βλέπεις το πρωί από το παράθυρό σου.

2019 checklist: Να ερωτευτώ! (✔)

7. Να μαλώνεις λιγότερο με τους γονείς σου. Όταν είσαι έτοιμη να εκραγείς και να πεις αιχμηρά λόγια που θα πληγώσουν, μέτρα μέχρι το 20, εντάξει, ίσως μέχρι το 100 και μην τα πεις, γιατί μετά πάντα το μετανιώνεις.

8. Να μη γκρινιάζεις τόσο συχνά. Κάνει ρυτίδες.

9. Να βρεις το ιδανικό ιδανικό χρώμα κραγιόν για σένα.

10. Να μην αγχώνεσαι! Εντάξει, μια κουβέντα είναι. Αλλά για το άγχος, θα έπρεπε να τα βλέπουμε όλα σα να προσγειωθήκαμε μόλις μετά από πολύ έντονες αναταράξεις. Τότε τίποτα δε μας αγχώνει.

11. Να μάθεις να απολαμβάνεις το τώρα! Το σήμερα. Αυτή τη στιγμή, που είναι καταπληκτική και σε κάνει ευτυχισμένη!