3 σωτήρια tips για να δείχνεις λαμπερή μετά το Πρωτοχρονιάτικο ξενύχτι

Πώς θα δείχνεις φρέσκια και αναζωογονημένη μετά το New Year's Eve party;
Skincare: Μάθε να φοράς σωστά τις κρέμες σου

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Μετράμε αντίστροφα για τον αποχαιρετισμό του 2020 -άλλες με θλίψη και άλλες με χαρά, η καθεμία για τους δικούς της ξεχωριστούς λόγους- και ήδη προετοιμαζόμαστε για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Τι γίνεται, όμως, την ημέρα μετά το ξενύχτι; Πώς θα καταφέρεις να δείχνεις αν και ξενυχτισμένη, λαμπερή;

Η αλήθεια είναι πως το επόμενο πρωί το πρόσωπό σου δεν θα είναι και στα καλύτερά του, αφού αποκλείεται να έχεις χορτάσει ύπνο. Επιπλέον, το ξενύχτι πάντα μας χαρίζει ένα θαμπό, κουρασμένο δέρμα την ώρα μάλιστα που την εμφάνισή τους κάνουν και οι ενοχλητικοί μαύροι κύκλοι.

Πώς λοιπόν θα καταφέρεις να παραμείνεις όμορφη και φρέσκια παρά το ξενύχτι;

Παγάκια & αγγούρι

Σαν ιδέα για πρωινό ξύπνημα μπορεί να ακούγεται εξαιρετικά κακή, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να συνέλθεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα!

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις μερικά παγάκια σε μία λεκάνη με παγωμένο νερό και κομματάκια φρεσκοκομμένου αγγουριού και να βυθίσεις μέσα για ελάχιστα δευτερόλεπτα το πρόσωπό σου.

Φρόντισε να επαναλάβεις αυτή τη διαδικασία μία – δύο φορές αν επιθυμείς να δεις την επιδερμίδα σου πιο λαμπερή και πιο αναζωογονημένη. Το αγγούρι σε συνδυασμό με το παγωμένο νερό κάνει θαύματα. Το λέει και η Kate Moss.

3 σωτήρια tips για να δείχνεις λαμπερή μετά το Πρωτοχρονιάτικο ξενύχτι

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό μόνο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως μπορεί να αποδειχθεί άξιος σύμμαχός σου ενάντια στους μαύρους κύκλους;

Σε περίπτωση που οι μαύροι κύκλοι δεν καλύπτονται ούτε με concealer αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις δύο φακελάκια χαμομήλι και να βρέξεις δύο δίσκους βαμβακιού με το ρόφημα.

Όταν κρυώσει αρκετά ώστε να μην σε καίει, τοποθέτησε τους κάτω από τα μάτια σου και άσε το χαμομήλι να κάνει το θαύμα του για 15 – 20 λεπτά.

Tip: Φρόντισε να «βρέχεις» συχνά τους δίσκους σου!

Φρέσκος χυμός

Μπορεί το προηγούμενο βράδυ να κατανάλωσες αρκετή vodka για να καλωσορίσεις τον καινούριο χρόνο (ελπίζουμε μόνο να μην οδηγούσες), την επόμενη μέρα όμως πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό σου.

Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο πρωί θα σε βρει αφυδατωμένη.

3 σωτήρια tips για να δείχνεις λαμπερή μετά το Πρωτοχρονιάτικο ξενύχτι

Φρόντισε να χαρίσεις στον οργανισμό σου την ενυδάτωση που χρειάζεται πίνοντας ένα μεγάλο ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι με γκρέιπφρουτ, ή ένα «δυνατό» smoothie φουλ στις βιταμίνες.

Και μην ξεχνάς! Το πολύ νερό είναι απαραίτητο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.