Κάνε το σπίτι σου να μοιάζει μεγαλύτερο: Τα don’ts του εσωτερικού χώρου

Διακόσμηση σαν από επαγγελματία!
Κάνε το σπίτι σου να μοιάζει μεγαλύτερο: Τα don'ts του εσωτερικού χώρου

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Πολλές φορές πάνω στον ενθουσιασμό μας να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με κάθε λογής designάτο δεν λαμβάνουμε υπ όψιν ότι το εσωτερικό του δεν είναι αρκετά μεγάλο για τέτοιου είδους πειραματισμούς.

Αποτέλεσμα; Ο χώρος μας «κλείνει» και το σπίτι μας μοιάζει ακόμα μικρότερο. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, καταλήγουμε να αισθανόμαστε πως ο προσωπικός μας χώρος αντί να μας ευχαριστεί μας πνίγει, ακόμα κι αν είναι διακοσμημένος βάσει του προσωπικού μας γούστου.

Για να αποφύγεις, λοιπόν, αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις μερικά tips επαγγελματιών που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τα βασικά λάθη που κάνουν τον περιβάλλον στο οποίο ζεις… αποπνικτικό.

Ποια είναι λοιπόν αυτά;

Απόφυγε τα σκούρα χρώματα

Ιδιαίτερα σε χώρους όπως το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις σκούρα χρώματα όπως το μαύρο ή το βαθύ μπλε, διότι τα δωμάτια θα μοιάζουν πολύ πληκτικά και μικρά.

Προτίμησε χρώματα που θα αναδεικνύουν το εσωτερικό του σπιτιού σου όπως το λευκό, το μπεζ ή το baby pink που όχι μόνο θα δώσουν μια elegant νότα αλλά ταυτόχρονα θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει μεγαλύτερο.

Κάνε το σπίτι σου να μοιάζει μεγαλύτερο: Τα don'ts του εσωτερικού χώρου

Μην διαχωρίζεις τους χώρους

Αν πραγματικά είναι μικρό το σπίτι σου απόφυγε να διαχωρίσεις τα δωμάτια , διότι το μοναδικό αποτέλεσμα που θα επέλθει από αυτό είναι οι χώροι να φαίνονται ακόμα μικρότεροι.

Ένα ακόμα έξυπνο tip, είναι αν συνδέεται η κουζίνα με το καθιστικό, να φροντίσεις να έχουν κοινά χρώματα ώστε το ένα να μοιάζει σαν συνέχεια του άλλου.

«Όχι» στα πολλά διακοσμητικά

Τα πολλά διακοσμητικά, απαιτούν και πολλά τετραγωνικά. Οι περισσότεροι, όμως, δεν το λαμβάνουμε αυτό υπόψιν μας κάθε φορά που βλέπουμε μπροστά μας κάποιο αντικείμενο που επιθυμούμε να βάλουμε στο σαλόνι ή τη βιβλιοθήκη μας.

Αποτέλεσμα; Γεμίζουμε ασφυκτικά τον χώρο με διακοσμητικά, καταλήγοντας να δημιουργούμε ένα περιβάλλον σχεδόν αποπνικτικό.

Προσαρμόσου στον χώρο σου

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το να μην αποδέχεσαι πως ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού δεν είναι μεγάλος!

Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα πρέπει να επιλέξουμε έπιπλα και διακοσμητικά στο κατάλληλο μέγεθος.

Όσο και να σου αρέσει ένας μεγάλος καναπές, λόγου χάρη, σίγουρα δεν θα καταφέρεις να τον ευχαριστηθείς σε ένα μικρού μεγέθους σαλόνι.

Συμπέρασμα; Όσο λιγότερο «φορτώνεις» τον χώρο σου, τόσο μεγαλύτερος θα μοιάζει!