Η απόλυτη συνταγή για την πιο σοκολατένια Βασιλόπιτα: Bueno, Oreo και Caprice ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η συνταγή που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι υπάρχει και φλουρί.
Η απόλυτη συνταγή για την πιο σοκολατένια Βασιλόπιτα: Bueno, Oreo και Caprice ενώνουν τις δυνάμεις τους

Της Μάρως Καρούση

Μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν, αλλά ξέρετε τί δεν πέρασε; Το φαγητό και τα πολλά… πολλά… πάρα πολλά γλυκά!

Και αφού έχουμε υμνήσει με τον τρόπο που τους αξίζει τα αγαπημένα μελομακάρονα και τους -μεταξύ μας, λιγότερο αγαπημένους- κουραμπιέδες, ήρθε η ώρα της Βασιλόπιτας.

Αλλά εμείς θα την πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Κάθε χρόνο, σε κάθε κάλεσμα, υπάρχει η κλασσική μορφή της, που φυσικά είναι εξαιρετική και θα την συνοδεύουμε για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά με το πρωινό μας ως κέικ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @itiskayak on

Όμως, τι γίνεται όταν αυτό το πολύ αγαπημένο μας γλυκό, συναντάει στη γέμιση της, τη σοκολάτα και στο topping της και άλλη σοκολάτα μαζί με Bueno και πουράκια Caprice και μπισκότα Oreo;

Ναι ναι, πολύ καλά το σκεφτήκατε, πανικός!

Ας δούμε λοιπόν την πιο νόστιμη, εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για την πιο λαχταριστή σοκολατένια βασιλόπιτα που θα κάνει όλους τους καλεσμένους σας, να ξεχάσουν ότι έχει και φλουρί.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @itiskayak on

Τα υλικά μας

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 340 γραμμάρια βούτυρο σε κομματάκια (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 400 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 6 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση

Η πρώτη μας κίνηση είναι να λιώσουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, χωρίς να μπούμε στον πειρασμό να φάμε ούτε ένα κομματάκι.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ζάχαρη, κανέλλα, γαρύφαλλο και τα χτυπημένα αυγά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ  και βάζουμε το μείγμα μας σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 160 βαθμούς για μία ώρα.

Και ήρθε η ώρα του παιδιού, ή μάλλον η ώρα που όλοι περιμέναμε: Το topping.

Η αρχική μας συμβουλή είναι τα 300 γραμμάρια κουβερτούρα και τα 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Και αν θες μπορείς να σταματήσεις εκεί.

Αλλά δεν θες και το ξέρω καλά…

 

View this post on Instagram

 

#vasilopita #vasilopita2019 #moretocome #fullofchocolate #staytuned

A post shared by Μπισκοτόκοσμος γλυκά (@mpiskotokosmos) on

Οπότε κόψε μερικά bueno από πάνω, βάλε και λίγα caprice, ρίξε και λίγα θρυμματισμένα Oreo γιατί και αυτά ψυχή έχουν και το 2019, θα είναι αναμφίβολα η πιο γλυκιά σου χρονιά!

What's Next