Οι 4 ρεαλιστικοί στόχοι που θα αλλάξουν τη ζωή σου το 2019

Τη νέα χρονιά λοιπόν, θα...
Εποχιακή κατάθλιψη: Πώς θα την αναγνωρίσεις και πώς θα την ξεπεράσεις;

Της Μάρως Καρούση 

Η νέα χρονιά είναι δίπλα και μας κρούει το καμπανάκι της αλλαγής. Κάθε φορά, κάθε τέλος κάθε Δεκέμβρη, μονολογείς πως φέτος θα είναι όλα διαφορετικά, θα βάλω στόχους, θα κάνω αυτά που θέλω, ναι ναι θα φτιάξουμε δρόμους και θα έρθει και η ανάπτυξη.

Με έναν μαγικό, όμως, τρόπο τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται γιατί πολύ απλά τίποτα από όλα αυτά δεν το παίρνεις σοβαρά.  

Έτσι λοιπόν, και έτσι για τη διαφορά ας πούμε, τη φετινή χρονιά ας θέσουμε στόχους που αρχικά έχουν ουσία και κατά δεύτερον είναι ρεαλιστικοί. Γιατί αν πεις, φέτος θέλω να γίνω εκατομμυριούχος, μάντεψε τι θα γίνει.  

Δεν είναι δύσκολο, δεν είναι ανέφικτο και εάν το κάνεις σωστά και σοβαρά, πραγματικά θα σου αλλάξει τη ζωή.

Και όχι δεν αναφέρομαι σε απολογισμούς που θα θέσεις τον εαυτό σου στη μέση πυροβολώντας τον με κριτικές, όχι. Αναφέρομαι σε πράγματα που θα σε βοηθήσουν λίγο παραπάνω.

Ξεκινάμε; 

Φέτος θα με αγαπώ περισσότερο 

Ξέρω ότι θα σου φανεί αστείο, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα σε βοηθήσει. Κάθε φορά που νιώθεις ότι αδικείσαι, ότι σήμερα δεν είναι και η καλύτερη σου μέρα είτε εμφανισιακά είτε συναισθηματικά, κοίταξε τον καθρέφτη και πες όλα εκείνα τα στοιχεία που θαυμάζεις σε σένα.

Άλλωστε σε έναν κόσμο που βάλλεσαι καθημερινά από διάφορα στρατόπεδα, έχε σύμμαχο τον εαυτό σου. 

Οι 4 ρεαλιστικοί στόχοι που θα αλλάξουν τη ζωή σου το 2019

Φέτος θα με προσέχω περισσότερο 

Κανείς δεν προλαβαίνει να τρώει το πρωινό που πρέπει με αποτέλεσμα να πίνουμε έναν γρήγορο καφέ και that’s it.

Με τη νέα χρονιά προσπάθησε να το βελτιώσεις αυτό, είτε έχοντας στην τσάντα σου ένα σνακ, είτε ξυπνώντας νωρίτερα για να ετοιμάσεις το πρωινό σου και να προλάβεις έστω 10 λεπτά να φας σπίτι σου. 

Φέτος θα πω «όχι» σε ό, τι δεν μου αρέσει 

Κατά καιρούς συμβιβαζόμαστε, σε φιλίες, σε οικογένειες, σε σχέσεις. Πόσο ευτυχισμένη είσαι στο τέλος της ημέρας, όμως, με τις επιλογές που έκανες;

Ήθελες όντως να πεις όσα «ναι» είπες και ένιωσες όντως πλήρης με τις στιγμές που έζησες; Αν όχι, άλλαξε το, βάλε εσένα λίγο πιο ψηλά γιατί και λίγος εγωισμός που και που δεν έβλαψε κανέναν. 

Φέτος θα ανοίξω τους ορίζοντές μου

Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να «πετάς» απόλυτες απόψεις χωρίς ουσία και λίγο περισσότερο ψάξιμο. Προσπάθησε λοιπόν να διαβάσεις όσο περισσότερο μπορείς, να μιλήσεις με κόσμο όσο περισσότερο μπορείς και γενικότερα, να «ανοίξεις» το μυαλό σου, όσο περισσότερο μπορείς.  

Και να ξέρεις πως οι μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή, έρχονται με πολύ μικρά πράγματα. Ακολούθησε τα και το 2019 ίσως και να είναι η χρονιά που τόσο περίμενες!