Τα 12 ζώδια κάθονται στο οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ποιος είναι τι!

Όλοι ξέρουν ποια είναι η... μαμά του ζωδιακού!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν: Τα tips για να μην πάρεις... γιορτινά κιλά

Της Μάρως Καρούση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφα γραφικό και χριστουγεννιάτικο από το εορταστικό τραπέζι, με την οικογένεια όλη μαζεμένη γύρω από αυτό και τις κλασσικές κουβέντες και ιστορίες να δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα.

Κάθε οικογένεια λοιπόν έχει τις στάνταρ φιγούρες της, τους σίγουρους «ρόλους» που θα δεις μέσα σε αυτή και θα σε κάνουν να γελάσεις, να συγκινηθείς και να νοσταλγήσεις αργότερα στη ζωή σου. 

Πάμε λοιπόν δούμε ποιος χαρακτήρας από το γιορτινό τραπέζι, θα ήταν κάθε ζώδιο, ναι, ναι, ξέρετε με τα γνωστά επιστημονικά κριτήρια.  

Κριός 

Η χαρούμενη μικρή θεία σου, που θα έρθει απαστράπτουσα με φτιαγμένο νύχι και μαλλί κομμωτηρίου, γόβα και ένα εξαιρετικό φόρεμα που θα κάνει όλο το τραπέζι να λυσσάξει.

Θα αρχίσει τις αφηγήσεις για το πώς πέρασε πέρσι στην Κίνα την Πρωτοχρονιά και φυσικά θα ενισχύσει την ιστορία της με φωτογραφίες από τις ανάλογες διακοπές. 

Ταύρος 

Η οικογενειακή σας φίλη, που δεν θα αγοράσει γλυκά ή κάτι απ’ έξω. Αντιθέτως, θα φτιάξει μια εντυπωσιακή τούρτα, που ποτέ δεν θα σου αποκαλύψει την συνταγή, θα τονίσει ίσα με 15 φορές ότι είναι σπιτική και φυσικά θα αναγκάσει σχεδόν, κάθε έναν από αυτό το τραπέζι να δοκιμάσει έστω και μια μπουκίτσα με το μότο «Πάντα υπάρχει χώρος για λίγο γλυκό». 

Δίδυμος 

Η θεία σου! Όχι η μικρή με τις περιπέτειες, η λίγο πιο μεγάλη που έχει να σου πει 152 ιστορίες από 152 διαφορετικά γεγονότα που έζησε ή και όχι και αχ πότε θα βρεις ένα καλό παιδί. Είναι από τους λόγους που χαίρεσαι τόσο πολύ που είσαι πλέον ενήλικας και μπορείς να πιεις κρασί για να αντέξεις όσα λέει, καθ’ όλη τη διάρκεια του τραπεζιού.

Bonus φυσικά αυτής της θείας είναι ότι θα σε βλέπει πάντα σαν παιδί της, θα σου δώσει κρυφά παραπάνω χρήματα στο χέρι και θα σε «καμαρώσει» λέγοντας σου πως «Φτου φτου τι ομορφιά είναι αυτή!». 

Καρκίνος 

Η μαμά σου, η οικοδέσποινα. Θα φροντίσει να είναι όλα στην εντέλεια από τον στολισμό μέχρι τις διατροφικές προτιμήσεις του κάθε καλεσμένου.

Σίγουρα θα γκρινιάξει λίγο για το πόσο κουράστηκε να κάνει όλα αυτά, αλλά μόλις έρθουν οι καλεσμένοι με έναν μαγικό τρόπο, θα τα ξεχάσει όλα και θα είναι με ένα χαμόγελο προσπαθώντας να τους ικανοποιήσει όλους. Και θα το κάνει! Και θα κάνει και τις πιο ζεστές αγκαλιές των Χριστουγέννων. 

Τα 12 ζώδια κάθονται στο οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ποιος είναι τι!

Λέων 

Η ξαδέρφη σου. Θα αργήσει να έρθει γιατί παραμονή είχε πάει Οικονομόπουλο και δεν μπορούσε να σας τιμήσει με την παρουσία της νωρίτερα. Αυτό φυσικά, δεν θα της αφαιρέσει ούτε στο ελάχιστο από την λάμψη της, αφού θα επιλέξει κάτι τελείως out of concept για οικογενειακό τραπέζι  για να φορέσει.

Ναι ρε Λέοντα εκείνη η κόκκινη τουαλέτα ας μπει παραμονή Πρωτοχρονιάς στον Ρέμο, όχι εδώ. 

Παρθένος 

Ο αδερφός σου ο γκατζετάκιας. Έχει τα πάντα, από ρολόι που συνδέει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι, κάνοντας επίδειξη ανοιγοκλείνοντας την τηλεόραση και εκνευρίζοντας τους πάντες, μέχρι το τελευταίας τεχνολογίας κινητό που ίσως σας κάνει και έναν γαλλικό καφέ για μετά το φαγητό.

Φυσικά και του αρέσει όλο αυτό το γιορτινό κλίμα, αλλά μην περιμένεις να είναι η ψυχή της παρέας σε αυτές τις συνθήκες, αφού κατά βάθος τον εκνευρίζει που πρέπει να μιλήσει με όλους.  

Ζυγός 

Η γιαγιά σου! Αλλά όχι η κλασσική γιαγιά με τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις μαρμελάδες.

Εκείνη η γιαγιά που φυσικά δεν θα δεχτεί ότι είναι σε ηλικία «γιαγιάς», που θα έχει στην τσάντα της γύρω στις 22 κρέμες γιατί είναι το αιώνιο νιάτο αυτής της οικογένειας και πάνω από όλα θα είναι πιο λαμπερή από κάθε καλεσμένο. 

Τα 12 ζώδια κάθονται στο οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ποιος είναι τι!

Σκορπιός 

Ο θείος σου. Που θα ζητήσει ένα μαρτίνι κουνημένο όχι ανακατεμένο, όταν όλοι οι υπόλοιποι θα πίνουν ένα ταπεινό, απλό κρασάκι. Θα αρχίσει να μιλάει για τότε που πήγε για κυνήγι, γιατί Σκορπιός και όπλα είναι κάτι άρρηκτα συνδεδεμένο και φυσικά για την τελευταία του κατάκτηση, μια 25χρονη Ιταλίδα που γνώρισε το καλοκαίρι στην Μύκονο. 

Τοξότης 

Ο μπαμπάς σου. Θα ανάψει το τζάκι καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, θα κάνει παρέα με όλες τις ηλικίες, χωρίς να πει τα creepy εγώ θα κάτσω με την νεολαία, αφού στην ουσία και αυτός νεολαία είναι. Αυτός ναι, είναι η ψυχή της παρέας και γενικότερα η χαρά της ζωής.

Θα πει ανέκδοτα για 5χρονα αλλά θα γελάσεις γιατί έχει τον τρόπο του ο Τοξότης και εκεί που όλοι θα μιλάνε για πολιτική και –που μας έχουν καταντήσει οι αλήτες, εκείνος θα συνεννοηθεί με τον Παρθένο να παίξει ξαφνικά στην τηλεόραση ένα βίντεο με τίτλο «Οι πιο αστείες τούμπες για το 2018». 

Αιγόκερως 

Ο ξάδερφός σου. Που μόλις έπιασε καινούργια δουλειά, πολύ καλύτερη από όλων εσάς, εννοείται αυτό, και θα φέρει ένα μπουκάλι κρασί του 1925, καλή χρονιά, για να σας αποδείξει και εμπράκτως πόσο καλά είναι στα οικονομικά του.

Μην περιμένεις να κάτσει πολύ, αφού τι σημασία έχει που είναι Χριστούγεννα, η εταιρεία τον χρειάζεται και είναι fan του μότο, πως οι ευκαιρίες δίνονται, όταν όλοι οι άλλοι λείπουν…  

Υδροχόος 

Η αδερφή σου, η κουλτουριάρα. Ένα μέρος της λατρεύει τα Χριστούγεννα και όλον αυτόν τον εξαναγκασμό για εορτασμό και ένα μέρος της μισεί τα Χριστούγεννα και όλον αυτόν τον εξαναγκασμό για εορτασμό.

Δεν θα είναι μια διακριτική παρουσία στο τραπέζι σας, αφού σχεδόν μετράει αντίστροφα από μέσα της, να ανοίξει κουβέντα για αμφιλεγόμενα θέματα, όπως «σεξουαλικότητα, ομοφυλοφιλία και εκκλησία» για να αρχίσει να πετάει τις εξαιρετικά προοδευτικές και φουτουριστικές απόψεις τις, προκαλώντας μικρά καρδιακά επεισόδια στους ηλικιωμένους.

Άντε βρε, Χρόνια Πολλά! 

Τα 12 ζώδια κάθονται στο οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ποιος είναι τι!

Ιχθύες 

Ο παππούς σου ή η γιαγιά σου. Οι κλασσικές φιγούρες όμως, που θα φτιάξουν τα μελομακάρονα τα σωστά, που θα σε δουν εκείνη τη μέρα και θα συγκινηθούν όσο κανείς άλλος, ενώ ας πούμε σε είδαν και χτες, που κατά τη διάρκεια του τραπεζιού θα φέρουν όλα τα σκονισμένα άλμπουμ με φωτογραφίες από παλιά Χριστούγεννα και θα αναπολήσουν με δάκρυα, που τόσο τους αγαπάς και δεν σε πειράζει που σήμερα είναι λίγο πιο ευσυγκίνητοι από τις υπόλοιπες μέρες.

Not, κάθε μέρα είναι έτσι ευσυγκίνητοι, αλλά η αγάπη, αγάπη!