Το μακιγιάζ Marilyn πρωταγωνιστεί και αυτές τις γιορτές

Είσαι ξανθιά; Απογείωσε το.
Το μακιγιάζ Marilyn πρωταγωνιστεί και αυτές τις γιορτές

Του make-up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Eyeliner, κόκκινο κραγιόν και ψεύτικες βλεφαρίδες είναι οι πρώτες λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν μας ζητηθεί να μιλήσουμε για το μακιγιάζ της αξέχαστης Marilyn Monroe.

Το απόλυτο αυτό s e x symbol καταφέρνει να παραμένει ανεξίτηλα γραμμένο στη μνήμη μας τόσο για το χυμώδες κορμί του όσο και για το χαρακτηριστικό trademark look του.

Εμπνευσμένος -προφανώς- από την φλογερή Monroe ο μακιγιέρ Mario Dedivanovic δημιούργησε το look της Marilyn στην αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια της pop Bebe Rexha, τις οποίας οι αναλογίες του προσώπου είναι αναμφίβολα ιδανικές για αυτό το make up look.

Στα μάτια εφάρμοσε μία χοντρή γραμμή ανοδικού eyeliner με ’50s τεχνική και στο κινητό βλέφαρο τοποθέτησε μία ιριδίζουσα ασημί σκιά. Έδωσε βάθος στο κόκκαλο του ματιού με μία ματ σκιά σε καφέ απόχρωση.

Έκανε ζεστή βάση με αρκετό contouring ώστε να σμιλέψει το πρόσωπο και φυσικά έδωσε βάση στα χείλη -το σήμα κατατεθέν της Monroe- με ένα βελούδινο κόκκινο κραγιόν.

Άφησε τα φρύδια άβαφα ώστε να μοιάζουν φυσικά και ολοκλήρωσε με ένα σετ πυκνών βλεφαρίδων.

Αδιαπραγμάτευτα, όσα χρόνια κι αν περάσουν, αυτό το μακιγιάζ θα παραμένει θεσμός και ιδανική επιλογή τις ημέρες που θα θέλεις να είσαι ακόμα πιο θηλυκή!