Home Alone 3: Ο 38χρονος Kevin McCallister επιστρέφει… χειρότερος από ποτέ

Κι όμως, είναι αλήθεια.
Home Alone 3: Ο 38χρονος Kevin McCallister επιστρέφει... χειρότερος από ποτέ

Της Μάρως Καρούση 

Ποιος μπορεί να αρνηθεί πως δεν ένιωσε ένα ρίγος και μια συγκίνηση, μόλις ο λατρεμένος μας Kevin McCallister εμφανίστηκε στα late ’30s του, ξανά στο ίδιο σπίτι, ξανά μόνος του και ξανά με σκοπό της χριστουγεννιάτικης εκείνης νύχτας, να αποτρέψει τους κλέφτες από το να εισβάλλουν στο σπίτι του;

Και ευχαριστούμε πολύ την Google για αυτό, αφού θέλοντας να δείξει πόσο σπουδαία άλματα έχει κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, επιστράτευσε το βαρύ πυροβολικό του Hollywοod, το χρυσό παιδί των ’90s, Macaulay Culkin, να αναβιώσει τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, μέσω του Google Assistant.  

H πρώτη ταινία γυρίστηκε το 1990, με το πολύ μικρό, ταλαντούχο και εξαιρετικά γλυκό αγοράκι να είναι 10 ετών.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να σας πούμε το story του Home Alone, αφού είναι ίσως η πιο δημοφιλής ιστορία στον κόσμο μετά τα παραμύθια της Disney. Ωστόσο θα το κάνουμε έστω και περιληπτικά, αφού πρέπει να δούμε τι καινούργιο υπάρχει 28 χρόνια μετά. 

Home Alone 3: Ο 38χρονος Kevin McCallister επιστρέφει... χειρότερος από ποτέ

Όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα, παρόλο που θα είχε μείνει μόνος του στο σπίτι. Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα ενημέρωνε τον μικρό Kevin για το πρόγραμμά του, ενώ θα του προσέθετε και μόνο του το after shave στη λίστα, χωρίς να τον αναγκάσει να βγει έξω. 

Και στη σύγχρονη βερσιόν, θα χοροπηδήσει στο κρεβάτι του, όμως τον βλέπουμε να πιάνει τη μέση του προκαλώντας μας ένα «κρακ» στην καρδιά, αφού παιδιά ο Kevin σαραντάρισε, έτσι;

Στην κλασσική σκηνή που παραγγέλνει πίτσα, όλη η διαδικασία της πληρωμής και του διαλόγου «Keep the change you filthy animal», γίνεται μέσω του Gοοgle Assistant, όπως ακριβώς και η αμίμητη σκηνή που ήθελε να πείσει τους κλέφτες ότι δεν ήταν μόνος του, γίνεται πανεύκολα με τον Macaulay Culkin να λέει απλώς «Hey google, begin operation Kevin». 

Home Alone 3: Ο 38χρονος Kevin McCallister επιστρέφει... χειρότερος από ποτέ

Επειδή όμως μια εικόνα ισούται πραγματικά με χίλιες λέξεις, δείτε το video του νέου Home Alone 30 χρόνια μετά και το πώς γυρίστηκε και στήθηκε ξανά από την αρχή όλη η ατμόσφαιρα του σπιτιού των McCallister.

Συγκίνηση…