Φλερτάρεις στο ίντερνετ; Κάν’ το σωστά με τις συμβουλές του ειδικού

Ο life coach Νικόλας Ουρανός σου μαθαίνει τον τρόπο.
Φλερτάρεις στο ίντερνετ; Κάν’ το σωστά με τις συμβουλές του ειδικού

Το φλερτ έχει περάσει προ πολλού στο επόμενο (ψηφιακό) επίπεδο, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Μάθε τα μυστικά από τον Νο1 life relationship coach, Νικόλα Ουρανό, για να το κάνεις σωστά και αποτελεσματικά!

Το ψηφιακό φλερτ αποτελεί πλέον πραγματικότητα είτε αρχίζει, είτε εξελίσσει μια σχέση. Οι πληροφορίες που μοιράζεσαι στο διαδίκτυο με τους φίλους σου μπορούν να σε κάνουν πιο ποθητό στόχο και να προσελκύσουν περισσότερους θαυμαστές.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να γνωρίζεις πώς μπορείς να σπάσεις τα likes!

Φρόντισε το προφίλ σου

Είτε έχεις δημιουργήσει προφίλ στο facebook είτε σε κάποιο άλλο μέσο ή site κοινωνικής δικτύωσης, φρόντισε το, καλλιέργησε το, δώσε ενέργεια σε κάθε λεπτομέρειά του. Το προφίλ σου μαρτυρά πράγματα για εσένα.

Είναι πράγματι αξιοπερίεργο το πόσα μπορείς να καταλάβεις για κάποιον/-α βλέποντας απλώς το προφίλ του/της στο Facebook. Το χρησιμοποιούν πλέον σχεδόν όλοι, και πιστεύω ακράδαντα πως έχεις και εσύ λογαριασμό. Θεωρείς πως είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος/-η;

Φλερτάρεις στο ίντερνετ; Κάν’ το σωστά με τις συμβουλές του ειδικού

Φωτογραφία προφίλ: η κύρια φωτογραφία στο προφίλ σου είναι η πρώτη εικόνα που μεταφέρεις προς τα έξω. Φρόντισε να είναι μια φωτογραφία που σε αντιπροσωπεύει και φυσικά σε δείχνει όμορφο/-η.

Μια φωτογραφία στην οποία έχεις καλή διάθεση και χαμογελάς θα σχηματίσει την πρώτη καλή εντύπωση.

Φωτογραφία εξωφύλλου/Cover Photo: τo facebook σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μια φωτογραφία-εξώφυλλο. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να είσαι εσύ στη φωτογραφία. Μπορείς να βάλεις το εξώφυλλο μιας ταινίας που σου άρεσε, ενός συγκροτήματος που ακούς ή κάποιο τοπίο που σε εμπνέει ή ίσως ένα αγαπημένο σου γνωμικό γραμμένο σε ένα όμορφο φόντο.

Δώσε πληροφορίες για τον εαυτό σου με διακριτικό τρόπο μέσα και από το εξώφυλλό σου.

Φωτογραφίες timeline: δείξε αυτό που είσαι. Αν σου αρέσει να ταξιδεύεις, ανέβασε φωτογραφίες από την τελευταία σου απόδραση. Αν απολαμβάνεις πολύ τη μουσική, πόσταρε τα αγαπημένα σου τραγούδια. Αν βγαίνεις συχνά με τους φίλους σου, ανέβασε φωτογραφίες από την τελευταία σας έξοδο. Μέτρον άριστον, φυσικά!

Φλερτάρεις στο ίντερνετ; Κάν’ το σωστά με τις συμβουλές του ειδικού

Μη γράφεις και προβάλλεις υπερβολές

Η πλειονότητα των ανθρώπων νιώθει πιο άνετα να μιλά για τον εαυτό της, επειδή είναι ένα θέμα μέσα από το οποίο αισθάνεται οικειότητα. Αλλά αντί απλώς να περιαυτολογήσουμε μιλώντας ή, σωστότερα, γράφοντας για εμάς ασταμάτητα, είναι καλύτερο να ενθαρρύνουμε το άλλο πρόσωπο να μιλήσει για τον εαυτό του.

Αυτό εξυπηρετεί παράλληλα δύο σκοπούς: διατηρεί  ενεργή και ενδιαφέρουσα τη συνομιλία, αλλά και επιτρέπει να μάθουμε περισσότερα για την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του ανθρώπου που φλερτάρουμε.

Διατήρησε τη ζωντάνια

Προστατέψτε τη συζήτηση όταν οδεύει προς το να γίνει «μπαγιάτικη». Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν οι στιγμές αμηχανίας είναι να μην επιτρέψουμε να συμβούν.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, είναι καλό να κανονίσετε από κοινού την επόμενη φορά που μπορείτε να συνομιλήσετε. Επίσης, δίνει ένα άλλο χρώμα το να αναφέρεις πως απόλαυσες τη συζήτηση λίγο πριν ολοκληρώσετε την συνομιλία.

Φλερτάρεις στο ίντερνετ; Κάν’ το σωστά με τις συμβουλές του ειδικού

Περάστε στο επόμενο επίπεδο

Μέσα από το φλερτ μπορείτε να συνομιλήσετε με καινούριους ενδιαφέροντες ανθρώπους και να διερευνήσετε αν είναι σημαντικό σε δεύτερο επίπεδο να γνωριστείτε και από κοντά.

Δεν μπορείτε να εξαρτηθείτε από το texting και το chatting. Σε καμία περίπτωση βέβαια δε χρειάζεται να πιέσετε τον εαυτό σας ή να επιτρέψετε να πιεστείτε υπέρμετρα για κάτι.

Αντί επιλόγου, μια συμβουλή: Όσο φλερτάρεις, μην ξεχνάς ποτέ πως ο μεγαλύτερος θαυμαστής του εαυτού σου είσαι εσύ.

Νικόλας Ουρανός, Life and Relationship Coach

Κάνε την εγγραφή σου για να λάβεις δωρεάν τις πρώτες 40 σελίδες του best seller «Ευ Ζην» ΕΔΩ