Η καλύτερη οικοδέσποινα: Προετοίμασε το σπίτι σου για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Τι πρέπει να κάνεις;
Όσοι το κάνουν έχουν μια μεγάλη ανάγκη: Τι προδίδει για τον χαρακτήρα σου αν στολίζεις πολύ νωρίς για τα Χριστούγεννα

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν από τον ερχομό του 2019 και ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν χώρα οι απαραίτητες προετοιμασίες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Όλα θα πρέπει να είναι στην εντέλεια!

Εσύ, όμως, σε ποια κατηγορία οικοδέσποινας ανήκεις; Στις τελειομανείς που δίνουν βάση και στην παραμικρή λεπτομέρεια ή σε εκείνες τις οποίες χαρακτηρίζει ο αυθορμητισμός και τάσσονται υπέρ του… αυτοσχεδιασμού;

Ό,τι κι αν ισχύει, τα βήματα που σου προτείνουμε σήμερα επιβάλλεται να τα ακολουθήσεις προκειμένου το βραβείο οικοδέσποινας να το κερδίσει εσύ και μόνο εσύ.

Ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου;

Η κατάλληλη μουσική

Ξέρεις πόσο σημαντική είναι η μουσική για τους καλεσμένους σου αυτή την ημέρα; Πάρα πολύ. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με την επιλογή της αν θέλεις οι καλεσμένοι σου να νιώσουν όμορφα και να εγκλιματιστούν εύκολα στο περιβάλλον.

Για αρχή επέλεξε μια πιο χαλαρωτική μουσική όπως για παράδειγμα jazz ώστε να μπορούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα και όχι να φωνάζουν για να συνεννοηθούν. Στη συνέχεια, ρώτησε τι επιθυμούν και πράξε αναλόγως.

Η καλύτερη οικοδέσποινα: Προετοίμασε το σπίτι σου για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Μια τελευταία ματιά στον μπουφέ

Είναι ένα από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις πολύ, διότι για φαντάσου να μην έχεις υπολογίσει σωστά τις μερίδες φαγητού και να μην φτάνουν για όλους;

Άσχημο, σωστά; Για να μην εκτεθείς -που σε καμία περίπτωση δεν το θέλεις αυτό-, προτού φτάσει η ώρα του τραπεζιού κάνε έναν έλεγχο στις μερίδες ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Κι αν κάτι δεν πάει καλά, όπως και να έχει, προλαβαίνεις να το σώσεις!

Φάε πριν το τραπέζι

Επειδή συνήθως η οικοδέσποινα είναι το τελευταίο άτομο που θα καθίσει να φάει στο τραπέζι λόγω του ότι πρέπει πρώτα από όλα να ευχαριστήσει τους καλεσμένους της, καλό θα ήταν -για να μην σε εγκαταλείψουν οι δυνάμεις σου- να έχεις φάει κάτι πριν οι καλεσμένοι σου φτάσουν για το μεσημεριανό.

Η καλύτερη οικοδέσποινα: Προετοίμασε το σπίτι σου για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Δεν είναι ανάγκη να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα φαγητού αλλά τουλάχιστον να μην μείνεις με άδειο στομάχι. Σημασία έχει να απολαύσεις το τραπέζι μαζί με τα αγαπημένα σου άτομα και να το ευχαριστηθείς στο έπακρο.

Μια βόλτα σε όλους τους χώρους του σπιτιού

Έτσι, για να βεβαιωθείς πως δεν σου έχει ξεφύγει καμία λεπτομέρεια.

Καλό θα ήταν να έχεις προβλέψει και για αυτό. Εφόσον επιθυμείς όλα να είναι προσεγμένα και καθώς πρέπει θα πρέπει να έχεις συμμαζέψει όχι μόνο το σαλόνι και την τραπεζαρία σου,αλλά και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Πριν φτάσουν οι πρώτοι καλεσμένοι φρόντισε να έχεις κοιτάξει και όλα τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού ώστε να είσαι σίγουρη που είναι τα πάντα μαζεμένα και καθαρά.

Η καλύτερη οικοδέσποινα: Προετοίμασε το σπίτι σου για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Μετά από αυτά πώς να μην εντυπωσιάσεις;