«Κανένας άντρας δεν θα μου πει ξανά τι να κάνω»: Οι αδίστακτες και ατρόμητες γυναίκες που λατρέψαμε στις διασημότερες ξένες σειρές

Δαιμόνιες, δυναμικές και συγκλονιστικά έξυπνες.
«Κανένας άντρας δεν θα μου πει ξανά τι να κάνω»: Οι αδίστακτες και ατρόμητες γυναίκες που λατρέψαμε στις διασημότερες ξένες σειρές

Της Μάρως Καρούση

Είναι από τους λόγους που βλέπουμε/λατρεύουμε/εθιζόμαστε στις σειρές που πρωταγωνιστούν, γιατί ποιος μπορεί να αρνηθεί πως ακρογωνιαίους λίθους της επιτυχίας ενός τηλεοπτικού show, αποτελούν οι ηθοποιοί και οι ερμηνείες τους.  

Είναι φυσικά και από τους λόγους που νιώθουμε μια εσωτερική περηφάνια ως γυναίκες, κάθε φορά που τις βλέπουμε να παλεύουν, να υπερισχύουν και να κάνουν μια στρατιά, άλλες φορές μεταφορικά άλλες κυριολεκτικά, από άντρες να τις προσκυνούν. Ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το κεφάλαιο «αμερικάνικες σειρές» και να μιλήσουμε για τους πιο δυναμικούς γυναικείους ρόλους που σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητοι. 

Το κοινό στοιχείο αυτών των γυναικών, είναι το απίστευτα κοφτερό μυαλό τους και η άρτια δομημένη προσωπικότητα που τους έδωσαν οι σεναριογράφοι και εκείνες με τη σειρά τους, «έχτισαν» και άλλα, και άλλα και άλλα στοιχεία που απογειώθηκαν και δημιούργησαν γυναίκες που ή θα θέλαμε να είμαστε ή θα θέλαμε να μην μπλέξουμε μαζί τους.

Άλλες προχώρησαν καθαρά με την εξυπνάδα τους και άλλες τη συνδύασαν με αθέμιτα μέσα και ξεχώρισαν λόγω του love to hate χαρακτήρα τους.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η δική μας «συλλογή» των πιο δυναμικών γυναικών που πέρασαν ποτέ από τις αγαπημένες μας σειρές. 

La Casa de Papel: Nairobi, Alba Flores 

Δεν υπήρχε αμφιβολία από τη στιγμή που έχουμε στη λίστα μας το La Casa de Papel, να μην βάλουμε τη λατρεμένη  Nairobi, αφού προφανέστατα είναι ό, τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η σειρά σε γυναικείο ρόλο, ναι ξεκάθαρος υπαινιγμός για την Tokio.  

Είναι εκείνη η γυναίκα που έχει τόσο έντονη την ηθική και τον δυναμισμό, σαν πυλώνες της προσωπικότητας της που μας γεμίζει δέος. 

Είναι εκείνη η γυναίκα που χωρίς αυτή, το σχέδιο του Professor θα είχε πάει, μεταξύ μας, άπατο.  

Είναι εκείνη η γυναίκα που κοιτάζει την κάμερα και λέει με έναν στόμφο που όμοιο του δεν έχουμε δει «Empieza el matriarcado» με την ανατριχίλα να ανεβαίνει αργά και βασανιστικά σε όλη την ραχοκοκαλιά μας.  

 

View this post on Instagram

 

Ahora es Nairobi quién lleva las riendas del plan. ¡Comienza el matriarcado! #LaCasaDePapel

A post shared by La Casa de Papel (@lacasadepapeltv) on

How to get away with murder: Annalise Keating, Viola Davis 

Σπουδαία, πολύ σπουδαία ηθοποιός με το How to get away with murder να τη συστήνει στο ευρύ κοινό και θα το δοξάζουμε για πάντα για αυτό.

Μια εξαιρετικά χαρισματική και μοναδικά έξυπνη δικηγόρος και καθηγήτρια νομικής, με πιο πολλά παντελόνια από όποιον άντρα συναναστράφηκε και της στάθηκε εμπόδιο, δεν μπορεί να αποτελέσει κάτι λιγότερο από γυναίκα – πρότυπο με όλα τα γράμματα κεφαλαία.  

Μπορεί να φαίνεται πως δεν την σταματάει τίποτα και δεν νιώθει φόβο, όμως η ευαισθησία της στις πιο συγκλονιστικές στιγμές αυτής της σειράς, είναι αυτό ακριβώς που μας έκανε να ερωτευτούμε την προσωπικότητα της και να αναφωνήσουμε σαν την Michaella «I wanna be her!». 

Και εάν δεν σας πείσαμε ακόμα για την Annalise, ένα θα σας πω…  

Ας υπάρχουν ένοχοι μόνο και μόνο για να την βλέπουμε να αγορεύει στα δικαστήρια. Και αρκεί! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by How to Get Away with Murder (@howtogetawaywithmurder) on

House of Cards: Claire Underwood, Robin Wright  

Εάν η εξουσία είχε πρόσωπο αυτό θα ήταν αναμφίβολα της Claire Underwood, εκείνης της γυναίκας που σήκωσε επάξια και με τιμή, το βάρος της τελευταίας σεζόν του House Of Cards, με την απουσία του Kevin Spacey να μην δημιουργεί τα κενά που περίμενε το κοινό.  

Εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο την άνιση γυναικεία πολιτική σκηνή με κάθε τίμημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως γυναικείο πρότυπο γιατί οι δρόμοι που ακολούθησε για να πετύχει και να γίνει επιτέλους, spoiler alert, πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν ήταν και οι πιο ηθικοί και αυτό είναι ο πιο ευγενικός χαρακτηρισμός που μπορώ να βάλω. 

Ψυχρή, δυναμική και αναμφίβολα αδίστακτη, η Claire Anderwood , μένει στην ιστορία με το  «Κανένας άντρας δεν θα μου ποτέ τι θα κάνω ξανά».

Game of Thrones: Cersei Lannister, Lena Headey 

Έλα ας το παραδεχτούμε, η Cersei αποτελεί τον κορυφαίο love to hate χαρακτήρα και το GoT δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο εάν δεν υπήρχε η καλύτερη κακιά στην ιστορία των σειρών μέσα σε αυτό.  

Αυτή η λίστα δεν θα μπορούσε να μην την συμπεριλαμβάνει, αφού το κορίτσι των Lannister, είναι ψυχρό, αδυσώπητο και θα πατήσει επί πτωμάτων για να ανέβει στον θρόνο…κυριολεκτικότατα. Απίστευτα δυναμική, πανέξυπνη και δαιμόνια είναι απλώς ένας πολύ μικρός πρόλογος για την γεννημένη βασίλισσα Cersei,. 

Δεν χρειάζονται πολλά πολλά για τον συγκεκριμένο ρόλο, αφού η Lena Headey με το που διάβασε τις πρώτες ατάκες, τον έκανε δικό της και του έδωσε το προσωπικό της στίγμα, με εμάς να μην μπορούμε ακόμα και να φανταστούμε άλλη ηθοποιό να τον ερμηνεύει.  

Θέλει μεγάλο ταλέντο λοιπόν, να φτάσεις να συμπαθείς και να μην θες με τίποτα να πάθει κάτι ένας χαρακτήρας, που έχει κάνει τα πάνδεινα σε όλο το cast. Και αυτή το πέτυχε και το πέτυχε αρτιότατα, με το παγωμένο και μόνιμα ειρωνικά χαμόγελο της και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι, ακόμα και αν καίγεται ο κόσμος… κυριολεκτικότατα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOLLOW GAME OF THRONES FANS??❄ (@gameofthroneesasoiaf) on