Τέρμα οι δικαιολογίες: Οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους είσαι μόνη

Μήπως τελικά το λάθος είναι δικό σου;
Τρεις σίγουροι τρόποι για να καταπολεμήσεις τη μελαγχολία της Κυριακής

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ενώ επιθυμείς μια ερωτική σχέση, παραμένεις μόνη μη μπορώντας να βρεις τον άνδρα που ονειρεύεσαι;

Πέρα από το γεγονός ότι όντως οι εποχές έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολες λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις μέρες μας αλλά και των social media, οφείλεις να παραδεχτείς πως οι γυναίκες έχουμε αλλάξει πολύ σε σχέση με το παρελθόν.

Δύσκολα θα δεσμευτεί πλέον κάποια με έναν άνδρα ο οποίος δεν πληροί  τις κατάλληλες προϋποθέσεις , δηλαδή -με απλά λόγια- τα standards μας.

Και αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που αδυνατείς να βρεις ταίρι.

Γυναίκα καριέρας

Αν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία των workaholics γυναικών οι οποίες δίνουν το 100% του εαυτού και του χρόνου τους στη δουλειά , θα πρέπει κάποια στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί πάνω απ’ όλα θα πρέπει να είσαι καλά μέσα σου.

Στην περίπτωση που σιγά σιγά σε ενοχλεί η ιδέα της μοναξιάς και επιθυμείς να δημιουργήσεις μία σχέση, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Όλα χρειάζονται μέτρο και ισορροπία, βλέπεις. Δεν μπορείς ούτε να αφιερώνεις χρόνο μόνο στο επάγγελμά σου αλλά ούτε και να σε απασχολεί συνεχώς το πότε θα ερωτευτείς.

Λάθος επιλογές

Πολλές φορές (τις περισσότερες δηλαδή), κάνουμε λανθασμένες επιλογές με αποτέλεσμα να πληγωνόμαστε και να αναρωτιόμαστε το γιατί.

Τέρμα οι δικαιολογίες: Οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους είσαι μόνη

Για παράδειγμα όταν γνωρίζεις έναν άνδρα ο οποίος φαίνεται να είναι στον δικό του αγγελικά φτιαγμένο κόσμο, απορρίπτοντας κάθε είδους δέσμευση, είναι λάθος να επιμένεις να πιστεύεις ότι εσύ θα είσαι η μία και μοναδική η οποία θα του αλλάξει γνώμη και θα τον βάλει στον «ίσιο δρόμο».

Σταμάτα ξοδεύεις τον χρόνο σου σε τέτοια άτομα και επικεντρώσου σε εκείνους που εξ’ αρχής εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για εσένα χωρίς να σε παιδεύουν.

Τα πρότυπα που έχεις στο μυαλό σου

Επηρεασμένες πάντα από τις ρομαντικές ταινίες του Hollywood , στις οποίες ο πρωταγωνιστής έχει όλα τα καλά του κόσμου, τείνουμε να είμαστε επιφανειακές όσον αφορά στην αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου.

Αν για εσένα ως «ιδανικό» χαρακτηρίζεται ένα αρσενικό με υπέροχο κορμί και αρκετά χρήματα, τότε είσαι εκ προοιμίου λάθος.

Επικεντρώσου σε πιο ουσιώδη χαρακτηριστικά και όχι στο φαίνεσθαι.

Άρνηση για νέες γνωριμίες

Τα μέρη στα οποία δίνεις συχνά το «παρών» παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα άτομα τα οποία γνωρίζεις. Μην απορρίπτεις εξόδους, γίνε λίγο πιο δεκτική στις νέες γνωριμίες και δώσε την ευκαιρία στους άλλους να σε πλησιάσουν.

Δεν έχεις να χάσεις.