Της Μάρως Καρούση

Θέλεις να νιώσεις λίγο, έστω και νοητά, πως βρίσκεσαι στο πιο γραφικό, στο πιο ονειρικό παραμύθι; Με τις εικόνες που θα σου παρουσιάσουμε, οι οποίες και όμως αναφέρονται σε υπαρκτά μέρη, θα το καταφέρεις.

Κάστρα, μαγικά σοκάκια και μια άλλη εποχή δομημένη αλλά και «σπαρμένη» με έναν οξύμωρο τρόπο, σε κάπως πιο άγνωστες πτυχές της Ευρώπης, μαγνητίζουν κάθε βλέμμα και αποτελούν τον πιο όμορφο πόλο έλξης για να τα επιλέξουμε. 

Γιατί ωραίες οι πάντα λαμπερές και φαντασμαγορικές δημοφιλείς πρωτεύουσες, αλλά υπάρχουν και αυτές που πριμοδοτήθηκαν τόσο απλόχερα από τη φύση, άντεξαν στα χρόνια και αξίζουν να σταθείς και να τις θαυμάσεις λίγο περισσότερο.  

Σήμερα λοιπόν ταξιδεύουμε… 

Στο Burano της Ιταλίας 

Η αδικημένη γωνιά της Βενετίας αφού υπερκαλύπτεται από τη φήμη της.

Κι όμως, υπάρχει αυτό το νησάκι στην Βόρεια Ιταλία στο οποίο πηγαίνεις μόνο με καραβάκι το οποίο κάνει μεν πολλές στάσεις, αλλά αξίζει όσο δεν μπορείς να φανταστείς. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tatiana (@tatsolbe) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Cuccurullo (@davide_cuccurullo) on

Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες, το απόλυτο στοιχείο του είναι τα χρωματιστά σπιτάκια που σε εντυπωσιάζουν πολύ εύκολα, πολύ παραμυθένια…

Ο λόγος για τα τόσο έντονα χρώματα είναι πως λόγω του ότι ήταν ψαροχώρι και οι ψαράδες έλειπαν μέρες από το νησί τους, έβαφαν τα σπίτια τους σε πολύ έντονο χρώμα για να τα ξεχωρίζουν από μακριά.

Και μετέπειτα για να αφήνουν εμάς άφωνους… 

Στο Colmar της Γαλλίας 

Και από την αδικημένη περιοχή της Βενετίας, μεταφερόμαστε στην «Μικρή Βενετία» όπως αποκαλούν τη συγκεκριμένη πόλη.

Το Colmar βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Γαλλίας με τα ολάνθιστα μπαλκόνια, τη γοτθική αρχιτεκτονική και τα πέτρινα σοκάκια να δημιουργούν το τέλειο καρτ ποστάλ.  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Colmar – France (@colmar_tourisme) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Colmar – France (@colmar_tourisme) on

Τα αξιοθέατα, η γαλλική κουζίνα και τα ντόπια κρασιά, αποτελούν ένα ακόμα bonus στη «La petite Venice» και μερικοί από τους λόγους που το Παρίσι δεν δικαιούται να αποτελεί μονοπώλιο στη χώρα.  

Στη Bled της Σλοβενίας 

Γύρω από μια λίμνη υπάρχει ένα νησί που στη μέση του κοσμεί ένα πανέμορφο κάστρο. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η αρχή ενός παραμυθιού και όμως είναι η ακριβής περιγραφή του νησιού Bled.

Γύρω του έχει βουνά και δάση με μια ιστορία δομημένη πάνω σε μύθους ντόπιων που αξίζει να ακούσεις. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bled, Slovenia (@bledslovenia) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bled, Slovenia (@bledslovenia) on

Ένα από τα πιο κλασσικά της σύμβολα είναι η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, με τους τουρίστες να χτυπούν την καμπάνα της για καλή τύχη.  

Στη Bruges του Βελγίου 

Και γυρίζουμε σελίδα στο παραμύθι μας, με το Βέλγιο να πρωταγωνιστεί.

Τα γραφικά κανάλια, τα πλακόστρωτα σοκάκια και η γλυκιά ευωδία της σοκολάτας και της φρεσκοψημένης βάφλας, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα λιγότερο από το να σε «υπνωτίσουν».  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Bruges (@visitbruges) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Bruges (@visitbruges) on

Το μεσαιωνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο, καθώς και εδώ έχουμε κάστρα που υμνούν τις εποχές των ιπποτών, όπως και τα ρομαντικά μπιστρό τα οποία είναι ικανά να σε κάνουν να ερωτευτείς την αύρα τους.

Η μικρή αυτή πόλη του Βελγίου, είναι ένα συνονθύλευμα μαγείας και ονείρου και αξίζει να την επιλέξεις.  

Λοιπόν; για που ετοιμάζεις βαλίτσες (και ένα πριγκιπικό φόρεμα);