Πώς τα social media βλάπτουν την προσωπική σου ζωή

Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις;
Τα ζευγάρια που κανείς δεν αντέχει στα social media - Μήπως κι εσύ το έχεις παρακάνει;

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι οι ανασφάλειες που σε ταλαιπωρούν στη ζωή σου μπορεί να είναι αποτέλεσμα της τόσο έντονης χρήσης των social media;

Δύο από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους είσαι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που μπορεί  να σου χρησιμεύουν είναι πιθανότατα επειδή θέλεις να προωθήσεις τη δουλειά σου είτε για να επικοινωνήσεις με έναν πολύ δικό σου άνθρωπο που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης.

Σε κάθε άλλη περίπτωση και ανάλογα με το πως εσύ τα χρησιμοποιείς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δρουν αρνητικά στη ζωή σου. Τι γίνεται όταν τα μέσα δικτύωσης εισβάλουν στην καθημερινότητά σου και τις προσωπικές σου σχέσεις;

Προσωπική ζωή

Μήπως εκθέτεις πολύ την προσωπική σου ζωή και δίνεις κάθε ώρα και στιγμή το στίγμα σου για το που είσαι, με ποιους είσαι και τι κάνεις; Δεν υπάρχει πιο βαρετό και άσκοπο πράγμα από το να κάνεις συνεχείς αναρτήσεις που αφορούν στην προσωπική σου ζωή.

Το μόνο που καταφέρνεις είναι να δείχνεις ότι στην ουσία δεν έχεις προσωπική ζωή και πως είσαι εθισμένη στην υπερέκθεση.

Πώς τα social media βλάπτουν την προσωπική σου ζωή

Κράτησε και κάτι για εσένα

Πίστεψες ποτέ ότι θα ενδιέφερε κανέναν το να ανεβάσεις το καινούριο ζευγάρι παπούτσια που πήρες ή το τι τρως; Μα και φυσικά όχι.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή σου που πρέπει να κρατάς για εσένα. Προσπάθησε να ξεχωρίσεις τι είναι σημαντικό και τι όχι. Πιο απλά, δεν είναι απαραίτητο να θέλεις να μοιραστείς κάθε νέο σου με τους διαδικτυακούς σου φίλους.

Πίστεψέ μας, δεν τους αφορά.