Πώς να διαχειριστείς την κατάσταση όταν είσαι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση

Μία από τις δυσκολότερες καταστάσεις στη ζωή μιας γυναίκας.
Βρες το χειρότερο: Τι μπορεί να πάει στραβά στο πρώτο ραντεβού

Της Σοφίας Ψύλλια 

Πολλές γυναίκες έχουν βρεθεί στη ζωή ενός ζευγαριού είτε εν γνώσει τους είτε εν αγνοία τους.

Και όλες συμφωνούν στο εξής: Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζεις ότι δεν είσαι η μοναδική γυναίκα στη ζωή του άνδρα που έχεις ερωτευτεί. Και ακόμα δυσκολότερο είναι να συνειδητοποιείςς ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην γίνεις ποτέ.

Πως μπορείς να διαχειριστείς μια τέτοιου είδους κατάσταση;

Σταμάτα να εθελοτυφλείς και γίνε ρεαλίστρια. Είναι πολύ ωραίο να αφήνεσαι σε έναν έρωτα. Όταν όμως αυτός ο έρωτας είναι απαγορευμένος και παράνομος, πρέπει να αφήσεις τα συναισθήματα στην άκρη και να χρησιμοποιήσεις την λογική. Αρχικά, αυτή η κατάσταση σε κρατάει πίσω.

Δεν σου επιτρέπει να φτιάξεις τη ζωή σου με έναν άνθρωπο που θα σου προσφέρει πολλά παραπάνω και θα είστε ελεύθεροι να ζήσετε όπως θέλετε.

Επιπτώσεις και στην ψυχολογία και τη ζωή σου

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η κατάσταση αυτή να σου δημιουργήσει ανασφάλεια και να νιώθεις ότι δεν είσαι άξια και σημαντική. Μπαίνεις σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία η οποία αργά ή γρήγορα σε φθείρει σε σημείο ανησυχητικό.

Πόσο εύκολο θα μπορούσε να είναι το να έχεις ως μοναδικό σου στόχο να κατακτήσεις τον άνδρα που επιθυμείς, την ώρα που εκείνος ζει τη ζωή του αλλού;

Θέλεις ή σου επιβάλλουν αυτόν τον ρόλο; 

Κανένας δεν αξίζει να θυσιάσεις για αυτόν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά σου και να χάσεις τον εαυτό σου εξαιτίας του. Θέσε τα όριά σου και αναλογίσου αν πραγματικά σε ικανοποιεί αυτή η κατάσταση ή αν απλά την ανέχεσαι από φόβο μήπως χάσεις αυτό που ουσιαστικά… δεν είχες ποτέ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως σε καμία γυναίκα δεν αξίζει να είναι στη σκιά και να παίρνει δόσεις χαράς με το σταγονόμετρο.

Πώς να διαχειριστείς την κατάσταση όταν είσαι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση

Η ευθύνη  για την θέση που βρίσκεσαι δεν είναι εξ ολοκλήρου δική σου

Για να υπάρξει το τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση, σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος από το ίδιο το ζευγάρι. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν κενό στη σχέση ενός ζευγαριού είναι η έλλειψη επικοινωνίας, η ρουτίνα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τα καταπιεσμένα συναισθήματα και κυρίως η συναισθηματική και η σεξουαλική αποξένωση.

Αυτό που καλείσαι εσύ να κάνεις είναι να πάρεις συνειδητοποιημένες αποφάσεις για την πορεία της ζωής σου. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις μια κατάσταση που δεν σε κάνει χαρούμενη. Διεκδίκησε την ευτυχία σου και βάλε τέλος σε ό,τι την εμποδίζει. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Η ευτυχία απαιτεί θυσίες, πρόσεχε όμως αυτό που θα θυσιάσεις να μην είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.