Τι κερδίζεις; Τα οφέλη της αποσύνδεσης από τα social media

Πόσα έχει να προσφέρει στη ζωή σου η αποχή από τα social media.
Τι κερδίζεις; Τα οφέλη της αποσύνδεσης από τα social media

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν η ζωή μας μία εβδομάδα χωρίς social media; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Όχι.

Από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά στις μέρες μας αποκτούν μεγάλη εξάρτηση από το κινητό τους. Πόσο μάλλον όταν γίνεται κατάχρηση των social media, με αποτέλεσμα κανένας άνθρωπος να μην μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του ούτε λεπτό να απέχει.

Έχεις σκεφτεί ποτέ άραγε τα οφέλη που θα σου προσφέρει η απομάκρυνση από τον διαδικτυακό κόσμο;

Πόσους «φίλους» έχεις τελικά;

Δυστυχώς , πολλοί άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται κοντά τους τα πρόσωπα με τα οποία επικοινωνούν στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, όμως, οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό μας κάθε δύσκολη ή εύκολη στιγμή μας  θα είναι ελάχιστοι. Με το να απενεργοποιήσεις τους λογαριασμούς σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα δεις πραγματικά ποιοι είναι οι αληθινοί σου φίλοι και σε ποιους πρέπει να εναποθέτεις τις ελπίδες σου.

Θα αφιερώσεις χρόνο μόνο σε εσένα

Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι για εμάς τις γυναίκες να μας αφιερώνουμε τον χρόνο που μας αναλογεί; Πάρα πολύ. Με όλο αυτόν τον πανικό που επικρατεί στον ιντερνετικό χώρο με τα συνεχόμενα posts και τις φωτογραφίες, ουσιαστικά δεν χαλαρώνουμε όπως νομίζουμε αλλά αντίθετα γεμίζουμε με άγχος και ανασφάλεια κάνοντας σύγκριση με τις εικονικές ζωές των υπολοίπων.

Γι’ αυτόν τον λόγο αντί να αφιερώσεις χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνε κάτι που επιθυμείς πολύ, όπως για παράδειγμα διάβασε ένα βιβλίο, δες μια ταινία ή ακόμα καλύτερα συνάντησε ένα φίλο σου από κοντά που έχεις πολύ καιρό να δεις.

Τι κερδίζεις; Τα οφέλη της αποσύνδεσης από τα social media

Θα πιστέψεις περισσότερο σε εσένα

Πόσες φορές έχεις καθίσει πάνω από μια φωτογραφία σου καρτερώντας για τα πολυπόθητα likes με σκοπό να ανεβάσεις την ψυχολογία σου;

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, διότι πρώτη από όλους οφείλεις εσύ η ίδια να σε αγαπάς και να έχεις πλήρη επίγνωση των θετικών και αρνητικών στοιχείων του χαρακτήρα σου, χωρίς να περιμένεις την έγκριση των υπολοίπων.

Με το που πατήσεις το υπέροχο κουμπί της αποσύνδεσης θα αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σκέψη σου και θα αποκτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση που ως γυναίκα επιβάλλεται να έχεις.

Θα επικεντρωθείς σε ουσιώδη πράγματα

Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε αρκετές φορές είναι ότι η κάθε ημέρα είναι ξεχωριστή και μοναδική.

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απαιτητική μας καθημερινότητα και τις ατελείωτες υποχρεώσεις. Χρειάζεται όλες μας να αναθεωρήσουμε σε ό,τι αφορά στα πραγματικά σημαντικά πράγματα τα οποία παραμελούμε για άλλα ασήμαντα.