«La casa de Papel» σε ζώδια: Δειλός ή… συνεργός; – Πώς θα αντιδρούσες αν βρισκόσουν σε ομηρία σε τράπεζα;

Ποιος θα γινόταν συνεργός και ποιος θα προσπαθούσε να τους καταδώσει πάση θυσία;
La Casa de Papel: Το spoiler του νέου κύκλου που (δεν) θέλεις να ξέρεις

Της Μάρως Καρούση

Ο χαμός γύρω από το La Casa de Papel είναι γνωστός όπως και το γενικότερο story της πολύ αγαπημένης μας σειράς.

Έτσι, λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου κύκλου ας δούμε πώς θα λειτουργούσαν σε μια κατάσταση ομηρίας σε τράπεζα οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου. 

Κριός 

Αρνείται να συνεργαστεί στα πάντα. Από το «Ψηλά τα χέρια!» μέχρι το «Σας παρακαλώ κύριε Κριέ μου κατεβείτε από το ταβάνι, δεν έχουμε ανοίξει ακόμα την τρύπα για να ξεφύγουμε».

Το πιο πιθανό είναι να την ανοίξει εκείνος, -γιατί φυσικά και θα έχει πολύ καλύτερο σχέδιο από τον επίδοξο ληστή- και να βγει έξω ανενόχλητος ώστε να κάνει δηλώσεις στα κανάλια που θα έχουν μαζευτεί. 

Ταύρος 

Όσο οι στοίβες από τα χαρτονομίσματα, τα δικά του λεφτάκια, μπαίνουν στις τσάντες των ληστών, τόσο πιο δυνατά ακούγονται τα κρακ στην καρδιά του.

Το δάκρυ θα κυλήσει ακόμα πιο έντονα, εάν οι ληστές μας κάνουν και ένα γρήγορο lunch break και φάνε μπροστά του επιδεικτικά, αφήνοντας τον νηστικό.  

Δίδυμος 

Έλα, ξέρεις πολύ καλά τι θα γίνει. Όχι; Αρχικά είναι πολύ πιθανό να είναι ήδη φίλος στο Facebook με τον ληστή και αν όχι θα γίνουν ασυζητητί μετά το τέλος αυτής της «περιπέτειας» όπως την χαρακτηρίζει ο Δίδυμος.

Ίσως να είναι και ο μόνος που θα αφήσουν ελεύθερο από το πρώτο κιόλας εικοσάλεπτο γιατί πόσο να αντέξουν και οι ληστές να ακούν για την τρίτη ξαδέρφη από τα Τρίκαλα που «άπαπα μη σε πιάσει στο στόμα της ενώ η ίδια σπίτωσε έναν που τον είχε δει 5 φορές όλες και όλες και και και…».

«La casa de Papel» σε ζώδια: Δειλός ή... συνεργός; - Πώς θα αντιδρούσες αν βρισκόσουν σε ομηρία σε τράπεζα;

Καρκίνος 

Πίστευες ότι ο Καρκίνος θα βάλει τα κλάμματα στη μέση της τράπεζας και θα τα παρατούσε; Όχι, όχι έχουμε άλλο ζώδιο για αυτά. Το συγκεκριμένο, αν έχει ένα σπουδαίο ταλέντο, αυτό είναι ο άρτιος συναισθηματικός εκβιασμός.

Θα πλησιάσει τον πιο αδύναμο ληστή, τάχα πως φοβάται (ΝΑΙ ΚΑΛΑ) και αφού αποκτήσει την εύνοιά του, θα αρχίσει το αγαπημένο solo του «Μάνα δεν έχεις παιδί μου; Δεν λυπάσαι τους γονείς σου που τους λαχταράς έτσι; Τι θα γίνει μετά από όλα αυτά; Δεν έχεις ντροπή μέσα σου;».

Αφού φτιάξει και ένα πρόχειρο φαγητό για να μείνει κάτι, θα ανοίξει την πόρτα και θα βγει σαν κύριος. 

Λέων 

Εδώ θα μιλήσω σε σένα ληστή γιατί αρχικά δεν τολμάω να απευθυνθώ σε έναν Λέοντα χωρίς προειδοποίηση. Εάν έχεις έναν Λέοντα λοιπόν στους ομήρους σου οφείλεις να νιώσεις τιμή. Και αν δεν μπορέσεις, θα σε κάνει εκείνος.

Φυσικά και δεν τον απασχολεί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, φυσικά και δεν είναι ίσα και όμοια με τους υπόλοιπους εκεί μέσα και φυσικά και θα έχει ένα evian να ψεκάζεται, τις ελάχιστες στιγμές που αντιλαμβάνεται την ταπεινή μας πραγματικότητα. 

Παρθένος 

Τα νεύρα του είναι απίστευτα! Ίσως να είναι και εκείνος που θα φωνάζει πιο πολύ από τον καθένα μέσα στην τράπεζα. Ποσώς τον ενδιαφέρει το ποιοι είναι αυτοί, γιατί φορούν κουκούλες και γιατί βάζουν τα λεφτά μέσα στις τσάντες τους. Το μόνο που τον νοιάζει, είναι πως το πρόγραμμα εκείνης της ημέρας του, δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Το σούπερ μάρκετ στις 11: 32 δεν θα γίνει, το μαγείρεμα στις 12:56 δεν θα συμβεί… Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει πια… το κακό έγινε και όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να κάνει και ένα γρήγορο καθάρισμα στο πάτωμα της τράπεζας για να κάτσει κάτω.  

Ζυγός 

Αρχικά αναρωτιέται γιατί βρέθηκε στην τράπεζα ενώ σκεφτόταν να μπει στο μανάβικο. Α ναι, δεν μπορούσε να αποφασίσει πού θα πάει πρώτα και ο φίλος του τον απείλησε πως αν δεν διαλέξει τώρα, θα του κόψει το ένα δάχτυλο.

Το θέμα είναι πως μέσα στην τράπεζα δεν θα κρατήσει μια στάνταρ στάση, αφού μια χαζογελάει, μια κλαίει σαν να μην υπάρχει αύριο, μια θα μιλάει στους ληστές, μια θα προσπαθεί να βρει τηλέφωνο να τους καταδώσει.

Και στο τέλος, θα τα έχει μπερδέψει τόσο πολύ που δεν θα καταφέρει τίποτα από όσα προσπάθησε.  

Σκορπιός 

Ήσυχος… Ήρεμος… Δεν θα δώσει στόχο, δεν θα μιλάει καθόλου. Θα είναι σαν να μην υπάρχει εκεί μέσα και όχι, δεν το κάνει από φόβο, γιατί εάν ένας δεν αισθάνεται το φόβο σε αυτή την τράπεζα αυτός είναι ο Σκορπιός.

Το μόνο που θα κάνει είναι να κρατάει ένα στυλό και ένα χαρτί σημειώνοντας…. Ό,τι μπορεί να ακούσει για τους ληστές, από ονόματα μέχρι σκόρπιες λέξεις, ώστε να ενώσει το παζλ του και να ετοιμάσει το σχέδιο εκδίκησης. Και θα το κάνει και θα πετύχει. 

«La casa de Papel» σε ζώδια: Δειλός ή... συνεργός; - Πώς θα αντιδρούσες αν βρισκόσουν σε ομηρία σε τράπεζα;

Τοξότης 

Εάν έχει πρόχειρη τη στολή κλόουν θα τη φορέσει για να δώσει ένα μικρό show. Εάν όχι, δεν θα πτοηθεί, θα το κάνει ούτως ή άλλως. Δεν μπορεί την ένταση, δεν θέλει το άγχος και αυτό το φόβο της ληστείας.

Εδώ βρε παιδιά είμαστε όλοι μια παρέα, ας συνεργαστούμε με τραγούδι και χαρά να βγούμε μια ώρα αρχύτερα μπας και πεταχτούμε και κανένα Σ/Κ Αράχωβα που θα είναι τι ωραία αυτό τον καιρό. 

Αιγόκερως 

Εδώ είμαστε. Με το που ακουστεί το «Ψηλά τα χέρια, ληστεία!», θα πει «Παιδιά και εγώ μέσα, έτσι;  Απλώς για να είμαστε δίκαιοι και να μην γίνει καμιά στραβή και μου ξεφύγει κανένα στοιχείο σας, θα ήθελα το 25%».

Θα βγάλει το μπλοκάκι του, θα φτιάξει ένα γρήγορο πλάνο με το ποιος πρέπει να κάνει τι και αν δεν το σκάσει με όλα τα χρήματα μόνος του, θα παρατηρεί σε θέση αρχηγού τις κινήσεις. 

Υδροχόος 

Ναι το άκουσε, ληστεία! Αλλά τι εννοείτε «ληστεία»; Ληστεία των συναισθημάτων μας από το αδυσώπητο και σαρκοφάγο κοινωνικό σύστημα; Ληστεία της ψυχής μας από την λογική που παίρνει το οξυγόνο από την δημιουργικότητα μας; Α, κανονική; Με χρήματα μόνο;

Λυπάμαι, αλλά βαριέται αφόρητα και το πολύ πολύ να πει ένα «Καλά κάνετε παιδιά, αυτοί που έχουν την τράπεζα είναι οι πραγματικοί ληστές».

…«Της ζωής μας», θα πει από μέσα του. 

Ιχθύες 

Το στερεότυπο που ισχύει για αυτό το ζώδιο, θα επιβεβαιωθεί σε όλο του το μεγαλείο στην περίπτωση μιας ομηρίας. Θα κλάψει με όλο του το είναι, θα κλάψει και για μερικά που θυμήθηκε από τον προηγούμενο μήνα και χρόνο μη σου πω.

Θα παρακαλέσει τόσο, τόσο έντονα τους ληστές να βγει έξω μόνο αυτός γιατί δεν αντέχει όλη αυτή την πίεση και ας έχουν περάσει μόνο 5 λεπτά. Αφού δεν θα γίνει, θα κάτσει να γράψει σε ένα μουλιασμένο από τα δάκρυα χαρτί ένα ποίημα για ένα αηδόνι που φυλακίστηκε, τόσο άδικα… τόσο νέο…