Εσύ πώς στολίζεις το δέντρο σου; Βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις

Μήπως είσαι ο coach;
Εσύ πώς στολίζεις το δέντρο σου; Βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις

Της Μάρως Καρούση 

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ , ή μάλλον τα Χριστούγεννα είναι εδώ από τις 20 Νοεμβρίου που στολίζει όλος ο φυσιολογικός κόσμος.

Αυτές λοιπόν οι μέρες, οι τόσο γιορτινές, οι τόσο χαρούμενες, σηματοδοτούν φυσικά τον στολισμό του χώρου μας, από το πατάκι της εξώπορτας, μέχρι τα φωτάκια στα γλαστράκια της κουζίνας.  

Ο κάθε άνθρωπος, όμως, έχει διαφορετική αντίληψη για τις γιορτές και κατ’ επέκταση διαφορετική αντίληψη για το στολισμό.

Έτσι, ας δούμε τις πιο κλασσικές κατηγορίες ατόμων, που στολίζουν (ή και όχι) και να βρεις πού ανήκεις. 

Ο  «έβαλα-την-Άρτα-και-τα-Γιάννενα»

Είναι εκείνος ο τύπος που συναγωνίζεται, ρεαλιστικότατα, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο μαζί. Έχει βάλει στόχο της ζωής του να δημιουργήσει τον πιο λαμπερό, τον πιο φανταχτερό, τον πιο αξιομνημόνευτο στολισμό της Γης. Και θα το κάνει. Και αν περάσεις έξω από το σπίτι του εκείνες τις μέρες, πρώτον φόρεσε γυαλιά ηλίου και δεύτερον, πρόσεξε μην πάθεις επιληπτικό σοκ.  

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του έχει όλων των ειδών τα στολίδια, μπάλες, γιρλάντες, ξύλινα, γυάλινα, φιογκάκια, κορδέλες, λαμπάκια και ένα μικρό εξοχικό από το χωριό του.

Εσύ πώς στολίζεις το δέντρο σου; Βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις

Αλλά δεν τον αφορά καθόλου και του χρόνου ο πήχης θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά αφού ο μόνος ανταγωνιστής είναι ο περσινός εαυτός του. 

Ο εναλλακτικός 

Τι είναι αυτός ο τύπος για να στολίσει ένα απλό πράσινο δέντρο με ταπεινά στολιδάκια που μπορείς να βρεις παντού;

Εάν αποφασίσει να στολίσει δέντρο θα είναι σίγουρα κάτι σε λευκό/ασημί, με ξύλινες χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες και πορσελάνινα συλλεκτικά στολίδια. 

Εσύ πώς στολίζεις το δέντρο σου; Βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις

Ο «ζω-για-τα-Χριστούγεννα»

Όλα θα γίνουν  ακριβώς όπως πρέπει και το δέντρο θα είναι έτοιμο για να κατέβει από το πατάρι από τα τέλη Αυγούστου.

Σε όλη τη διαδικασία του στολίσματος δεν θα ακούγεται κάτι λιγότερο από το Last Christmas και ο σκούφος του Άγιου Βασίλη δεν θα βγει από το κεφάλι του μέχρι να μπει και το τελευταίο κουδουνάκι στα πόμολα της πόρτας

Εσύ πώς στολίζεις το δέντρο σου; Βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες «οφείλουν» να είναι παραταγμένα σε όλες τις πιατέλες του σπιτιού, με τον γενικότερο στολισμό να θυμίζει το πιο γραφικό χωριουδάκι που θα μπορούσες να βρεις. 

Ο coach 

Όλα πρέπει να γίνουν βάση οργάνωσης και εάν ανήκεις στο team του συγκεκριμένου τύπου, είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις κάθε οδηγία με ακρίβεια χρονοδιαγράμματος. Τα στολίδια πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένα, ανάλογα με το χρώμα και το σχήμα και κανένα δεν πρέπει να βγαίνει εκτός των συνταγμένων του ΑΡΧΗΓΟΥ. 

Περιττοί εντυπωσιασμοί και χωρίς λόγο υπερβολές, δεν χωρούν σε αυτό το σπίτι, οπότε πέρα από τα οικογενειακά πρόσωπα που μένουν με αυτό τον άνθρωπο, πρέπει να προσέχουν και οι καλεσμένοι του στα δώρα των γιορτών.

Εσύ πώς στολίζεις το δέντρο σου; Βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις

Για παράδειγμα, μην του πας καμία χριστουγεννιάτικη πιατέλα σε ασημί χρώμα, ενώ ξέρεις πως όλος ο στολισμός του βασίζεται στο μπλε. Τι εννοείς; ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. 

Ο γερο-Σκρουτζ

Ξέρεις πολύ καλά για ποιον μιλάω. Για εκείνον που θα πας σπίτι του στις 25 Δεκεμβρίου και θα σου πει να παραγγείλετε πίτσα. Σε εκείνον που αναγκαστικά θα στολίσει ένα κακόμοιρο γλαστράκι με 3, 4 μπαλίτσες μάξιμουμ και θα περιμένει να έρθει 31 Δεκεμβρίου 12:01 για να ξεστολίσει. 

Σε εκείνον που αντί για χριστουγεννιάτικα τραγούδια ακούει τη Σωσώ Παπαδήμα, στο «Χιόνια στο καμπαναριό, πέθανε όλο το χωριό».

??☠Μ αυτή τη σειρά ?

Gepostet von 090- Greek cult TV am Dienstag, 11. Dezember 2018

Πού ανήκεις λοιπόν;