Τα ψυχολογικά τρικς που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να απαλλαγείς μια για πάντα από τα κιλά που σε ταλαιπωρούν;
Τα ψυχολογικά τρικς που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Η διαδικασία απώλειας βάρους δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ευχάριστη. Αντιθέτως, μιλάμε για μια επίπονη και απαιτητική διαδρομή για την καθεμία από εμάς.

Μεγάλη μερίδα γυναικών, μάλιστα, λόγω των χολιγουντιανών προτύπων που προβάλλουν συνεχώς τα social media και της σκληρής κριτικής που δέχονται τα θηλυκά με παραπανίσια κιλά, επιλέγουν να ακολουθήσουν εξαντλητικές και αναποτελεσματικές δίαιτες.

Η αλήθεια, όμως απέχει πολύ. Όπως αποδεικνύεται, είναι πολύ σημαντικό αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο  μας να αλλάξουμε πρώτα από όλα τον τρόπο σκέψης μας.

Με ποιους τρόπους θα το επιτύχεις αυτό;

Πάντα να έχεις στόχο

Δεν θα ήταν προτιμότερο αντί να λες γενικά «επιθυμώ να αδυνατίσω» μένοντας στα λόγια να περάσεις στις πράξεις; Είναι πολύ απλό και 100% αποτελεσματικό να έχεις σε καθημερινή βάση ένα πλάνο με τους στόχους που θέλεις να επιτευχθούν.

Για παράδειγμα αντί να αναρωτιέσαι πώς θα διώξεις τα περιττά κιλά από πάνω σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα καθημερινό διατροφολόγιο με τις σωστές τροφές που θα σε οδηγήσουν πιο κοντά στον στόχο σου. Πάντα όμως με την βοήθεια ενός διατροφολόγου προκειμένου να αποφύγεις τα λάθη.

Τα ψυχολογικά τρικς που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Για ποιους λόγους θέλεις να αδυνατίσεις;

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα να προσπαθείς κάτι αν δεν έχεις κίνητρο. Εσύ για ποιο λόγο θέλεις να χάσεις κιλά; Για να μπεις στα παλιά σου ρούχα; Για να μπορείς να φορέσεις τα κομμάτια που σου αρέσουν που κολακεύουν όμως μόνο τα αδύνατα σώματα; Για λόγους υγείας; Το τι ισχύει το ξέρεις μόνο εσύ. Το θέμα είναι να το έχεις στο μυαλό σου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Άλλαξε τις συνήθειές σου

Όπως πολύ σοφά έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, τα καλά κόποις κτώνται. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και με τη διατροφή σου, διότι δεν γίνεται να περιμένεις να χάσεις βάρος χωρίς να απαρνηθείς  και μερικές από τις αγαπημένες σου συνήθειες.

Τα ψυχολογικά τρικς που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Μία παρασπονδία δεν βλάπτει

Όταν είσαι «στρατιώτης» στο πρόγραμμά σου και ακολουθείς πιστά τη δίαιτά σου δεν έχεις να ανησυχείς καθόλου για τη στιγμή εκείνη που θα λαχταρίσεις ένα γλυκό.

Να επιτρέπεις στον εαυτό σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να απολαύσει είτε κάποιο γλυκό πειρασμό είτε ένα φαγητό που σου έχει λείψει πολύ, διότι όλα χρειάζονται η διαρκείς στερήσεις δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν.