5 τροφές – σύμμαχοι κατά της πρόωρης γήρανσης που πρέπει να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου

Ποιες τροφές θα... καθυστερήσουν τα πρώτα σημάδια;
5 τροφές - σύμμαχοι κατά της πρόωρης γήρανσης που πρέπει να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Όπως είναι γνωστό, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον αδυσώπητο χρόνο.

Το ευχάριστο είναι ότι με λίγη προσπάθεια μπορείς να τον «καθυστερήσεις» σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή σου τουλάχιστον. Υπάρχουν, βλέπεις, συγκεκριμένες τροφές , οι οποίες λόγω των θρεπτικών τους συστατικών έχουν την δυνατότητα να στέκονται εμπόδιο στη χαλάρωση του δέρματος και την εμφάνιση των ρυτίδων, ενώ παράλληλα μας χαρίζουν ευεξία και συμβάλλουν στην τόνωση του οργανισμού μας.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι πιο αντιγηραντικές τροφές;

Βρώμη

Είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής τροφή και ιδιαίτερα γνωστή όχι μόνο για την αντιγηραντική μα και για την αντικαρκινική της δράση. Πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες ευθύνονται για την έκκριση μίας συγκεκριμένης ορμόνης, της σεροτονίνης, συμβάλλει στην καλή ψυχολογία.

5 τροφές - σύμμαχοι κατά της πρόωρης γήρανσης που πρέπει να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου

Μαύρη σοκολάτα

Καλά διάβασες! Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβανόλες, οι οποίες απορροφούν τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου που καταστρέφουν το δέρμα μας.

Ακόμα ένας λόγος να την προτιμήσεις!

Μπρόκολο

Μπορεί να μην είναι και η πιο εύγευστη τροφή, έχει όμως πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Πρώτον, λόγω των θρεπτικών του συστατικών βοηθά στην καθυστέρηση εμφάνισης των πρώτων σημαδιών γήρανσης και δεύτερον, συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης σου.

Κόκκινο κρασί

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα … την πρόωρη γήρανση κάνει πέρα! Όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα άγχους σου,  αλλά παράλληλα μας εξασφαλίζει την καλή λειτουργία της καρδιάς.

5 τροφές - σύμμαχοι κατά της πρόωρης γήρανσης που πρέπει να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου

Ξηροί καρποί

Πώς θα μπορούσαν να λείπουν; Στην ανάλατη εκδοχή τους, φυσικά.

Οι αντιφλεγμονώδης δράση τους, τους χαρίζει μια θέση στη λίστα με τα super foods, με τους διαιτολόγους να τονίζουν πως οι ξηροί καρποί είναι ό,τι πρέπει για σνακ μεταξύ των γευμάτων.

Και νόστιμοι και υγιεινοί. Τι άλλο να ζητήσουμε;