Υπάρχει λόγος που οι αλλαγές στη ζωή σου δεν πρέπει να σε τρομάζουν

Αντί να φοβάσαι το καινούριο και το αναπάντεχο μήπως πρέπει να αρχίσεις να αναθεωρείς;
Κεφάλαιο καριέρα: Οι συμβουλές που θα σου δώσουν οι επιτυχημένες γυναίκες

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Στην πορεία της ζωής της κάθε γυναίκα θα κληθεί να κάνει πολλές και διαφορετικές αλλαγές στη ζωή της και να μπει σε ρόλους που ούτε καν της περνούν από το μυαλό.

Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι έτσι είναι η ροή της ζωής και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να μπαίνεις στην διαδικασία του φόβου. Καθετί καινούριο είναι ξεχωριστό, είναι ένα μάθημα ζωής μα πάνω από όλα εμπειρία.

Γιατί δεν πρέπει να σε φοβίζουν τα νέα πράγματα;

Αλλαγή σημαίνει εξέλιξη

Και εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση «κάθε αρχή και δύσκολη». Ναι, η αρχή κάθε πράγματος δεν είναι εύκολη, μπορεί να έρθει απότομα και να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή σου. Όμως, δεν σημαίνει ότι εσύ δεν έχεις τις ικανότητες για να ανταπεξέλθεις στο καινούριο και το αναπάντεχο.

Το σχεδόν μαγικό στοιχείο των γυναικών είναι ότι έχουν όλες τις ασπίδες και τις άμυνες για να αντιμετωπίζουν κάθε δυσκολία. Άλλωστε, χωρίς αλλαγές στην ζωή μας δεν θα είχαμε εξελικτική πορεία , δεν θα υπήρχε πολιτισμός , δεν θα υπήρχε απολύτως τίποτα.

Πρόκληση

Υπάρχει και εκείνη η μερίδα των γυναικών οι οποίες στην ζωή τους μπορούν να πορευτούν μόνο με τις συνεχόμενες προκλήσεις που τους προκύπτουν για αυτό άλλωστε και τις βλέπουμε να έχουν μια ζηλευτή καριέρα και μια συνεχόμενη ανοδική πορεία στον βίο τους.

Για αυτόν τον λόγο αν όντως  προκύψει μία δελεαστική επαγγελματική πρόταση, αν για παράδειγμα κληθείς να αναλάβεις μια διευθυντική θέση, έπειτα από σκληρή δουλειά,  μην προτιμήσεις την comfort zone αλλά επέλεξε το άπιαστο ώστε να δεις και εσύ τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που δεν φαντάζεσαι.

Υπάρχει λόγος που οι αλλαγές στη ζωή σου δεν πρέπει να σε τρομάζουν

Διαμόρφωση χαρακτήρα

Θα έχεις ακούσει πολύ συχνά να λένε ότι «μόνο μέσα από τα λάθη και τις δυσκολίες διαπλάθεται και σκληραίνει ο χαρακτήρας ενός ατόμου». Το ότι μπορεί να βρεθούν εμπόδια στην ζωή σου δεν σημαίνει απαραίτητα αποτυχία και ούτε πρέπει αυτό να σταματά τα όνειρά σου.

Τουναντίον, οι αλλαγές που θα έρθουν μέσα από τα λάθη σου, επιβάλλεται να θεωρηθούν δώρα για εσένα διότι μόνο έτσι θα καταφέρεις να δεις τον εαυτό σου να εξελίσσεται.

Ευκαιρίες ζωής

Το αναπάντεχο που θα έρθει και θα ταράξει την καθημερινότητά σου είναι εκείνο το οποίο θα σου προσφέρει και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Για παράδειγμα, αν σου δοθεί η ευκαιρία να ζήσεις στο εξωτερικό  αλλά εσύ φοβάσαι διότι θα πρέπει να αποχωριστείς πατρίδα, οικογένεια και φίλους και να αφιερωθείς ολοκληρωτικά σε αυτό, δεν θα πρέπει να σε τρομάξει αυτή η αλλαγή. Να μην σε φοβίσει γιατί αν δεν αδράξεις την ευκαιρία εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή που σου δίνεται, θα χάσεις όλη την μαγεία που κρύβει μέσα του το απροσδόκητο και το δύσκολο και, που ξέρεις όλο αυτό, μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο.

Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις;