Cheesecake μελομακάρονο και άλλα! Συνταγές για τα πιο νόστιμα γλυκά… από τα γλυκά των Χριστουγέννων

Από πού να ξεκινήσουμε βρε κορίτσια;
Cheesecake μελομακάρονο και άλλα! Συνταγές για τα πιο νόστιμα γλυκά... από τα γλυκά των Χριστουγέννων

Της Μάρως Καρούση

Η αρχική συμβουλή είναι να κάνεις τις ακόλουθες συνταγές (ασυζητητί), ως μια εναλλακτική πρόταση των εορτών και για να μην περιοριστείς στην κλασσική τριάδα μελομακάρονα – κουραμπιέδες – βασιλόπιτα.

Βέβαια, και επειδή το κατοχικό σύνδρομο υπάρχει και ζει ανάμεσα μας, ακολουθούμε και αυτές τις συνταγές με το μότο «δεν πετάμε τίποτα». 

Θα μου πεις, υπάρχει πιθανότητα να μείνουν μελομακάρονα στο σπίτι και να διανοηθείς να τα πετάξεις;  Ε κάποιοι το κάνουν!

Αλλά ας ξεφύγουμε από το τι να κάνουμε τα leftovers των γιορτών και ας εστιάσουμε στο πώς θα κάνουμε το γλυκό μας αξιομνημόνευτο μέχρι και τα πέντε επόμενα Χριστούγεννα. 

Cheesecake Μελομακάρονο 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις

Λες και το μελομακάρονο δεν ήταν από μόνο του μια θεότητα. Λες και το cheesecake δεν ήταν και αυτό μόνο του άλλη μία. Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται μόλις ενωθούν! 

Σε ένα μίξερ σπάμε 300 με 350 γραμμάρια μελομακάρονα και προσθέτουμε 50 γραμμάρια χλιαρό βούτυρο ώστε να πάρουν την μορφή που έχει το μπισκότο στο κλασικό μας cheesecake. Επιλέγουμε μια φόρμα 25 εκατοστών, το απλώνουμε πάνω και περιμένουμε μία ώα, μέχρι το μείγμα μας να σφίξει επαρκώς.  

Όσον αφορά στην κρέμα, παίρνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 150 γραμμάτια κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια βράση το αφαιρούμε από τη φωτιά και αναμένουμε. 

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε μέσα 8 ζελατίνες για να μουλιάσουν. Περιμένουμε το πολύ 10 λεπτά.  Στραγγίζουμε τις ζελατίνες και τις τοποθετούμε μέσα στο κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος. 

Βάζουμε στο μίξερ 600 γραμμάρια τυρί κρέμα, άλλα 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει την μορφή της μους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τις ζελατίνες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από την βάση με μελομακάρονο  και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 – 5 ώρες.  

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω πως από πάνω θα θρυμματίσουμε κι άλλα μελομακάρονα, έτσι; 

Τρουφάκια από βασιλόπιτα 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις

Ή αλλιώς η πιο εύκολη συνταγή στον πλανήτη αφού θέλει 3 υλικά για την παρασκευή τους και -εντάξει-, ένα μικρό εργοστάσιο σοκολάτας και τους Ούμπα Λούμπα μαζί για το γαρνίρισμα.

Τι έχεις να κάνεις λοιπόν; 

Θρυμματίζουμε μέσα σε ένα μπολ 6 κομμάτια βασιλόπιτας και προσθέτουμε μια Merenda/Nutella/Nucrema 250 γραμμαρίων και μία συσκευασία τυρί κρέμα των 300 γραμμαρίων, με σκοπό το μείγμα μας να γίνει νωπό.  

Μόλις αισθανθούμε ότι μπορούμε να το πλάσουμε, ξεκινάμε τη διαδικασία, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Extra tip: Μπορούμε να το αφήσουμε και στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Και μετά είναι η χαρά του παιδιού. Μπορείς να τα κάνεις ό, τι θέλεις, πέρα φυσικά από το να τα καταβροχθίσεις όλα μαζί.

Να τα βουτήξεις σε σοκολάτα γάλακτος, σε λευκή, να πάρεις χρώμα ζαχαροπλαστικής και να δημιουργήσεις πανέμορφα ροζ, κόκκινα, μπλε και κίτρινα cake pops, ή να τα πασπαλίσεις με τρούφα ή και ινδική καρύδα ή και μπορώ να μιλάω για πάντα σχετικά με τα toppings τους, οπότε ας περάσουμε και στην τελευταία συνταγή…

Μωσαϊκό με κουραμπιέδες 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις

Αν ξέρεις πώς γίνεται το κλασσικό μωσαϊκό θα το φτιάξεις με κλειστά μάτια. Δεν  ξέρεις πώς γίνεται το κλασσικό μωσαϊκό; Πάλι με κλειστά μάτια θα το φτιάξεις γιατί είναι μια πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή. 

Πρώτο βήμα είναι να τοποθετήσουμε σε ένα μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρας, 250 γραμμάρια βούτυρο και 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και να ανακατέψουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.  

Αφού αφαιρέσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ και ανακατεύουμε ξανά. 

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε 300 – 350 γραμμάρια κουραμπιέδες και όποια θέλει και 120 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα, μαζί με 50 γραμμάρια κακάο. 

Μέσα σε αυτό το μπολ ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας από το μπεν μαρί και αφού ξαναανακατέψουμε πολύ καλά, το τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και ξεκινάμε να το τυλίγουμε σαν καραμέλα. 

Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, και αυτό ήταν. Το πρωτότυπο μωσαϊκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!