Ομοφυλόφιλα ζευγάρια του Hollywood που μίλησαν ανοιχτά για τις σχέσεις τους

Out and proud.
Ομοφυλόφιλα ζευγάρια του Hollywood που μίλησαν ανοιχτά για τις σχέσεις τους

Της Μάρως Καρούση

Σε μια εποχή που ακόμα θεωρείται ταμπού το να μιλάς ανοιχτά για τη σεξουαλική σου ταυτότητα, μερικοί από τους πιο διάσημους stars του πλανήτη, «έσπασαν» κάθε οπισθοδρομικό τοίχο και παρουσίασαν στο κοινό τους ανθρώπους της ζωής τους. Ανθρώπους του ιδίου φύλου. 

Μέσα από τις δικές τους ιστορίες, έδωσαν τη δύναμη και την ώθηση σε τόσα άλλα άτομα να παραδεχτούν και να «φωνάξουν» επιτέλους πως όταν αγαπάμε, αγαπάμε ψυχές, όχι σώματα.  

Λογοκρίθηκαν, έγιναν πρώτο θέμα συζήτησης στα διεθνή Μέσα, αλλά το κοινό -στο μεγαλύτερο ποσοστό του τουλάχιστον- τους παραδέχτηκε για την ευθύτητά τους και δεν δίστασε να τους στηρίξει ακόμα και δημόσια.

Ποιοι χολιγουντιανοί αστέρες, λοιπόν, τόλμησαν να παραδεχτούν την ομοφυλοφιλία τους χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος;

Ricky Martin & Jwan Yosef 

Ο star της λατινοαμερικάνικης μουσικής αποκάλυψε το γεγονός πως ερωτικά προτιμά άτομα του ιδίου φύλου  όταν ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με τον σύντροφο της ζωής του, Σουηδό καλλιτέχνη, Jwan Yosef, το 2016.

Έναν χρόνο αργότερα, αντάλλαξαν όρκους, υπέγραψαν όλα τα απαραίτητα χαρτιά και θεωρούνταν και επίσημα παντρεμένο ζευγάρι.  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ricky (@ricky_martin) στις

Ο Ricky Martin μόλις ανακοίνωσε την σεξουαλική του ταυτότητα δήλωσε: «Είμαι περήφανος που μπορώ να πω πως είμαι ένας τυχερός ομοφυλόφιλος άντρας».

Ellen Degeneres & Portia de Rossi 

Η διάσημη παρουσιάστρια αποτελεί πρότυπο για πληθώρα ομοφυλόφιλων γυναικών με την ίδια να μιλάει ανοιχτά για αυτό το 1997.

Το 2004 γνωρίζει την ηθοποιό Portia de Rossi, ερωτεύονται και τον Μάιο του 2008 παντρεύονται σε μια κλειστή τελετή. Η Ellen Degeneres δήλωσε στην επέτειο τους: «H Portia κι εγώ παντρευτήκαμε σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια. Το να είμαι η σύζυγός της είναι το καλύτερο πράγμα που είμαι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Portia de Rossi (@portiaderossi) στις

Neil Patrick Harris & David Burtka 

Ο ρόλος που καθιέρωσε τον αγαπητό ηθοποιό ήταν αυτός του απόλυτου γυναικά στο How I met your Mother. O ίδιος, στο πικ της καριέρας του και επειδή είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν οι φήμες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, δήλωσε στο περιοδικό People το 2006:

«Φαίνεται πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την προσωπική ζωή και τις ερωτικές σχέσεις μου. Έτσι, από το να αγνοήσω εκείνους που δημοσιεύουν τη γνώμη τους για την ιδιωτική μου ζωή χωρίς να με ρωτήσουν, είμαι στην ευχάριστη θέση να διαλύσω κάθε φήμη και παρανόηση και να δηλώσω υπερήφανος που είμαι ένας gay άντρας που ζει μια γεμάτη ζωή».  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neil Patrick Harris (@nph) στις

Το καλοκαίρι του 2011 πέρασε ο νόμος για τους gay γάμους στην Νέα Υόρκη και ο Neil Patrick Harris παντρεύτηκε τον αγαπημένο του σε ένα κάστρο στην Ιταλία. Σήμερα έχουν δύο πανέμορφα παιδιά.

Jim Parson & Todd Spiewak 

Στα 44 του χρόνια ο δημοφιλής ηθοποιός του Big Bang Theory, παντρεύτηκε τον επί 15 χρόνια αγαπημένο του, Todd Spiewak, δηλώνοντας πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ό, τι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή του.  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

5.13.17 ❤️Rainbow Room, NYC ? by @ambergressphotography ? by @melissamcneeley ???by @doan_ly (more pics to come)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jim Parsons (@therealjimparsons) στις

Εσκεμμένα ή μη, η πρόταση γάμου του Jim Parson στον αγαπημένο του, συνέπεσε με την πρόταση του Sheldon στην Amy, που περίμεναν οι φαν της σειράς με ανυπομονησία.  

Cynthia Nixon & Christine Marinoni 

H τηλεοπτική Miranda του Sex and the City σε ηλικία 45 ετών έγινε για τρίτη φορά μητέρα αφού η σύζυγός της, Christine Marinoni, γέννησε τον γιο τους.

Η σχέση τους μετρούσε 8 χρόνια και στις 7 Μαΐου του 2012 την επισημοποιησαν με γαμήλια τελετή.  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cynthia Nixon (@cynthiaenixon) στις

Η ίδια, όταν ερωτήθηκε για τις σεξουαλικές επιλογές της απάντησε:

«Η ομοφυλοφιλία για μένα ήταν επιλογή και όχι μέρος της φύσης μου». Δέχτηκε πολύ έντονες κριτικές. Όταν όμως μίλησε ανοιχτά για πρώτη φορά, δήλωσε:

«Όσο περισσότεροι μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας όσο καλύτερα είναι, γιατί είμαστε τόσο πολλοί και μπορούμε να μάθουμε από τις ζωές των άλλων».

Sara Paulson & Holand Taylor 

Από τα ζευγάρια του Hollywood που μας εξέπληξαν με την αποκάλυψη ότι είναι μαζί και δέχτηκαν έντονες κριτικές από την κοινή γνώμη.

Η Sara Paulson είχε μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική της ταυτότητα, μόλις φίλησε δημόσια την τότε σύντροφό της στα βραβεία Tony.  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Paulson (@mssarahcatharinepaulson) στις

Όσον αφορά στην τωρινή της σχέση με την κατά 32 χρόνια μεγαλύτερη της Holland Taylor, η ίδια παραδέχεται:

«Ο κόσμος κοιτάζει εμένα και την Holland και υποστηρίζουν πως έχω θέματα με τη μητέρα μου για αυτό και είμαι με μια μεγαλύτερη γυναίκα. Φροντίζουμε η μία την άλλη και αν κάποιος θέλει να σκέφτεται πως είμαι περίεργη επειδή αγαπώ το πιο καταπληκτικό άτομο στον πλανήτη, πρόβλημα τους».