Κάνε τη σχέση σου να πετύχει σε τρία απλά βήματα

Υπάρχει τελικά επιτυχημένη συνταγή;
Τα 8 «μυστικά» του επιτυχημένου φλερτ από τον life coach Νικόλα Ουρανό

Της Σοφίας Ψύλλια

Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το όνειρο κάθε γυναίκας είναι ο γάμος και τα παιδιά. Μια αντίληψη που έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Οι συνθήκες και τα δεδομένα, όμως, αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουμε και εμείς.

Ο γάμος εν έτει 2018 δεν είναι πλέον ο αυτοσκοπός της γυναίκας. Υπάρχουν πολλά θέματα που βάζουν ως προτεραιότητα και η οικογένεια δεν απαραίτητα είναι ένα από αυτά.

Τι γίνεται, όμως, αν στη δική σου ζωή προτεραιότητα έχει μια σοβαρή σχέση με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Είναι πολύ όμορφο να φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο ρόλο της μητέρας και της συζύγου. Και ακόμα πιο όμορφο είναι να το πετύχεις. Σπανίζουν πλέον σχέσεις με γερά θεμέλια. Είναι τόσο δύσκολο να την αποκτήσεις αν το επιθυμείς;

Η απάντηση είναι όχι. Όχι, αν λειτουργήσεις σωστά πρώτα ως άτομο και εν συνεχεία ως ζευγάρι.

Είσαι σίγουρη ότι έχεις επιλέξει τον κατάλληλο για εσένα;

Όσο και αν παλεύεις να πετύχει η σχέση σου, χωρίς την ανάλογη ανταπόκριση από τον σύντροφό σου, δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Το κλειδί της επιτυχίας είναι και οι δυο να επιθυμείτε και να προσπαθείτε για το ίδιο πράγμα. Ποιο είναι αυτό; Η ευτυχία σας.

Ποτέ τα συναισθήματα δεν θα είναι αμοιβαία. Πάντα θα υπερισχύουν τα αισθήματα του ενός, έναντι του άλλου, αναλόγως τη στιγμή. Το ζήτημα είναι να μάθετε ποτέ πρέπει να δώσετε και πότε πρέπει να λάβετε. Μόνο έτσι θα είναι υγιής η σχέση σας.

Με το να συμπληρώνετε, δηλαδή, ο ένας τον άλλον και κάνοντας τις σωστές υποχωρήσεις. Αν ο σύντροφός σου δεν είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει, δεν είναι ο κατάλληλος γι’ αυτό που εσύ θέλεις να δημιουργήσεις.

Κάνε τη σχέση σου να πετύχει σε τρία απλά βήματα

Να είσαι ανεξάρτητη

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει μια γυναίκα σε μια σχέση, είναι να την ξεκινήσει ενώ δεν είναι έτοιμη. Πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Αρχικά, είναι αναγκαίο να μάθεις και να αποδεχτείς τον εαυτό σου, όπως ακριβώς είναι. Αγάπησε τα ελαττώματά σου. Και μάθε να μην είσαι αρνητική στο να βελτιώσεις ό,τι παίρνει βελτίωση!

Ο σκοπός της σχέσης είναι να γίνεις καλύτερη μέσα από αυτήν. Αυτό θα το καταφέρεις μόνο αν πρώτα σε αποδεχτείς για αυτό που είσαι. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αγαπήσεις και τον σύντροφό σου και να μάθεις να ζεις και με τα δικά του ελαττώματα.

Άλλωστε, αυτό είναι αγάπη. Να αποδέχεστε ο ένας τον άλλον και να εξελίσσεστε μαζί.

Κάνε τη σχέση σου να πετύχει σε τρία απλά βήματα

Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο

Η επιβεβαίωση σε μια σχέση είναι απαραίτητη για να προχωρήσει. Ο κάθε άνθρωπος εκφράζει τα συναισθήματά του με διαφορετικό τρόπο, με το ενδιαφέρον να  μπορεί να εκφραστεί μέσω των πράξεων ή μέσω αυτών που λέμε. Το τέλειο, είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο.

Αν νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι να εκφραστείς, συζήτησε το με τον σύντροφο σου. Γιατί υπάρχει κίνδυνος η στάση σου αυτή να «μεταφραστεί» ως έλλειψη ενδιαφέροντος. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε αυτονόητο.

Πρέπει να λες τι νιώθεις και τι σκέφτεσαι. Μην περιμένεις ο άλλος να καταλαβαίνει πάντα τι έχεις μέσα στο μυαλό σου. Είναι ακατόρθωτο, όση χημεία κι αν έχετε. Μια όμορφη πράξη συνοδευόμενη από λόγια αγάπης είναι αρκετή για να του δείξεις το ενδιαφέρον σου.

Δεν αρκεί να ονειρεύεστε το μέλλον, βλέπεις. Αρχίστε να θέτετε τα σωστά θεμέλια από τώρα, ώστε να γίνει αυτό το μέλλον πραγματικότητα. Ζήστε το παρόν με ενθουσιασμό, βασισμένο στην ειλικρίνεια και την αμοιβαία κατανόηση.

Αργότερα θα σας ανταμείψει και θα αποκτήσετε την ζωή που πάντα ονειρευόσασταν. Μια ζωή… μαζί.