Ο τρόπος για να ενυδατώνω σωστά την επιδερμίδα μου

Πόσο σίγουρη είσαι ότι το κάνεις σωστά;
Ο τρόπος για να ενυδατώνω σωστά την επιδερμίδα μου

Του make-up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Κεφάλαιο «δέρμα». Όλοι μας έχουμε θαυμάσει τα ωραία, φρέσκα δέρματα που αντανακλούν υγεία και λάμψη.

Το θέμα είναι πώς μπορούμε να το αποκτήσουμε. Σας έχω την απάντηση.

Εδώ και μία δεκαετία σε καθημερινή βάση ενυδατώνω επαρκώς κάθε βράδυ την επιδερμίδα μου. Τα βήματα που ακολουθώ είναι απλά και δεν έχεις παρά να τα ακολουθήσεις κι εσύ!

Το πρώτο βήμα είναι να κάνω απολέπιση με ένα ήπιο scrub ώστε να διώξω τα νεκρά κύτταρα και να ανοίξω τους πόρους μου.

Το επόμενο, είναι να καθαρίσω με έναν καθαριστικό αφρό το δέρμα μου ώστε να φύγει κάθε ίχνος λιπαρότητας. Λόγω του ότι έχω κάνει απολέπιση πρώτα ο αφρός καταφέρνει να εισχωρήσει βαθιά στην επιδερμίδα μου και να αφαιρέσει αποτελεσματικά τους ρύπους.

Στη συνέχεια ταμπονάρω το πρόσωπό μου και το ψεκάζω με το αγαπημένο μου ιαματικό νερό της Avene το οποίο καταπραΰνει την επιδερμίδα μου. Σειρά τώρα έχει το Nutritious Radiant Vitality Oil από την Estee Lauder το οποίο λειτουργεί σαν serum και καταφέρνει όχι μόνο να προετοιμάσει το δέρμα μου να δεχτεί την ενυδατική κρέμα αλλά προσδίδει και έξτρα λάμψη στην όψη του.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα της ενυδατικής μου που εδώ και 2 χρόνια είναι η La Prairie Swiss Cellular Ice Crystal Cream που με ενυδατώνει ενώ ταυτόχρονα κάνει μια πρώτη πρόληψη για λεπτές γραμμές.

Τέλος,  με τον παράμεσο και ταμποναριστά εφαρμόζω την κρέμα ματιών Cellular Eye Contour Cream  από την La Prairie που δε την αποχωρίζομαι ποτέ τα τελευταία 8 χρόνια λόγω της λεπτής υφής της.

Να θυμάσαι πως το κάθε δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες και χρειάζεται μια αναζήτηση για να βρεις το σωστό προϊόν για να τις καλύψεις.

Μπορεί η διαδικασία να ακούγεται βαρετή, ίσως και κουραστική, όμως αν το δεις σαν μια μικρή, αναγκαία ιεροτελεστία κάθε βράδυ θα δεις άμεσα τα αποτελέσματα. Κι αυτό, διότι έτσι καταφέρνεις να επιτύχεις  την απορρόφηση κάθε κρέμας.

Μην ξεχνάς, βέβαια, πως είμαστε ό,τι τρώμε, επομένως καλό θα ήταν να προσέχεις και τη διατροφή σου ώστε να έχεις καλή υγεία και στην επιδερμίδα σου.

Last but not least προσπάθησε να πίνεις 2 λίτρα νερό τη μέρα.