28 κιλά σε έναν μήνα: Οι πιο ακραίες αλλαγές ηθοποιών για να έναν ρόλο

Οι θυσίες της τέχνης σε ρεαλιστικό επίπεδο.
28 κιλά σε έναν μήνα: Οι πιο ακραίες αλλαγές ηθοποιών για να έναν ρόλο

Της Μάρως Καρούση

Οι άνθρωποι αυτοί, έκαναν το σώμα τους «ακορντεόν» αφού η αυξομείωση του βάρους τους, η εξαντλητική γυμναστική και η απίστευτη ψυχολογική πίεση για τον εκάστοτε ρόλο, ήταν piece of cake που λένε και στην μητρική τους γλώσσα.  

Η αλήθεια είναι πως ναι μεν κατάφεραν να δείξει η ζυγαριά το επιθυμητό νούμερο για τον πολυπόθητο ρόλο, όμως σε πολλές περιπτώσεις προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες ζημιές στον οργανισμό τους, αφού το σώμα δεν λάμβανε τα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του στοιχεία.

Η περίοδος αποκατάστασης ήταν σίγουρα πολύ δύσκολη, με τίποτα να μην θυμίζει τον λαμπερό κόσμο του Hollywood.

Όμως, ποιο είναι το αντίτιμο για όλο αυτό; 

Η διάκριση στον «σαρκοφάγο» χώρο της υποκριτικής και φυσικά… τα Όσκαρ.

#1 

Από τις πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις αφού η διατροφή του περιοριζόταν σε -καθίστε αρχικά- μία κονσέρβα τόνο και ένα μήλο την ημέρα που σίγουρα τον γιατρό δεν έκανε πέρα, αφού η υγεία του μόνο σε καλή κατάσταση δεν βρισκόταν.

Αποτελεί το ρεκόρ του Hollywood σε αυτή την κατηγορία, αφού ο εξαιρετικά ταλαντούχος Christian Bale, έχασε 28 κιλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία The Machinist 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NERD CENTRAL ??? (@caseyjamesss) στις

Σε λιγότερο από 10 μήνες, όμως, του ήρθε η πρόταση για τον ρόλο που τον καθιέρωσε και έτσι για να ντυθεί με τη στολή του σκοτεινού ιππότη (aka Batman), έπρεπε να βάλει επειγόντως 45 κιλά. Και το έκανε! 

#2 

Όταν μια ριζική αλλαγή σου προσφέρει και ένα Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου, μάλλον αξίζει έτσι; Έτσι σκέφτηκε και ο Matthew McConaughey όταν πήρε το σενάριο του Dallas Buyers Club και την πρόταση του πρωταγωνιστικού ρόλου για τον Ron Woodroof. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dallas Buyers Club (@dallasbuyers) στις

Ο μέχρι τότε κωμικός στην κοινή συνείδηση ηθοποιός λέει «ναι» στον ρόλο της ζωής του, ερμηνεύει συγκλονιστικά τον φορέα του AIDS, χάνει 20 κιλά και κερδίζει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο και όλα τα άλλα είναι ιστορία. Λίγα χρόνια μετά, παίρνει 21 κιλά για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία Gold. 

#3 

Μιας και είμαστε στο Dallas Buyers Club δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στον συγκλονιστικό Jaret Leto και στο ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ Β’ αντρικού ρόλου για τον «Rayon» και τον σεβασμό με τον οποίο τον απέδωσε. Έναν ρόλο που πήρε αφού έχασε 15 κιλά, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί κάτι άγνωστο για τον Jaret Leto.  

Ο ίδιος το 2000 για την ταινία Requiem For A Dream, έχασε 10 κιλά, ενώ 9 χρόνια μετά πήρε 28 κιλά για το Chapter 27 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dallas Buyers Club (@dallasbuyers) στις

#4  

Η πρώτη φορά που πήρε βάρος για ταινία ήταν εκείνη η φορά που πήρε και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου στην ταινία Monster. Η πανέμορφη Charliz Theron στα 28 της χρόνια και ούσα ένα από τα μεγαλύτερα sεx symbols παίρνει πολλά κιλά αλλά και απίστευτες κριτικές από κοινό και την ακαδημία του αμερικανικού κινηματογράφου για την ερμηνεία της.  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlize Theron BR (@charlizetheronbr) στις

Στα 43 της δεν διστάζει να το ξανακάνει, αφού για να μπορέσει να υποδυθεί μια μητέρα τριών παιδιών που έχει μόλις γεννήσει, στο Tully, παίρνει 22 κιλά μέσα σε τρεις μήνες, με την ίδια να δηλώνει πως η ψυχική και σωματική της ισορροπία άρχισαν να διαλύονται.  

#5 

Υπερτροφία και γυμναστική, αυτός ήταν ο συνδυασμός που ακολούθησε ο συγκλονιστικός Tom Hardy για να μπορέσει να ερμηνεύσει τον βίαιο φυλακισμένο Charles Bronson. Ο ίδιος μέσα σε ένα μήνα και κάτι, πήρε 22 κιλά, κατανάλωσε απίστευτες ποσότητες φαγητού και έκανε περίπου τρεις ώρες γυμναστική την ημέρα. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη raquel ? (@quarantino_) στις

#6  

Αναγκάστηκε να καταναλώνει 4.000 θερμίδες την ημέρα και όμως αυτό της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου.

Η Renée Zelweger πήρε 15 κιλά για να παίξει με τον καλύτερο τρόπο την αγαπημένη μας Bridget Jones έναν ρόλο που την καθιέρωσε ως μια κορυφαία ηθοποιό στο Hollywood. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη vintage beauties (@filmstyleicons) στις

#7 

Από τις πιο σοκαριστικές περιπτώσεις είναι αυτή της Anne Hathaway η οποία σε συνέντευξη της έχει δηλώσει: «Όταν μου προτάθηκε ο ρόλος στο Les Miserables, ξεκίνησα να βάζω σε κίνδυνο την υγεία μου. Κατανάλωνα καθημερινά μόνο 2 μπισκότα βρώμης, με αποτέλεσμα να χάσω πολύ γρήγορα 13 κιλά χωρίς να με νοιάζει. Έπρεπε να δείχνω ετοιμοθάνατη και θα το έκανα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michaela, 20 ?? {Germany} (@thephantom_of_lesmiserables) στις

Και το έκανε, με την ίδια αρχικά να ερμηνεύει εξαιρετικά τον ρόλο της στους Άθλιους, αλλά να δηλώνει πως κάθε στιγμή ήταν έτοιμη να σωριαστεί.  

Το πόρισμα είναι ότι οι ηθοποιοί σύμφωνα με το χολιγουντιανό στερέωμα, πρέπει να γίνονται στην ουσία ο ρόλος τους no matter what, αν θέλουν να δουν από κοντά το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο…