3 + 1 τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη και σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος

Ποιες τροφές είναι υπεύθυνες που αυξάνονται τα κιλά μας;
3 + 1 τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη και σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Πολλές πάνω στη μεσημεριανή κυρίως λιγούρα μας καταναλώνουμε τροφές οι οποίες αποδεικνύονται θερμιδικές βόμβες. Πολλές εξ’ αυτών, στα μάτια μας μοιάζουν εξαιρετικά αθώες.

Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελούν γεύματα γεμάτα θερμίδες από τα οποία έστω και μία μερίδα μπορεί να κάνει ζημιά. Κυρίως λόγω του ότι  επειδή πρόκειται για εύγευστα σνακ, συχνά μπαίνουν στη διαδικασία να τα εντάξουμε στο διατροφολόγιό μας σε μόνιμη βάση.

Τηγανιτές πατάτες

Πόσο μα πόσο απολαυστικές είναι οι τραγανιστές τηγανιτές πατάτες που όμως την ίδια στιγμή αποτελούν και μία από τις πιο θερμιδογόνες τροφές;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει «τσιμπολογήσει» μερικές πατάτες για να αποφύγει το αίσθημα της πείνας. Έλα, όμως, που ο συνδυασμός λαδιού και αλατιού μπορεί να καταστρέψει τη σιλουέτα σου στο άψε σβήσε;

3 + 1 τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη και σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος

Άσε στην άκρη τα τηγανητά, λοιπόν, και αν με τίποτα δεν μπορείς να στερηθείς τις πατάτες, προτίμησε τις βραστές ακόμα και σε μορφή πατατοσαλάτας.

Τοστ

Στην όψη του μοιάζει αθώο, όμως είναι ένα σνακ γεμάτο θερμίδες και εν τέλει καθόλου βοηθητικό για να χάσεις κιλά. Το λευκό ψωμάκι που είναι φτιαγμένο από αλεύρι κάνει μεγάλη ζημιά. Το άμυλο που περιέχει, ο οργανισμός μας το μετατρέπει σε ζάχαρη. Αυτό συνεπάγεται ότι η επιθυμία μας για γλυκό είναι αναπόφευκτη.

Μια καλή εναλλακτική είναι το μαύρο ψωμί.

Γαλακτοκομικά

Το πιο εθιστικό με διαφορά από όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι το τυρί. Μπορεί αρχικά να μοιάζει ως σύμμαχος για την λεπτή σιλουέτα σου όμως στην ουσία δρα υπογείως γιατί σου ανοίγει την όρεξη.

Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει πως όσες φορές έχεις προσπαθήσει να φας ένα κομματάκι τυρί -όπως συνιστούν οι διατροφολόγοι- έχεις κάνει το ακριβώς αντίθετο, σωστά;

3 + 1 τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη και σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος

Αναψυκτικά & αλκοολούχα

Φτάσαμε σε εκείνη την κατηγορία των «πειρασμών». Τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα αποτελούν ροφήματα που όχι μόνο προκαλούν κατακράτηση υγρών, μα επιπλέον συνοδεύονται σχεδόν πάντα από αλμυρά, παχυντικότατα σνακ.

Προτίμησε το πράσινο τσάι.