3 υπέροχα βιβλία που που μιλούν στην καρδιά κάθε γυναίκας

Λίγες σελίδες... πολλά συναισθήματα.
3 υπέροχα βιβλία που που μιλούν στην καρδιά κάθε γυναίκας

Της Σοφίας Ψύλλια

Τις βροχερές ημέρες του χειμώνα που τόσο πολύ αγαπάμε, οι έξοδοι λιγοστεύουν και οι περισσότερες από εμάς αποζητάμε την ηρεμία του σπιτιού μας. Ένα ποτήρι κρασί, χαλαρή μουσική και η ζεστασιά από το τζάκι αποτελούν το τρίπτυχο της απόλυτης χαλάρωσης.

Τι λείπει, όμως, για να απογειώσει την βραδιά σου; Η απάντηση είναι απλή: Ένα βιβλίο που θα σου επιτρέψει να χαθείς μέσα στις σελίδες του ξεχνώντας τα άγχη της καθημερινότητάς σου.

Εμείς θα σου προτείνουμε τρία βιβλία που μας μάγεψαν ήδη από τις πρώτες σελίδες. Τρία καταπληκτικά βιβλία που το καθένα ξεχωριστά αξίζει να το διαβάσεις.

Η καλύτερη συντροφιά για τις νύχτες του χειμώνα. Θα σου θυμίσουν συναισθήματα που έχεις ξεχάσει, θα σε ταξιδέψουν σε μέρη που δεν έχεις πάει και θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις πολλά για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Μάθε, διάλεξε και… καλή ανάγνωση!

Το Σπίτι δίπλα στο Ποτάμι της Λένας Μαντά

3 υπέροχα βιβλία που που μιλούν στην καρδιά κάθε γυναίκας

Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει την αρνητική και τη θετική πλευρά της ζωής. Χαρές, μίση, πάθη, επιτυχίες και αποτυχίες, όλα μέσα σε λίγες σελίδες.

Πέντε αδερφές με εντελώς διαφορετικές ζωές. Έζησαν τη δική τους οδύσσεια και οδηγήθηκαν σε άσχημα μονοπάτια της ζωής.

Το «Σπίτι δίπλα στο Ποτάμι» σηματοδοτεί την αθωότητα και την ξεγνοιασιά της νεαρής τους ηλικίας. Το μοναδικό μέρος που τους προσέφερε την θαλπωρή και την γαλήνη. Άραγε πόσες δυσκολίες θα περάσουν ακόμα, μέχρι να οδηγηθούν πάλι πίσω σε αυτό;

Οι Υπηρέτριες της Kathryn Stockett

3 υπέροχα βιβλία που που μιλούν στην καρδιά κάθε γυναίκας

Όλοι είμαστε άνθρωποι, είμαστε ίσοι και ανεξαρτήτως χρώματος έχουμε τα ίδια δικαιώματα.

Μια ιστορία που μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ’60 όταν ο ρατσισμός απέναντι στους έγχρωμους ήταν σε έξαρση. Συγκεκριμένα, η συγγραφέας μας διηγείται τις ιστορίες έγχρωμων γυναικών που δούλευαν ως υπηρέτριες σε σπίτια πλουσίων. Καταπιεσμένες από την κοινωνία -αφού η φωνή τους δεν επιτρεπόταν να ακουστεί- δέχονταν καθημερινά τον ρατσισμό και την ταπείνωση.

Πόσος καιρός χρειάστηκε για να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα; Ένα βιβλίο που περνάει πολλά μηνύματα και καταρρίπτει κάθε ίχνος ρατσισμού.

50 Αποχρώσεις του Γκρι της James E. L.

3 υπέροχα βιβλία που που μιλούν στην καρδιά κάθε γυναίκας

Όλες μας έχουμε διαβάσει ή έστω ακούσει για αυτό το πολυσυζητημένο βιβλίο. Μια ιστορία έντονου πάθους που μας αποδεικνύει ότι όταν δυο άνθρωποι ερωτευτούν θα είναι μαζί ακόμα και αν όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον τους.

Ακραίες καταστάσεις, έντονα διλήμματα, συμβιβασμοί, όλα αυτά για έναν έρωτα που υπόσχεται από την αρχή  ένα ευτυχισμένο, αλλά δύσκολο να επιτευχθεί, μέλλον.

Εσύ μέχρι πού θα έφτανες για έναν έρωτα; Πόσους συμβιβασμούς θα έκανες; Πόσα όρια θα ξεπέρναγες για να ζήσεις την απόλυτη ευτυχία;

Πολλά ερωτήματα που μας έχουνε βασανίσει αρκετές φορές. Τις απαντήσεις θα τις βρεις μέσα στο βιβλίο.