Της Αναστασίας Σαμπαζιώτη

Μία γεμάτη κούπα καφές είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει ευχάριστα η ημέρα σου είτε πρόκειται να φύγεις για τη δουλειά είτε να απολαύσεις την ηρεμία του σπιτιού σου.

Πίστευες, όμως, ποτέ ότι η αγάπη σου για τον καφέ θα «πρόδιδε» κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία του χαρακτήρα σου;

Κι όμως, αυτό ακριβώς αποδεικνύει έρευνα της κλινικής ψυχολόγου Dr. Ramani Durvasula, η οποία θέλει τον αγαπημένο μας καφέ να συνδέεται άμεσα τόσο με την προσωπικότητα όσο και με τα ερωτικά μας φετίχ.

Εσύ τι καφέ πίνεις;

Espresso

Είσαι εργασιομανής, κυκλοθυμική και θέλεις να ηγείσαι. Στο σεξουαλικό κομμάτι, μπορεί να θεωρείσαι… αξέχαστη παρτενέρ αλλά όχι και τόσο πιστή.

Oops!

Κι όμως, ο καφές που προτιμάς δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα και τη σεξουαλικότητά σου

Σκέτος (black coffee)

Είσαι άνθρωπος που δεν εντυπωσιάζεσαι εύκολα και δεν εκτιμάς ιδιαίτερα τις μεγάλες υποσχέσεις, καθώς ο ρεαλισμός είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου.

Ώρες ώρες η κυκλοθυμία σου ξεπερνά τα όρια και οι έντονες εκρήξεις σου σε κάνουν ανυπόφορη. Αξίζει, πάντως, να σου αναγνωριστεί πως είσαι πιστή φίλη αλλά και σύντροφος.

Latte

Σκοπός της ζωής σου είναι να ευχαριστείς τους πάντες, αφήνοντας διαρκώς σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό σου.

Δεν γίνεται, όμως, να αρέσουμε σε όλους και να ευχαριστούμε όλον τον κόσμο. Γι’ αυτό πρόσεχε. Πολλές φορές η τόση γενναιοδωρία σου δίνει την αίσθηση ότι υποτιμάς τον εαυτό σου.

Κι όμως, ο καφές που προτιμάς δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα και τη σεξουαλικότητά σου

Cappuccino

Βαριέσαι τα πάντα, πολλές φορές ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Περνάς καλά μόνο όταν απολαμβάνεις τα υλικά αγαθά.

Η αλήθεια να λέγεται, όμως. Έχεις και τα θετικά σου. Η επιστήμη σε παρουσιάζει ως στοργικό φίλο και  τρυφερό σύντροφο. Το sex είναι η απόλαυσή σου, αρκεί να μην το βαρεθείς. Αν γίνει αυτό σειρά έχει ο επόμενος…

Στιγμιαίος

Είσαι η χαρά της ζωής, γελάς συνέχεια και φτιάχνεις την διάθεση σε όποιον έχει την τύχη να βρεθεί κοντά σου. Η λέξη «περιπέτεια» δεν είναι η αγαπημένη σου, ούσα σταθερός τύπος. Κάτι που φαίνεται και από τις προτιμήσεις σου στο sex.

Decaf

Λατρεύεις να τραβάς την προσοχή και να βρίσκεσαι μονίμως στο επίκεντρο. Μήπως, όμως, τον πραγματικό εαυτό σου τον κρύβεις; Βάσει ερευνών, ακόμα και στο sex δεν απελευθερώνεσαι. Για πόσο ακόμα θα καταπιέζεσαι;

Ελληνικός

Είσαι από παραδοσιακός έως… οπισθοδρομικός τύπος. Σου αρέσουν τα κλασσικά πράγματα και αντιδράς σε οτιδήποτε  νέο. Ο σύντροφός σου δεν έχει να φοβάται τίποτα. Δεν πρόκειται να κοιτάξεις δεξιά και αριστερά. Σιγά μην χάσεις το λιμάνι σου…

Κι όμως, ο καφές που προτιμάς δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα και τη σεξουαλικότητά σου

Τέλος, αν δεν σου αρέσει ο καφές και πίνεις τσάι ή σοκολάτα, οι επιστήμονες σε κατατάσσουν στην κατηγορία εκείνων που φοβούνται τις αλλαγές.

Για να είμαστε ειλικρινείς, πάντως, ό,τι κι αν λένε οι έρευνες, η επιλογή είναι καθαρά δική μας. Ο καφές, εξάλλου, παραείναι προσωπική υπόθεση.