Απαραίτητα για το νεσεσέρ σου: Τα καλλυντικά που έχουν διπλό ρόλο

Το ρουζ δεν είναι μόνο για τα ζυγωματικά σου.
Απαραίτητα για το νεσεσέρ σου: Τα καλλυντικά που έχουν διπλό ρόλο

Της Μάρως Καρούση 

Ποιος είπε ότι πρέπει να αγοράσουμε δεκάδες διαφορετικά καλλυντικά προϊόντα για να είμαστε υπέρλαμπρες τώρα στις γιορτές;

Φυσικά και αυτήν την περίοδο μας πιάνει η υπερκαταναλωτική μας μανία, αλλά από τώρα και στο εξής θα ξεκινήσεις να κάνεις έξυπνες αγορές αφού ένα καλλυντικό ποτέ δεν έχει μόνο μια χρήση και εσύ θα το εκμεταλλευτείς στο έπακρο.

Σήμερα θα γίνουμε της νοοτροπίας «αυτό θα τα βγάλει τα λεφτά του!».

Οι λύσεις που θα σου προτείνουμε είναι εξαιρετικά χρήσιμες και για τα ταξίδια σου, όπου ο χώρος του νεσεσέρ σου είναι ελάχιστος.

Πόσο σίγουρη είσαι ξέρεις πραγματικά να χρησιμοποιείς τα καλλυντικά προϊόντα που αγοράζεις;

Ρουζ

Το ρουζ προορίζεται για να δίνει στα μάγουλα αυτό το ροδαλό και «ζωντανό» χρώμα.

Όμως, εάν επιλέξεις μια πιο σκούρα απόχρωση όπως αυτή που χρησιμοποιούμε για contouring ή bronzer, μπορείς να το εφαρμώσεις και ως σκιά στα βλέφαρα, με το αποτέλεσμα να σε ενθουσιάζει.

Κραγιόν

Όλοι γνωρίζουμε τον κλασσικό ρόλο που έχει το κραγιόν στο μακιγιάζ μας και αυτός είναι πρωταγωνιστικός.

Όμως, μπορείς πολύ προσεκτικά να τοποθετήσεις μικρή ποσότητα στα μάγουλα και να το απλώσεις με τα δάχτυλά σου. Αυτόματα θα σου δώσει το εφέ που σου δίνει και το ρουζ.

Glitter σκιά

Η σκιά που έχει μέσα shimmer είναι από μόνη της το «κόσμημα» του μακιγιάζ μας και απαραίτητη ειδικά για την εορταστική περίοδο.

Όμως, μπορεί η ίδια αυτή σκιά να χρησιμοποιηθεί ως highlighter ψηλά στα ζυγωματικά, στο κόκκαλο της μύτης και στην καρδιά των χειλιών.

Μολύβι φρυδιών

Το μολύβι φρυδιών είναι ένα must προϊόν του νεσεσέρ σου γιατί πέρα από το χρώμα, έχει και το πολύ βολικό βουρτσάκι για να «τιθασεύσει» τα φρύδια σου.

Όμως, μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί και ως μολύβι για τα χείλια, για το σχεδιασμό του περιγράμματος πριν το κραγιόν μας.

Mascara

Μεγάλο tip που θα σου λύσει μια για πάντα τα χέρια. Όλες ξέρουμε πόσο ακρίβεια θέλει για να τοποθετήσεις eyeliner και ναι, υπάρχουν τόσα tutorial για εύκολους τρόπους, (αυτό με το σελοτέιπ είναι το καλύτερο).

Όμως, μπορεί να βιάζεσαι ή να μην μπορείς απλά να το εφαρμόσεις με κανέναν τρόπο… Μην ανησυχείς σου έχουμε τη λύση.

Όπως είναι το βουρτσάκι από τη mascara, το ακουμπάμε προσεκτικά στην ρίζα των βλεφαρίδων μας με σκοπό να δημιουργήσουμε μια γραμμή σαν αυτή του eyeliner. Και ξέρεις κάτι; Θα δημιουργηθεί, και αυτή τη φορά θα είσαι όντως σε 10 λεπτά έτοιμη!