4 τροφές – σύμμαχοι της καλής ψυχολογίας

Ή αλλιώς, οι τροφές που μας φτιάχνουν την διάθεση.
4 τροφές - σύμμαχοι της καλής ψυχολογίας

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί πολλές φορές να αισθανθείς πως σε πλημμυρίζει η χαρά και η αισιοδοξία καταναλώνοντας το αγαπημένο σου φαγητό ακόμα και αν η ημέρα σου ήταν δύσκολη και πολύ κουραστική!

Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί -πέρα από την αδυναμία μας σε συγκεκριμένες γεύσεις-, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που συνδέονται άμεσα με την καλή ψυχολογία και αποδεδειγμένα βοηθούν τη διάθεσή μας να πάρει την ανιούσα.

Ποιες είναι λοιπόν εκείνες οι τροφές που σύμφωνα με την επιστήμη συμβάλλουν τόσο στην καλή σου ψυχολογία;

Ενημερώσου και φρόντισε να τις εντάξεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα.

Σοκολάτα

Μα και φυσικά η σοκολάτα θα ήταν το νούμερο ένα γιατρικό για την κακοκεφιά ή ακόμα και τη στεναχώρια.

Και για να έχεις απτά στοιχεία όσον αφορά στο πόσο καλό κάνει η σοκολάτα στην υγεία σου, μάθε πως σύμφωνα με τους επιστήμονες η μαύρη σοκολάτα συγκεκριμένα έχει τη «μαγική» ικανότητα όχι μόνο να βελτιώνει τη διάθεσή σου λόγω απόλαυσης, μα επιπλέον να μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη «του άγχους» που είναι υπεύθυνη για πολλές από τις ανησυχίες σου.

4 τροφές - σύμμαχοι της καλής ψυχολογίας

Για αυτόν τον λόγο συνίσταται η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας ακόμα και καθημερινά αρκεί να μην το παρακάνεις και βρεθείς να μετράς… bonus κιλά.

Πράσινο τσάι

Είναι μακράν το καλύτερο αντιστρεσογόνο ρόφημα ιδιαίτερα σε πολύ έντονες περιόδους που οδηγούν τη διάθεσή σου να φτάσει στο ναδίρ της.

Χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες η κατανάλωση δύο φλιτζανιών την ημέρα έχει πολλά υπέρ: Από τη μία λόγω της καφεΐνης που περιέχει κρατά τον οργανισμό μας σε εγρήγορση ιδιαίτερα και μειώνει την επιθυμία μας για ύπνο και από την άλλη βοηθά στην καταπολέμηση της κακής μας διάθεσης.

4 τροφές - σύμμαχοι της καλής ψυχολογίας

Μπανάνες

Είναι ένα πολύ γευστικό και χορταστικό φρούτο. Αποδεικνύεται, όμως, και καλός μας σύμμαχος κατά της κατάθλιψης. Πού οφείλεται αυτό; Κυρίως στις βιταμίνες που περιέχει, οι οποίες είναι ικανές να αντιμετωπίσουν το άγχος αλλά ακόμα και την αϋπνία!

«Σκούρα» λαχανικά

Όχι μόνο θα διατηρήσεις τη σιλουέτα σου σε άψογη φόρμα αλλά θα καταπολεμήσεις και τα αρνητικά συναισθήματα που σε καταβάλλουν.

Τα σκούρα λαχανικά και κυρίως το σπανάκι και το μαρούλι ανήκουν στην κατηγορία των μεγαλύτερων αντιστρεσογόνων λόγω των οξέων που περιέχουν τα οποία βοηθούν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία των μυών και των νεύρων.

4 τροφές - σύμμαχοι της καλής ψυχολογίας

Blueberries

Τα βατόμουρα είναι ικανά σου φτιάξουν την διάθεση στο άψε – σβήσε!

Χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες όχι μόνο ενισχύουν τη μνήμη σου αλλά παράλληλα κρατούν την ψυχολογία σου σε υψηλά επίπεδα.

Μήπως ήρθε η ώρα να γεμίσεις το ψυγείο σου με τροφές που θα ζωγραφίσουν ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη σου;